PRESSEMELDING 7. september 2016

Apple og Nike lanserer den perfekte løpepartneren, Apple Watch Nike+

Med Apple Watch Series 2 og eksklusive Nike Sport Band går løpingen lett som en lek

SAN FRANCISCO og BEAVERTON, Oregon – 7. september, 2016 – I dag introduserer Apple og Nike Apple Watch Nike+, det nyeste resultatet av et langt og godt samarbeid. Apple Watch Nike+ er det ultimate tilbehøret for alle som liker å løpe. Vi har slått sammen eksklusive Nike Sport Band med Apple Watch Series 2, som har GPS, en dobbelt så lyssterk skjerm, vannbestandighet ned til 50 meter*, en kraftig tokjernersprosessor og watchOS 3. Apple Watch Nike+ inkluderer også egne Siri-kommandoer og ikoniske Nike-urskiver – i tillegg til dyp integrering med den nye Nike+ Run Club-appen. Den motiverer deg til å løpe og inkluderer treningsplaner som tilpasser seg din hverdag og fremgang, og veiledning fra verdens beste trenere og idrettsfolk. Apple Watch Nike+ er den ultimate treningspartneren for de som liker å løpe, uansett om de er helt i startgropen eller maratonveteraner.
«Apple Watch er den ultimate enheten for en sunn livsstil. Vi ønsket å ta det hele enda et skritt videre ved å skape verdens beste smartklokke for løpere og idrettsfolk», sier Jeff Williams, Apples driftssjef. «Apple Watch Nike+ tar prestasjonsmåling til et helt nytt nivå, og vi ser fram til å kunne tilby det til verdens største brukersamfunn av løpere.»
«Vi vet hva løpere vil – og vi vet at mange er på jakt etter en enhet som gir dem en enkel, morsom måte å komme i gang med løpingen på», sier Trevor Edwards, sjef for Nike-merkevaren. «Markedet er fullt av avanserte, lite lesbare enheter med fokus på data. Denne fokuserer på livet ditt. Det er en kraftig enhet med en enkel løsning – den perfekte løpepartneren.»
Funksjoner
Apple Watch Nike+ har, som alle Apple Watch Series 2-modeller, innebygd GPS for å spore fart, avstand og løperute, slik at brukerne kan løpe uten å måtte ta med seg iPhone. Med den mest lyssterke skjermen Apple noensinne har laget, er det enkelt å lese statistikken, uansett hvor sterkt solskinnet er. Og hvis brukerne bestemmer seg for å ta seg en dypp i bassenget etter løpeturen, er Apple Watch Nike+ vannbestandig ned til 50 meter.
Nike Sport Band er utformet av samme sterke, fleksible fluorelastomer som den originale Apple Watch Sport Band, men nå er den perforert for å gi enda bedre ventilasjon og svettehåndtering. Den lette remmen fås i fire livlige to-tonede fargekombinasjoner som kun finnes i denne kolleksjonen. Apple Watch Nike+ har to eksklusive urskiver inspirert av Nikes ikoniske stil, som enkelt kan tilpasses med nyttige apper som Aktivitetsringer, Puls, Stoppeklokke og Været, slik at løperne raskt kan få god oversikt.
Nike+ Run Club
Apple Watch Nike+ drar nytte av de unike egenskapene til Apple Watch Series 2 og Nike+ Run Club-appen og er den perfekte løpepartneren på håndleddet. App-opplevelsen er sømløst innebygd i Apple Watch Nike+, og brukerne får enkel tilgang direkte fra urskiven, slik at man kan komme i gang med et enkelt trykk. Nike+ Run Club-appen gir deg motivasjon fra dag til dag med smarte løpepåminnelser, utfordringer fra venner og varsler som forteller deg når været er bra nok til at du bør komme deg ut.  Med en rask titt får du oversikt over treningsdata, inkludert fart, avstand og puls, og gjennom deling av løpsoversikter kan appen oppfordre til litt vennlig konkurranse. Brukerne kan til og med sende «fist bumps» til hverandre rett fra håndleddet.
Pris og tilgjengelighet
  • Apple Watch Nike+ vil være tilgjengelig i to forskjellige urkassestørrelser av aluminium, 38 mm og 42 mm, og passer til Nike Sport Band i fire eksklusive fargekombinasjoner, inkludert svart/volt, svart / sval grå, matt sølv / hvit og matt sølv / volt.
  • Apple Watch Nike+ 38 mm vil være tilgjengelig til kr 3990 og 42 mm til kr 4290 fra Apple.com, Nike.com, Apple Store-butikker, utvalgte Nike-forhandlere, utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og utvalgte spesialbutikker og varehus.
  • Apple Watch Nike+ kan bestilles på Apple.com fra fredag 9. september, med tilgjengelighet fra slutten av oktober, i Australia, Østerrike, Belgia, Canada, Kina, Costa Rica, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hongkong, India, Irland, Israel, Italia, Japan, Luxembourg, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spania, Sverige, Sveits, Taiwan, De forente arabiske emirater, Storbritannia og USA.
  • Apple Watch Nike+ vil være tilgjengelig for bestilling på Apple.com fra fredag 23. september, med tilgjengelighet fra slutten av oktober, i Tsjekkia, Hellas, Ungarn, Macao, Polen, Qatar, Russland og Saudi-Arabia.
  • Nike Sport Band er kun tilgjengelige med Apple Watch Nike+-modeller, og selges ikke separat.
  • Apple Watch Series 2 krever iPhone 5 eller nyere som kjører iOS 10 eller nyere. watchOS 3 og iOS 10 vil bli tilgjengelig fra tirsdag 13. september som en gratis programvareoppdatering. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle språk.
  • Alle kunder som kjøper Apple Watch Nike+ fra Apple, får tilbud om personlig oppsett, enten i butikken eller på nett**, for å konfigurere og tilpasse nye Apple Watch med kalendere, varsler, apper og mer til.
  • Alle som vil vite mer om Apple Watch Nike+, kan registrere seg for gratis workshoper som tilbys i alle Apple Store-butikker.


*Apple Watch Series 2 er vannbestandig ned til 50 meter i henhold til ISO-standard 22810:2010. Det betyr at den kan brukes til aktiviteter på grunt vann, som å svømme i basseng eller bade i sjøen. Apple Watch Series 2 bør imidlertid ikke brukes ved dykking, når man står på vannski, eller ved andre vannaktiviteter i høy fart eller på dypere vann. Remmer i rustfritt stål eller skinn er ikke vannbestandige.
**I de fleste land.
NIKE, Inc., basert i nærheten av Beaverton i Oregon, er verdens ledende designer, markedsfører og distributør av autentisk fottøy, klær, utstyr og tilbehør for idrettsfolk for et stort utvalg sports- og treningsaktiviteter. Heleide NIKE, Inc.-datterselskaper inkluderer Converse Inc., som designer, markedsfører og distribuerer fottøy, klær og tilbehør for en atletisk livsstil, og Hurley International LLC, som designer, markedsfører og distribuerer fottøy, klær og tilbehør innenfor surfer- og ungdomssegmentet. Du finner mer informasjon om Nikes økonomiske forhold og annen finansinformasjon på http://investors.nike.com. Det er også mulig å besøke http://news.nike.com/ og følge @Nike på sosiale medier.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Apple Watch, watchOS, Siri, iPhone, Apple Watch Sport og Apple Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.