PRESSEMELDING 13. juni 2016

Apple gir en forsmak på watchOS 3; Raskere og enklere med banebrytende helsefunksjoner

SAN FRANCISCO – 13. juni 2016 – Apple viste i dag frem watchOS 3. Blant nyhetene er betydelige forbedringer i ytelse med muligheten til å åpne favorittappene dine umiddelbart, forbedret navigering med nye Dock og helt nye trenings- og helsefunksjoner for Apple Watch. Denne programvareoppdateringen blir tilgjengelig til høsten og introduserer den helt nye Breathe-appen, laget for å oppmuntre brukere til å ta seg tid til pusteøvelser for avslapping og stressreduksjon. I Aktivitet-appen er det nå mulig å dele, sammenligne og konkurrere, i tillegg til at også rullestolbrukere kan fullføre aktivitetssirklene sine.
«Apple Watch er den ultimate følgesvennen for et sunt liv, og med watchOS 3 finnes det nå enda mer å like», sa Apples driftssjef Jeff Williams. «Favorittapper åpnes umiddelbart og er lett tilgjengelige, og de banebrytende nye trenings- og helsefunksjonene, som Breathe-appen, gjør at det føles som en helt ny klokke.»
Umiddelbar ytelse og enkel navigering
Det er enklere og raskere enn noensinne å gjøre vanlige oppgaver med watchOS 3, som å svare på en melding, starte en treningsøkt eller hoppe over en sang. Trykk på sideknappen for å få tilgang til nye Dock med nylig brukte apper og favorittapper. Brukerne kan åpne innebygde apper og tredjepartsapper umiddelbart direkte fra Dock eller urskiven, og få den nyeste informasjonen fra appen oppdatert og visningsklar. På samme måte som i iOS kan brukere sveipe opp fra urskiven for å få opp nye og forbedrede Kontrollsenter, sveipe ned for Varslingssenter og sveipe til venstre eller høyre for å bytte ut urskiven.
Trening og Helse
Sosial motivasjon er en viktig del av det å endre trenings- og helseadferd, og med watchOS 3 er det nå mulig å dele, sammenligne og konkurrere med venner, familie eller en personlig trener. Brukere kan motta varsler om venners fremdrift, inkludert fullførte aktivitetssirkler, ferdige treningsøkter og prestasjoner. Aktivitetsdeling er nå direkte tilknyttet Meldinger-appen, slik at brukerne kan kommunisere, motivere og feire sammen med venner og familie med nye smarte svarfunksjoner, spesielt tilpasset Aktivitet og Trening. I watchOS 3 er Aktivitet-appen nå optimalisert for rullestolbrukere. Rullestolbruk bidrar til daglige kalorimål, påminnelsen «På tide å reise seg» er nå «Trill litt rundt» og det finnes egne rullestolspesifikke treningsøkter.
Den helt nye Breathe-appen oppmuntrer brukere til å ta seg tid til å gjøre korte pusteøvelser. Vakker og beroligende visualisering og berøringssignaler leder brukere gjennom dype åndedrag i økter som varer i ett til fem minutter. Når de er ferdige, vil de få en pulsoppsummering.
Helt ny kommunikasjon
watchOS 3 gjør det mulig å motta og svare på meldinger på en mer uttrykksfull måte med klistremerker, håndskrift, fullskjermseffekter og usynlig blekk, som først viser meldingen etter at en venn har sveipet over den. Den smarte svarfunksjonen er enda raskere siden den nå er tilgjengelig direkte i meldingsvarslingen. Når man trenger et mer tilpasset svar, gjør den nye Scribble-funksjonen at man kan skrive ord på skjermen, så vil Apple Watch konvertere håndskriften til tekst.
SOS i watchOS 3 åpner for at folk i nødsituasjoner over hele verden kan ringe nødnummeret via iPhone eller over Wi-Fi, og varsle nødkontakten sin bare ved å holde inne sideknappen.
Urskiver
Apple Watch er enda mer personlig med nye urskiver, inkludert Minni Mus, Aktivitet og den enkle og elegante Tall. Enda flere apper kan kjøres direkte fra urskiven, som Trening, Musikk eller Meldinger. Brukere kan også legge til komplikasjoner i urskivene Bilde, Levende eller Tidsforløp. Urskivegalleriet i Watch-appen på iPhone gjør det nå enklere å tilpasse urskiver og oppdage tredjepartsapper.
Tilgjengelighet
watchOS 3 blir tilgjengelig i høst som en del av en gratis oppdatering for Apple Watch. Apple Watch krever iPhone 5 eller nyere med iOS 8.2 eller nyere. WatchKit for watchOS 3 er tilgjengelig umiddelbart for medlemmer av iOS-utviklerprogrammet på developer.apple.com. Du finner mer informasjon på apple.com/watchos-preview. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig i alle regioner.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

© 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, watchOS, Apple Watch, iPhone og WatchKit er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.