PRESSEMELDING 19. mai 2016

Apple åpner utviklingsavdeling i Hyderabad

HYDERABAD, India – 19. mai 2016 – Apple kunngjorde i dag at de åpner en ny avdeling i Hyderabad som skal fokusere på videreutvikling av Kart-appen for Apple-produkter, blant annet iPhone, iPad, Mac og Apple Watch. Denne investeringen kommer til å sette fart på videreutviklingen av Kart og skape opptil 4000 arbeidsplasser.
 
«Apple er opptatt av å kunne tilby de beste produktene og tjenestene i verden, og vi er henrykt over å åpne en ny avdeling i Hyderabad som kommer til å fokusere på videreutvikling av Kart», sier Apple-sjef Tim Cook. «Området er fullt av lokale talenter, og vi ser frem til nye samarbeid samt å introdusere flere universiteter og samarbeidspartnere for plattformene våre nå som vi utvider virksomheten vår.»
 
Apple har kontinuerlig oppdatert og lagt til nye funksjoner i Kart, blant annet 3D-visning, funksjonen Flyover og verktøy som hjelper brukere med å finne butikker og spisesteder og utforske nærområdet. Med iOS 9 lanserte Apple også funksjonen Kollektivt, som viser gangtraseer og avganger for tog, t-baner og busser i nærheten. Funksjonen er allerede tilgjengelig i mer enn 300 byer over hele verden.
 
Det nye verdensledende, LEED-sertifiserte anlegget på Waverock Campus kommer til å huse det utvidede Kart-teamet.
 
«Vi er beæret over at Apple har valgt å legge utviklingsavdelingen for Kart til Hyderabad», sier Kalvakuntla Chandrashekar Rao, førsteminister for delstaten Telangana. «Dette kommer til å skape tusenvis av arbeidsplasser og er et vitnesbyrd på vår fremtidsrettede tilnærming, vår solide infrastruktur og utviklertalentene vi har i regionen.»
 
«Apple er et av de mest nyskapende selskapene i verden, og vi er svært stolte over at de valgte å samarbeide med oss på dette viktige prosjektet», sier Anup Jindal, administrerende direktør i RMSI. «Vi har spesialisert oss på geomatiske data, og vi kommer til å ansette tusenvis av lokale arbeidere til dette prosjektet.»
 
I India har Apple bidratt til å skape over 640 000 arbeidsplasser innen utvikling av iOS-apper og andre stillinger relatert til iOS-økosystemet.
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Flyover er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.