PRESSEMELDING 5. juli 2016

Apple og Donate Life America lanserer nasjonal registrering for organdonorer på iPhone

Cupertino, California og Richmond, Virginia – 5. juli 2016 – Apple og Donate Life America kunngjorde i dag at med lanseringen av iOS 10 kan iPhone-brukere for første gang registrere seg som organ-, hornhinne- og vevdonorer – rett i Helse-appen. Ved hjelp av en enkel registreringsprosess kan iPhone-brukere få mer informasjon om dette og gjøre tanke til handling med kun noen få trykk. Alle registreringer som sendes inn fra iPhone, går direkte til det nasjonale amerikanske Donate Life-registeret som administreres av Donate Life America. Muligheten til å registrere seg som donor i det nasjonale registeret på en rask og enkel måte gjør at beslutningen de har tatt, kan tas med overalt.
«I USA dør det i gjennomsnitt en person som venter på organtransplantasjon, hver time, fordi det er så mange flere som har behov for en livreddende transplantasjon enn det er organer tilgjengelig – og én donor kan redde inntil åtte liv», sier David Fleming, direktøren for Donate Life America. «Gjennom å samarbeide med Apple om å gjøre det nasjonale Donate Life-registeret tilgjengelig i Helse-appen på iPhone gjør vi det enklere å finne ut mer om organ-, hornhinne- og vevdonasjon – og enklere å registrere seg raskt. Dette er et stort fremskritt som vil bidra til å redde liv.»
For øyeblikket venter flere enn 120 000 personer i USA på en livsnødvendig transplantasjon – og hvert 10. minutt legges det til et nytt navn på den nasjonale ventelisten for transplantasjoner. Hver enkelt organdonor kan redde inntil åtte liv og hjelpe mange flere til å bli friske gjennom vev- og hornhinnedonasjon. Når det ikke finnes noe system for donorregistrering, blir det opp til familien å ta avgjørelsen om donasjon, ofte i en veldig vanskelig situasjon der en av deres nærmeste har gått bort brått og uventet.
«Apples mål har alltid vært å skape produkter som endrer menneskers liv. Med den oppdaterte Helse-appen kan vi gi informasjon og øke bevisstheten rundt organdonasjon, og gjøre det enklere enn noen gang å registrere seg. Det er en enkel prosess som tar kun noen få sekunder, og det kan være med påå redde inntil åtte liv», sier Jeff Williams, Apples driftssjef. «Vi synes det er spennende å kunne tilby denne nye funksjonen sammen med Donate Life America til iPhone-brukere i USA med iOS 10.»
Helse-appen på iPhone gir deg en komplett oversikt over helse- og treningsdata, alt på ett sted. Appen inneholder Medical ID, som gjør kritiske helseopplysninger tilgjengelig i nødssituasjoner for de som skal yte førstehjelp. Medical ID kan åpnes fra låst skjerm på iPhone. Medical ID kan vise kategorier som sykdommer, allergier, blodtype og nærmeste pårørende. Og med iOS 10 tilbyr Medical ID muligheten til å registrere seg som organ-, hornhinne- og vevdonor hos Donate Life America.
Tilgjengelighet
Førversjonen for utviklere av iOS 10 er tilgjengelig for medlemmer av iOS Developer Program pådeveloper.apple.com, og et offentlig betaprogram vil bli tilgjengelig for iOS-brukere i løpet av måneden påbeta.apple.com. iOS 10 vil være tilgjengelig til høsten som en gratis programvareoppdatering. Du finner mer informasjon påapple.com/no/ios/ios10-preview.
Donate Life America er en ikke-kommersiell sammenslutning av nasjonale organisasjoner og delstatsavdelinger over hele USA som har som formål åøke donasjon av organer, hornhinner og vev. Donate Life America administrerer og markedsfører Donate Life, det nasjonale initiativet for donasjon, og hjelper delstatsavdelinger av Donate Life og nasjonale partnere med å opprette effektive donorregistre, inkludert administrasjon av det nasjonale Donate Life-registeret. De står også for utvikling av multimediemateriell og  informasjonskampanjer om donasjon, og arbeider med å motivere befolkningen i USA til å registrere seg som organ-, hornhinne- og vevdonorer. Du finner mer informasjon påDonateLife.net.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter, og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen og iPhone er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.