PRESSEMELDING 17. mai 2016

Apple feirer kinesisk musikk med GarageBand-oppdatering

BEIJING – 17. mai 2016 – Apple annonserte i dag en oppdatering for GarageBand som feirer kinesisk musikks rike historie med nye instrumenter og omfattende kinesisk språktilpasning i hele appen. Denne oppdateringen bygger videre på GarageBands omfattende samling med lyder, og legger til tradisjonelle kinesiske instrumenter – som pipa, erhu og kinesiske slaginstrumenter – i tillegg til 300 Apple-skapte kinesiske musikklooper. Den gir brukere muligheten til bruke sin kreativitet og lage vakker kinesiskinspirert musikk direkte på iOS-enheten eller Macen. Brukere av GarageBand for iOS får også to nye kinesiske maler for Live Loops samt nye delingsalternativer til populære kinesiske sosiale nettverk, slik at de enkelt kan dele sin musikk med venner og følgere på QQ og Youku.
«GarageBand er verdens mest populære app for å lage musikk, og vi gleder oss over å lansere disse nye funksjonene som er med påå formidle den rike historien til tradisjonell kinesisk musikk», sier Susan Prescott, markedsføringsansvarlig for produkter hos Apple. «Ved å legge til klassiske kinesiske instrumenter og nye Live Loop-maler gjør den nye GarageBand-appen det morsomt og enkelt å lage kinesisk-inspirert musikk direkte på iPhone, iPad eller Mac.»
«Som musiker er jeg stadig på jakt etter måter å føre musikken i nye retninger på, og GarageBand har vært et glimrende verktøy for å eksperimentere og legge til nye elementer i sangene mine når jeg er på farten», sier den prisbelønte musikkartisten JJ Lin. «Jeg elsker hvordan den nyeste oppdateringen til GarageBand legger til tradisjonelle kinesiske musikkinstrumenter sammen med helt nye looper, slik at jeg kan eksperimentere med å blande tradisjonelle og moderne lyder for å skape helt nye stiler.»
Pipa, erhu og kinesiske slaginstrumenter i GarageBand kan spilles på iPhone eller iPad ved hjelp av Multi-Touch, og på Mac gjennom den innebygde Musikktaster-funksjonen eller ved å koble til et tredjeparts USB-musikkeyboard. Hvert instrument inkluderer forskjellige artikulasjoner, inkludert rask plukking og tonebøying for pipa, og trill, forsiringer og glissando for erhu, som gjør det utrolig enkelt for en nybegynner å skape en realistisk og uttrykksfull framføring. iPhone-brukere kan også bruke 3D Touch med erhu og pipa til å dynamisk kontrollere vibrato og intensitet, og både pipa og erhu inkluderer Autoplay, som lar brukere trykke på en hvilken som helst akkord og få en komplett, rik framføring. Brukere kan også spille en samling med kinesiske slaginstrumenter som inkluderer trommer, treblokker, symbaler og gonger.
Denne oppdateringen inneholder 300 nye Apple-looper med en rekke instrumenter og stiler, blant annet guzheng, dizi, yangqin og Peking Opera, i biblioteket med kinesisk musikkinnhold i appen. Disse loopene kan mikses og matches med kinesiske instrumenter i GarageBand for å skape tradisjonell musikk eller helt nye stiler. GarageBand for iOS støtter også Live Loops, som er en ny og intuitiv måte å skape musikk på ved å trykke på celler og kolonner i et intuitivt rutenett for å aktivere ulike instrumentlooper og samplinger. I tillegg legger Live Loops i denne oppdateringen til to nye kinesiske Live Loops-rutenettmaler, én tradisjonell og én moderne, som presenterer en rekke kinesiske instrumenter og slagverk som alle kan spilles via Live Loops-rutenettet.
Den språklige tilpassingen til kinesisk er også betydelig forbedret i hele appen, med alle lyder, looper og instrumenter nå oversatt til forenklet kinesisk og tradisjonell kinesisk.
Pris og tilgjengelighet
Dagens GarageBand 2.1.1 for iOS- og GarageBand 10.1.2 for Mac-oppdateringer er gratis for alle eksisterende brukere, og GarageBand følger med gratis på alle nye iOS- og Mac-enheter. Kunder med eldre enheter som ikke kvalifiserer, kan kjøpe appen for kr 55 via App Store og Mac App Store. Brukere i Kina vil se disse nye funksjonene som standard på iOS og OS X etter oppdateringen. Utenfor Kina er disse nye funksjonene synlige som standard på OS X og kan aktiveres på iOS-enheter under Innstillinger > Avansert. Hvis du vil vite mer om GarageBand for iOS, kan du besøke https://www.apple.com/no/ios/garageband, og hvis du vil vite mer om GarageBand for Mac, kan du besøke https://www.apple.com/no/mac/garageband.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, GarageBand, Mac, iPhone, iPad, Multi-Touch, 3D Touch, App Store og OS X er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.