PRESSEMELDING 27. oktober 2016

Apple presenterer den nye TV-appen for Apple TV, iPhone og iPad

Finn og se på TV-programmer og filmer på tvers av apper – på ett og samme sted

CUPERTINO, California – 27. oktober 2016 – I dag lanserte Apple den nye TV-appen, som gir en enhetlig brukeropplevelse når du skal se på eller finne TV-programmer og filmer via flere ulike apper på Apple TV, iPhone og iPad. Med TV-appen får du tilgang til TV-programmer og filmer på ett sted, og du kan også finne nye ting å se på. Apple lanserte også en ny Siri-funksjon for Apple TV som gir seerne tilgang til direktesendte nyheter og sport på tvers av apper. Det har aldri vært enklere å se på TV-programmer og filmer på ulike Apple-enheter.
 
«Det å bruke apper på Apple TV, iPhone og iPad har blitt den vanligste måten mange av oss ser på TV på», sier Eddy Cue, ansvarlig for internettprogramvare og -tjenester hos Apple. «TV-appen gir deg forslag til ting å se på, og gjør det lett å finne TV-programmer og filmer på tvers av ulike apper – på ett og samme sted».
 
Noen av de viktigste funksjonene i TV-appen er:
  • Se nå: «Se nå» er stedet der seerne får oversikt over tilgjengelige programmer og filmer fra iTunes og andre apper. Fra «Se nå» kan brukerne gå til «Neste» eller «Anbefalt» for å velge noe å se på.
  • Neste: Brukerne kan se på programmene og filmene de allerede ser på, inkludert ting de nylig har kjøpt eller leid via iTunes – og alt listes opp i rekkefølgen de mest trolig vil se på dem i. Når de er ferdig med å se på en episode av en TV-serie, vises neste episode automatisk øverst i «Neste»-køen. Nye episoder vises også der etter hvert som de blir tilgjengelige. Brukerne kan når som helst be Siri om å fortsette avspillingen av en serie der de slapp.
  • Anbefalt: Brukerne kan velge blant et stort utvalg av populære programmer og filmer, inkludert samlinger som er håndplukket av Apple, samt egne kategorier for ulike sjangere som innhold for barn, sci-fi og komedier.
  • Bibliotek: Her kan brukerne få tilgang til hele samlingen med iTunes-filmer og TV-programmer som de har leid eller kjøpt via iTunes. 
  • Butikk: Hvis brukerne er på utkikk etter noe nytt å se på, kan de gå til Butikk-delen for å finne spennende innhold fra flere videotjenester, som de ikke har lastet ned ennå eller ikke abonnerer på, i tillegg til de nyeste utgivelsene på iTunes. 

TV-appen kan brukes på Apple TV, iPhone og iPad, og er alltid synkronisert mellom de ulike enhetene du bruker. Dermed kan du begynne å se på noe på én enhet – og enkelt fortsette der du slapp, på en annen. 
 
Live Tune-In med Siri
Siri blir stadig mer avansert. Nå kan Siri gjøre det enda enklere å gå rett til direktesendte nyhetssendinger eller sport på Apple TV. Nå har Siri oversikt over direktesendte sportssendinger på tvers av ulike apper. Dermed kan brukerne si ting som «Se på Rosenborg-kampen» eller «Hvilke kamper spilles nå?». Siri har også ekstra informasjon om sportssendingene, så man kan få resultatene i sanntid, eller gå rett til direktesendingen i den aktuelle appen. Brukerne kan også gå rett til direktesendingen ved å si navnet på den aktuelle appen, for eksempel «Se på nyhetene i NRK-appen», uten å måtte åpne appen og finne frem til sendingen derfra. 
 
Single Sign-On for apper for betalingskanaler
I tillegg til den nye TV-appen kan kunder i USA få enklere tilgang til betalingskanal-appene de bruker, med Single Sign-On. Fra og med desember kan brukere som abonnerer på DIRECTV, DISH Network og andre, logge inn én gang på Apple TV, iPhone og iPad for å få umiddelbar tilgang til apper som er inkludert i TV-abonnementet de bruker. 
 
Etter at den nyeste Apple TV-modellen ble lansert for bare ett år siden, har Apple TV revolusjonert TV-opplevelsen i stua med sine 8 000 apper, 2 000 spill og 1 600 videoapper, med kategorier som sport, nyheter, trening, utdanning, barn, livsstilsprogrammer med mer. 
 
Tilgjengelighet
TV-appen og Single Sign-On-funksjonaliteten blir tilgjengelig i desember som en del av gratis programvareoppdateringer for brukere av Apple TV (fjerde generasjon), iPhone og iPad i USA. Live Tune-In med Siri er tilgjengelig nå. Du finner mer informasjon på apple.com/tv. Funksjonene kan bli endret, og gjelder kun for apper som er en del av ordningen. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk.
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Apple TV, iPhone, iPad, Siri og iTunes er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.