PRESSEMELDING 13. juni 2016

Kraftige nye egenskaper i Siri og Single Sign-On for Apple TV

SAN FRANCISCO – 13. juni 2016 – Apple kunngjorde i dag kraftige nye egenskaper i Siri, Single Sign-On for Apple TV og flere nye funksjoner for en enda bedre underholdningsopplevelse hjemme i stuen. Med flere egenskaper i Siri, inkludert søk i enda flere apper, YouTube-søk, emnesøk og muligheten til å vise enda flere direktesendte kanaler, får kunder tilgang til favorittinnholdet sitt enda raskere. Apper er fremtiden for TV, og med Single Sign-On kan kundene godkjenne alle kanalene fra leverandører av betalingskanaler ved å logge på én gang for å bruke appene.
«Apper er fremtiden for TV, og Siri på Apple TV har forandret måten vi bruker TV-en på. De utvidede funksjonene vil fortsatt gi seerne det de vil ha, bare mye raskere», sier Eddy Cue, ansvarlig for internettprogramvare og -tjenester hos Apple. «Det finnes over 6000 apper som er tilgjengelig via Apple TV, inkludert over 1300 videokanaler. De nye egenskapene i Siri og Single Sign-On gjør det enda mer morsomt å se på disse.»
Nye funksjoner og ny funksjonalitet for Siri
Siri har blitt kraftigere siden Apple TV ble lansert, og nå dekker søk mer enn 650 000 TV-episoder og filmer. Siri er tilgjengelig i enda flere land og med flere egenskaper.
 • Emnesøk for filmer*: Du får enda flere måter å finne fram til filmene du har lyst til å se. Bare be Siri om å søke etter en film etter emne eller sjanger, for eksempel «vis filmer om baseball», «finn dokumentarer om biler» eller «finn high school-komedier fra 80-tallet».
 • YouTube-søk: Senere denne måneden kan brukere be Siri om å søke på YouTube, og da kan du for eksempel si «søk på YouTube etter filmer med søte hunder».
 • Live tune-in: Be Siri om å gå til en direktesendt kanal i en støttet app, for eksempel «se på CBS News» eller «se på ESPN».
 • Administrer HomeKit-tilbehør: Med Apple TV kan brukerne få kontroll over HomeKit-aktivert tilbehør, slik at du kan be Siri om å «slå på lyset» eller «sett temperaturen til 22 grader». Apple TV gir også brukerne muligheten til å kontrollere HomeKit-tilbehør når de ikke er hjemme, eller de kan bruke det til å automatisere hjemmet sitt med Home-appen på iOS-enheten.


Single Sign-On for apper for betalingskanaler
For første gang kan kunder i USA forenkle tilgangen til betalingskanaler med Single Sign-On. Fra høsten av trenger brukerne bare logge på én gang på Apple TV for å få umiddelbar tilgang til videokanalene de bruker mest, og som er inkludert i kanalpakken deres.
 • Når en bruker har logget seg på én TV-app, vil alle andre apper på Apple TV fra deltakende leverandører av betalingskanaler automatisk logge brukeren inn på andre støttede apper som krever pålogging.
 • I løpet av Single Sign-On-prosessen kan kundene vise en side med alle de godkjente appene som tilbys av leverandører av betalingskanaler, slik at det blir enklere å oppdage, laste ned og se på videokanalene de liker best.
 • Alle TV-apper kan dra nytte av denne teknologien for å aktivere Single Sign-On og forenkle prosessen for seerne.
 • Single Sign-On vil være tilgjengelig på både Apple TV og iOS.


Apper er fremtiden for TV
Den nyeste modellen av Apple TV ble lansert forrige høst, og det ga utviklere enestående tilgang til en moderne plattform som iOS, men som er laget for stuen. Og med over 6000 apper allerede tilgjengelig for Apple TV kan man trygt si at apper fremtiden for TV. Brukere kan få med seg utrolige opplevelser på den største skjermen i huset, trene med Zova eller Daily Burn, planlegge den neste turen sin med Airbnb eller TripAdvisor, spille SketchParty TV eller NBA 2K16 med venner og familie, kjøpe designerprodukter fra favorittmerkene sine på Gilt, lære seg å lage mat med Kitchen Stories Cookbook, få med seg siste nytt med ABC News, eller de kan se på favorittprogrammer, filmer og sport med HBO NOW eller Sling TV. Utviklere er bare i startfasen av å utnytte potensialet i tvOS, og de første tilbakemeldingene er utrolige.
«tvOS på Apple TV tar Sling TV-appen til nye høyder. Den skaper en sømløs kombinasjon av teknologi og underholdning», sier Roger Lynch, adm. dir. for Sling TV.
«Vi har utvidet iOS-spillopplevelsen til stuen uten problemer – og det er utrolig vanskelig å gjøre med vanlige konsoller», sier Hannibal Soares, adm. dir. for BoomBit.
«tvOS har gjort det mulig for STARZ å lage en opplevelse på Apple TV som er helt annerledes enn vi noensinne har gjort, og abonnentene våre elsker det!» sier Chris Albrecht, adm. dir. for Starz.
Nye tvOS API-er og verktøy for utviklere inkluderer følgende:
 • ReplayKit gir utviklere muligheten til å ta opp og sende direkte fra appene
 • PhotoKit gir tredjepartsapper tilgang til bilder og videoer i iCloud-bildebiblioteket og delte strømmer i iCloud
 • HomeKit for å lage apper som kontrollerer HomeKit-enheter fra Apple TV
 • App-merking på Hjem-skjermen for å gjøre det enklere for brukere å se at det er noe nytt tilgjengelig i appen
 • Game Center-forbedringer og støtte for opptil fire spillkontrollere samtidig.


Flere Apple TV-funksjoner og -oppdateringer
 • iOS-brukere kan laste ned den nye Apple TV Remote-appen med berøringsnavigering, Siri og støtte for spilling.
 • Apple Music har helt ny design som bidrar med større klarhet og forenkler alle aspekter av opplevelsen. Fanene Bibliotek, For deg, Naviger og Radio har helt ny design for å gi en bedre følelse av sted, og det er lagt til en Søk-fane for å gjøre det enda enklere å finne musikk.
 • Bilder for Apple TV har nå støtte for den nye Minner-funksjonen, som gjør det enklere å finne tilbake til viktige øyeblikk i en brukers bildebibliotek og dele dem på den store skjermen.
 • Selv om brukerne liker det klare og fargerike grensesnittet til Apple TV, er det andre som foretrekker en mørkere bakgrunn som passer bedre inn i hjemmekinomiljøet eller i mørkere rom, så nå kan brukere velge en mørk bakgrunn for Apple TV. 
 • Universelle apper blir nå lastet ned til Apple TV automatisk og vises på Hjem-skjermen når en app er lagt til på iOS-enheten til en bruker.
 • Når det vises et tastatur på Apple TV, vises det også på iOS-enheter i nærheten som er logget på samme iCloud-konto, slik at det blir enda mer praktisk å skrive inn tekst.


Tilgjengelighet
Førversjonen av tvOS er tilgjengelig nå for medlemmer av utviklerprogrammet på developer.apple.com . Nye tvOS blir tilgjengelig i høst som en del av en gratis programvareoppdatering for Apple TV. Du finner mer informasjon på apple.com/tvos-preview . Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk. Siri vil bli tilgjengelig for Apple TV-brukere i 12 land.
*Tilgjengeligheten og funksjonaliteten til Siri varierer fra land til land. Abonnement kreves for noe innhold.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 
 

  © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Siri, Apple TV, HomeKit, tvOS, iCloud og Apple Music er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.*