PRESSEMELDING 7. september 2016

Apple lanserer Apple Watch Series 2, den ultimate enheten for et sunnere liv

Den er vannbestandig ned til 50 meter, den har GPS, dobbelt så lyssterk skjerm, tokjerners prosessor og watchOS 3

SAN FRANCISCO – 7. september 2016 – Apple lanserte i dag Apple Watch Series 2, den neste generasjonen av verdens mest populære smartklokke. Apple Watch Series 2 er fullspekket med fantastiske funksjoner for trening og helse. Den er blant annet klassifisert som vannbestandig ned til 50 meter for svømming* og har innebygd GPS, slik at brukerne nå kan løpe uten å ha med seg iPhone. Apple Watch Series 2 har også en betydelig lysere skjerm og en kraftig tokjerners prosessor. Kombinert med ytelsesforbedringene i watchOS 3 vil Apple Watch Series 2 gjøre det enda enklere å få tilgang til tredjepartsapper, motta og svare på varsler og bruke praktiske Apple Pay. Apple Watch Series 2 blir tilgjengelig i over 25 land fra og med fredag 16. september. 
 
«Vi er henrykte over den gode mottakelsen Apple Watch har fått, og måten den har forandret menneskers liv på. Vi tar helse og trening på alvor, og vi tror at kundene våre kommer til å elske de nye funksjonene i Apple Watch Series 2», sier Jeff Williams, Apples driftssjef. «Med en kraftig ny tokjerners prosessor, vannbestandighet ned til 50 meter og innebygd GPS er Apple Watch Series 2 fullspekket med funksjoner som hjelper kundene våre med å ha en sunn livsstil.»
 
Trening og helse 
Apple Watch Series 2 er klassifisert som vannbestandig ned til 50 meter for svømming, surfing eller et dypp i svømmebasseng. Etter hundrevis av timer med forskning har Apple utviklet helt nye algoritmer, slik at svømmere kan velge to nye treningsalternativer – svømmebasseng og åpent vann. Apple Watch Series 2 kan telle lengder, holde oversikt over gjennomsnittlig lengdetid og registrere typen svømmetak automatisk for å gi en nøyaktig måling av kaloriforbrenningen.
 
Den innebygde GPS-en i Apple Watch Series 2 registrerer nøyaktig avstand, steg og hastighet for utendørstrening når du går, løper eller sykler, uten at du trenger å ta med deg iPhone. Brukerne kan starte utendørstreningen umiddelbart – Apple Watch Series 2 bruker Wi-Fi, GPS og lokalt lagrede satellittdata for rask identifisering av posisjonen deres. Når treningsøkten ute er gjennomført, kan du vise ruten på et kart som viser variasjoner i hastighet i Aktivitet-appen på iPhone. Enten du løper, svømmer eller går til og fra møter, registrerer Aktivitet-appen i Apple Watch Series 2 all daglig aktivitet i Oppreist-, Bevegelse- og Trening-ringene.
 
Avansert teknologi
Apple var først ute med spesialdesignede System in Package (SiP) for Apple Watch, og de har videreutviklet den banebrytende teknologien med andre generasjon av S2-chipen. Tokjerners-prosessoren i S2-chipen tar ytelsen til et helt nytt nivå og gjør Apple Watch opptil 50 prosent raskere. I tillegg er det lagt til en ny grafikkprosessor som gir opptil dobbelt så kraftig grafikkytelse. Apple Watch Series 2 har også en betydelig lysere skjerm – med 1000 nit er den nesten dobbelt så lyssterk – og er dermed den mest lyssterke skjermen Apple noen gang har levert. Denne lysstyrken gjør det enda enklere å få et overblikk over viktig informasjon når du er utendørs på en solrik dag.
 
watchOS 3
watchOS 3 har betydelig kraftigere ytelse, og man kan dermed starte favorittappene umiddelbart, enten direkte fra urskiven eller med nye Dock, som viser den nyeste informasjonen oppdatert i bakgrunnen. Nye funksjoner for trening og helse inkluderer den banebrytende Pust-appen, laget for å oppmuntre brukere til å ta seg tid til noen pusteøvelser for avslapping og stressreduksjon. Aktivitet-appen gir brukerne nå muligheten til å dele og sammenligne informasjon, og konkurrere mot hverandre, slik at motivasjonen holdes på topp – også blant venner og familie. Det finnes også en tilpasset modus for rullestolbrukere, slik at de kan fullføre aktivitetsringene sine, i tillegg til egne treningsøvelser for disse brukerne. 
 
Apple Watch er enda mer personlig med nye urskiver, inkludert Minni Mus, Aktivitet og Tall. Urskiven skifter du enkelt ved å sveipe fra kant til kant, og med det nye urskivegalleriet i Apple Watch-appen på iPhone er det enda enklere å tilpasse urskivene og finne nye tredjepartsapper.
 
Apple Watch-serien
Apple Watch Series 2 er tilgjengelig med alle de nye funksjonene for helse og trening i lette urkasser i aluminium eller rustfritt stål, og disse kan kombineres med et stort utvalg remmer i lekre nye farger. 
 
Apple Watch Series 1 er utformet i lett aluminium og kombinerer den nye kraftige tokjerners prosessoren og grafikkprosessoren med alle de utrolige funksjonene til den opprinnelige Apple Watch. Det gjør den opptil 50 prosent raskere og tilgjengelig for enda flere kunder – til priser fra bare 2990 kr. 
 
Apple Watch Edition er nå tilgjengelig i en vakker keramisk utgave hvor det utsøkte håndverket vises frem i en skinnende hvit urkasse med alle de suverene funksjonene til Apple Watch Series 2. Keramikk er ett av de hardeste materialene i verden – over fire ganger hardere enn rustfritt stål – og det har en vakker, hvit, perleaktig finish som gjør Apple Watch Edition svært ripebestandig.
 
Pris og tilgjengelighet 
  • Apple Watch er tilgjengelig i to størrelser, 38 mm og 42 mm. Apple Watch Series 1 fås med urkasse av aluminium i gull-, rosegull-, sølv- eller stellargrå finish kombinert med en Sport Band. Priser fra kun 2990 kr. Apple Watch Series 2 fås med urkasse av aluminium i gull-, rosegull-, sølv- eller stellargrå finish, eller med urkasser av rustfritt stål i sølv- og stellarsvart-finish kombinert med mange forskjellige remmer. Priser fra 3990 kr. Den nye keramiske Apple Watch Edition koster fra 14190 kr og er tilgjengelig fra Apple.com, Apple Store-butikker og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og operatører. For å finne ut om den er tilgjengelig der du er, kan du gå til locate.apple.com. Prisene for Apple Watch Nike+ starter på 3990 kr. Prisene inkluderer mva.
  • Helt nye Apple Watch-remsett i lekre nye farger er tilgjengelige fra og med i dag.
  • Kunder kan bestille Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 og Apple Watch Edition fra og med fredag 9. september, og de blir tilgjengelige fra fredag 16. september i Australia, Østerrike, Belgia, Canada, Kina, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Irland, Italia, Japan, Luxemburg, Nederland, New Zealand, Norge, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spania, Sverige, Sveits, Taiwan, De forente arabiske emirater, Storbritannia og USA.
  • Apple Watch Nike+ kan bestilles på Apple.com fra og med fredag 9. september, og den blir tilgjengelig fra slutten av oktober i Australia, Østerrike, Belgia, Canada, Kina, Costa Rica, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hongkong, India, Irland, Israel, Italia, Japan, Luxemburg, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spania, Sverige, Sveits, Taiwan, De forente arabiske emirater, Storbritannia og USA.
  • Apple Watch Hermès kan bestilles fra og med fredag 23. september i Australia, Belgia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Italia, Japan, Macao, Russland, Singapore, Spania, Sveits, Taiwan, De forente arabiske emirater, Storbritannia og USA.
  • Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 og Apple Watch Edition vil bli tilgjengelig fra fredag 23. september i Anguilla, Antigua og Barbuda, Caymanøyene, Kroatia, Tsjekkia, El Salvador, Hellas, Guam, Ungarn, Jersey, Kuwait, Macao, Monaco, Polen, Qatar, Romania, Russland, Saudi-Arabia, Slovakia og De amerikanske Jomfruøyer.
  • Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 og Apple Watch Edition vil bli tilgjengelig fra fredag 7. oktober i India og Mexico.
  • Apple Watch Series 2 krever iPhone 5 eller nyere med iOS 10 eller nyere. watchOS 3 og iOS 10 vil bli tilgjengelig fra tirsdag 13. september som en gratis programvareoppdatering. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle språk.
  • Alle kunder som kjøper Apple Watch fra Apple, får tilbud om gratis personlig oppsett i butikk eller på nettet**. Da får de hjelp til å konfigurere og tilpasse Apple Watch med kalendere, varsler, apper og mer til.
  • Alle som vil vite mer om Apple Watch eller watchOS 3, kan melde seg på gratis workshoper som tilbys i alle Apple Store-butikker.  

*Apple Watch Series 2 er vannbestandig ned til 50 meter i henhold til ISO-standard 22810:2010. Det betyr at den kan brukes til aktiviteter i grunt vann, som å svømme i basseng eller bade i sjøen. Apple Watch Series 2 bør imidlertid ikke brukes ved dykking, når man står på vannski, eller ved andre vannaktiviteter i høy fart eller på dypere vann. Remmer i rustfritt stål eller skinn er ikke vannavstøtende.
 
**I de fleste land. 
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple verdensledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs brukeropplevelse på alle Apple-enheter, og de utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50© 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Apple Watch, iPhone, WatchOS, Apple Pay, Apple Watch Edition og Apple Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.