PRESSEMELDING 18. mai 2016

Apple lanserer ny akselerator for iOS-appdesign og -utvikling i Bengaluru

Et banebrytende senter som støtter utviklere med å skape innovative mobilapper i India

MUMBAI, India – 18. mai 2016 – Apple kunngjorde i dag et nytt tiltak for å støtte ingeniørtalenter og få fart på veksten i Indias iOS-utviklermiljø.
Selskapet vil etablere en akselerator for design og utvikling i Bengaluru, der mange av Indias nyetableringer holder til. Titusenvis av utviklere i India lager apper for iOS, verdens kraftigste mobilplattform og grunnlaget for iPhone, iPad og iPod touch. Dette tiltaket tilbyr ytterligere spesialisert support for disse.
Apples team vil jobbe med å inspirere og veilede utviklere i mønsterpraksis, hjelpe dem med å perfeksjonere ferdighetene sine og forvandle designen, kvaliteten og ytelsen til appene sine på iOS plattformen.
«India huser et av de mest livlige og nyskapende iOS-utviklingsmiljøene i verden», sier Apple-sjef Tim Cook. «Med åpningen av dette nye senteret i Bengaluru, gir vi utviklere tilgang til verktøy som vil hjelpe dem med å skape innovative apper for kunder rundt om i verden.»
Hver uke vil Apple-eksperter lede orienteringer og tilby én-til-én gjennomgang av apper for utviklere. Senteret vil også tilby support og veiledning for Swift, Apples kraftige og intuitive programmeringsspråk som ble skapt for å bygge apper for iOS, Mac, Apple TV og Apple Watch. Swift gjør det mulig for utviklere å skrive sikrere og mer pålitelig kode, spare tid og skape bedre appopplevelser. En fersk rapport fra utviklerrekrutteringsfirmaet Toptal viser at antallet jobber som krever Swift, økte med 600 prosent i 2015.
Bengaluru har nå flere nyetableringer innen teknologi enn noen annen del av India. Mer enn én million mennesker i byen jobber i teknologisektoren, og mer enn 40 prosent av avgangselever fra lokale universiteter spesialiserer seg innen ingeniørfag eller IT.
«Dette er en stor tillitserklæring overfor Indias utviklermiljø og en enorm mulighet til å tilegne seg design- og utviklingskompetanse i verdensklasse», sier Zomatos adm. dir. Deepinder Goyal. «Apples støtte vil bidra til å drive vekst og fremskynde fremgang blant landets enorme talenttilfang.»
«Vi har samarbeidet tett med Apple for å forvandle Snapdeal-appen og tilby våre brukere den beste mulige opplevelsen», sier Snapdeals medgrunnlegger og adm. dir. Kunal Bahl. «Apples ekspertveiledning på grensesnitt og brukeropplevelse har hjulpet oss med å skape en app som kundene våre elsker. Vi gleder oss over at Apple får en lokal tilstedeværelse som vil forsterke vår innsats i å utvikle flere apper med høy kvalitet for vårt økosystem for digital handel».
«Apples investering i Bengaluru gjennom akseleratoren for iOS-utvikling vil få vidtrekkende effekt på områdets hurtigvoksende og svært talentfulle utviklermiljø», sier NASSCOM-sjef R Chandrashekhar. «Ferdighetene og opplæringen de får gjennom dette tiltaket, vil forbedre deres appdesign betydelig, og bidra til at de når et større marked. Tiltak som dette bringer landet fremover i våre anstrengelser med å fremme en vekstbasert og bærekraftig teknologisektor.»
Det forventes at akseleratoren for iOS-appdesign og -utvikling åpner tidlig i 2017.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, iPad, iPod touch, Swift, Apple TV og Apple Watch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eire.