PRESSEMELDING 19. mai 2016

Ny Apple Store på Union Square med nye designelementer og programmer i nærmiljøet

SAN FRANCISCO – 19. mai 2016 – Apple avduket i dag sin nye butikk på Union Square i San Francisco og presenterte flere nye designelementer og tjenester som med tiden skal rulles ut til Apple Store-butikker over hele verden. Den nye butikken åpner sine nesten 13 meter høye skyvedører av glass lørdag 21. mai kl. 10.00.
 
«Det er nøyaktig 15 år siden i dag at Apple åpnet sine to første butikker, og vi er henrykte over å markere begivenheten ved å åpne Apples nye butikk på Union Square i San Francisco», sier Angela Ahrendts, Apples butikk- og nettbutikkdirektør. «Vi har ikke bare videreutviklet butikkdesignen, men også butikkens rolle i nærmiljøet, siden vi underviser og underholder besøkende og står til disposisjon for lokale gründere.» 
 
Glassdørene i Apples butikk på Union Square vender ut mot Post Street og Union Square. Bygningen knytter San Franciscos mest berømte torv sammen med et nyoppusset grøntområde kalt The Plaza i den nordlige enden av den åpne plassen, som er en fin møteplass for alle i nærmiljøet. Grøntområdet er fylt med kunst og har mange sitteplasser, gratis Wi-Fi, en 15 meter høy plantevegg og jevnlige akustiske konserter. Butikken forsynes med 100 prosent fornybar energi, inkludert strøm produsert av fotoelektriske solcellepaneler integrert i taket på bygningen.
 
«Vi bryr oss om byene vi arbeider i, og vi er klar over hvilken viktig rolle arkitekturen spiller i nærområdet», sier Jonathan Ive, ansvarlig for design hos Apple. «Ditt første møte med butikken er fasaden, som tar gjennomsiktighet til et helt nytt nivå. Overgangen fra utsiden til innsiden viskes ut, bryter ned barrierer og gir butikken et mer egalitært og tilgjengelig uttrykk.» 
 
Apples nye butikk på Union Square har blant annet følgende designelementer:
  • «The Avenue», som er inspirert av vindusutstillingene langs en bulevard, og som endrer seg dynamisk gjennom årstidene. Veggene i The Avenue er interaktive «vinduer» som viser frem Apple-produkter og -tjenester i form av musikktjenester, kreativitetsverktøy, apper, fototilbehør og annet. Nye «kreative proffer», som er Apple-eksperter innen kreative yrker, står ved utstillingene og tilbyr råd og ekspertise. I The Avenue finner kunder også «Only at Apple»-produkter, en samling med utvalgte tilbehørsprodukter fra tredjepartsprodusenter.  
  • I «Genius Grove» kan kunder få support av såkalte «Geniuses» under et løvtak av lokale trær i midten av butikken.
  • «The Forum» er en møteplass som syder av liv. Midtpunktet på plassen er en videovegg som viser 6K-video. Her finner du «Today at Apple», som samler talentfulle kunstnere, fotografer, musikere, gamere, utviklere og gründere fra hele verden for å inspirere kundene og spe på med kunnskap, slik at de kan bli bedre på de tingene de er lidenskapelig opptatt av. Today at Apple tilbyr kurs for barn året rundt, nye arrangementer for lærere hver måned, kurs for nåværende og gryende utviklere, Creative Sessions i samarbeid med lokale eksperter innen kreative yrker, Game Night med redaktører fra Apples App Store og mye mer. I The Forum og ved videoveggen holdes det en rekke arrangementer, blant annet iTunes-arrangementer med filmregissører og -produsenter og eksklusive slipp av ny musikk og musikkvideoer fra Apple Music. 
  • «The Plaza» finnes bare i Apples viktigste butikker, inkludert Apples butikk på Union Square. Grøntområdet er åpent for allmennheten døgnet rundt, har gratis Wi-Fi og sitteplasser, og tar serien Today at Apple med utendørs. I helgene arrangeres det akustiske konserter med kjente lokale artister som Travis Hayes og verdensstjerner som Escondido, som etterpå gir eksklusive intervjuer i The Forum. Grøntområdet The Plaza utenfor Apples butikk ved Union Square har en fontene laget av den kjente San Francisco-skulptøren Ruth Asawa, opprinnelig bestilt i 1969, samt det nye kunstverket «Love» av den lokale kunstneren Laura Kimpton, som er laget på bestilling fra Hyatt Hotels. 
  • «The Boardroom» er et intimt område der butikkens bedriftsteam gir praktiske råd og opplæring til gründere, utviklere og andre små til mellomstore bedriftskunder.

Apples første San Francisco-butikk åpnet i Stockton Street i 2004 og hadde rundt 100 ansatte. De har betjent over 20 millioner kunder og overvært lanseringene av iPhone, iPad, MacBook Air, Apple TV, Apple Watch med mer. Teamet, som har vokst til over 350 ansatte, skal nå flytte til Apples butikk på Union Square. 
 
I tillegg til at butikken jevnlig tilbyr kurs i The Forum og grøntområdet The Plaza, har Apple engasjert seg i undervisningen i kreative fag på skoler over hele San Francisco. Apple samarbeider med Ruth Asawa School of the Arts om å bygge en kunstlab med 45 arbeidsstasjoner utstyrt med de nyeste Apple-produktene. 
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, App Store, iTunes, Apple Music, iPhone, iPad, MacBook Air, Apple TV og Apple Watch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.