PRESSEMELDING 7. september 2016

Apple revolusjonerer trådløse øretelefoner med AirPods

Nå lanseres en enkel og trådløs lytteopplevelse med fantastisk god lyd og lang batteritid

SAN FRANCISCO – 7. september 2016 – I dag lanserte Apple AirPods; nyskapende trådløse øretelefoner som, ved hjelp av avansert teknologi, lar oss høre på musikk, ha telefonsamtaler, se TV-programmer og filmer, spille spill og snakke med Siri på en helt ny trådløs måte. Med AirPods slipper du de vanlige problemene med konfigurering av trådløse øretelefoner. Du trenger bare å åpne lokket til det nye ladeetuiet og trykke én gang, så er de umiddelbart klare til bruk med iPhone og Apple Watch. Avanserte sensorer registrerer når du faktisk hører på noe, slik at musikken automatisk spilles av og settes på pause. Med AirPods får du tilgang til Siri, din personlige assistent, med et dobbelttrykk. Disse revolusjonerende øretelefonene drives med den nye, strømsparende Apple W1-chipen, som gjør at AirPods kan levere lyd i høy kvalitet og bransjeledende batteritid i en helt trådløs design. AirPods blir tilgjengelig fra slutten av oktober.
 
«AirPods er de første øretelefonene som gir en banebrytende trådløs lydopplevelse, og takket være den nye Apple W1-chipen kan de skilte med nyskapende egenskaper som lyd i høy kvalitet, suveren batteritid og automatisk oppsett», sier Philip Schiller, Apples globale markedsføringssjef. «Det er enkelt og magisk å bruke AirPods – det er ingen brytere eller knapper, de kobles automatisk, enkelt og sømløst til alle Apple-enheter, og du trenger bare å dobbelttrykke for å få tilgang til Siri. Vi gleder oss til brukerne kan prøve dem med iPhone 7 og Apple Watch Series 2.»
 
Det har aldri vært enklere å konfigurere og bruke trådløse øretelefoner enn med AirPods. Du trenger bare å åpne ladeetuiet i nærheten av iPhonen din og trykke én gang, så blir AirPods koblet til alle enhetene som er pålogget iCloud-kontoen din, også iPad og Mac. AirPods er tilkoblet og klare til bruk – bare sett dem i ørene når du vil høre på noe. AirPods bytter smart og sømløst fra en samtale på iPhone til musikklytting på Apple Watch.
 
De banebrytende nye funksjonene i AirPods gjøres mulig av den nye Apple W1-chipen, som bruker de to optiske sensorene og akselerometrene i hver AirPod for å registrere når AirPods er i øret ditt, slik at de bare spiller når du er klar for å lytte. Bare ta dem ut for å sette musikken på pause automatisk. Ta ut én for å ha en samtale, så starter musikken automatisk opp igjen når du setter den tilbake på plass. Med et dobbelttrykk  på AirPods får du tilgang til Siri og kan styre musikken, endre volumet, sjekke batteritiden eller utføre andre Siri-oppgaver. Et ytterligere akselerometer i hver AirPod registrerer når du snakker, slik at de doble, stråleformende mikrofonene kan fokusere på lyden av stemmen din og filtrere ut støy utenfra – slik at andre kan høre stemmen din tydeligere enn noen gang.
 
Den strømsparende Apple W1-chipen bruker bare en tredjedel av strømmen som vanlige trådløse chiper bruker, og dermed kan AirPods levere opptil 5 timers lyttetid per opplading. Det spesialdesignede ladeetui gir ekstra opplading og dermed en bransjeledende total lyttetid på over 24 timer*, slik at AirPods alltid er oppladet og klare til bruk.
 
Pris og tilgjengelighet
  • Nye Apple-designede trådløse AirPods med ladeetui blir tilgjengelig for kr 1 790 NOK fra Apple.com og Apple Store-butikker fra slutten av oktober.
  • AirPods krever Apple-enheter med iOS 10, watchOS 3 eller macOS Sierra. 

*Sammenlignet med helt trådløse stereohodetelefoner.
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, AirPods, Siri, iPhone, Apple Watch, iCloud, iPad, Mac, watchOS og macOS er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.