PRESSEMELDING 21. mars 2017

Apple lanserer iPhone 7 og iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition

Kunder kan nå kjøpe iPhone med en lekker, ny finish og støtte Det globale fondet for bekjempelse av aids

CUPERTINO, California – 21. mars 2017 – Apple presenterte i dag iPhone 7 og iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition i en lekker, rød aluminiumsfinish for å markere mer enn ti år med samarbeid mellom Apple og (RED). Dette gir kundene en helt ny måte å støtte Det globale fondet på og bringe verden et skritt nærmere en aids-fri generasjon. Spesialutgaven PRODUCT(RED) iPhone kan bestilles på nettet over hele verden og i butikker fra og med fredag 24. mars.
«Fra vi begynte å samarbeide med (RED) for ti år siden, har kundene våre gitt et stort bidrag i kampen mot spredning av aids gjennom kjøp av våre produkter, fra den opprinnelige iPod nano (PRODUCT)RED Special Edition og til dagens utvalg av Beats-produkter og tilbehør til iPhone, iPad og Apple Watch», sier Apple-sjef Tim Cook. «Denne spesialutgaven av iPhone i en lekker, rød finish er vårt største (PRODUCT)RED-produkt hittil og feirer samarbeidet med (RED). Vi gleder oss til å se kundene ta den i bruk.»
«Apple er verdens største kommersielle bidragsyter til Det globale fondet, med bidrag på mer enn USD 130 millioner som en del av samarbeidet med (RED)», sier (RED)-sjef Deborah Dugan. «Kombinasjonen av den globale brukerbasen til verdens best likte smarttelefon og våre tiltak for å gi afrikanske land sør for Sahara tilgang til livreddende antiretrovirale medisiner gir kundene en enestående mulighet til å støtte Det globale fondet gjennom kjøp av nye PRODUCT(RED) iPhone.»
iPhone 7 og iPhone 7 Plus er de beste og mest avanserte iPhone-modellene noensinne, og de er fulle av unike nyvinninger som forbedrer brukeropplevelsen på iPhone. Begge modellene har verdens mest populære kamera med avanserte kamerasystemer som tar fantastiske bilder og videoer både i dagslys og under dårlige lysforhold. De har mer kraft og ytelse takket være den beste batteritiden noensinne på en iPhone, stereohøyttalere med et fyldig lydbilde, og stort fargerom i både kameraet og skjermen. Alt dette i en sprut- og støvbestandig design. iPhone fås med iOS 10, som har mer uttrykksfulle og animerte måter å kommunisere på i Meldinger, nye måter å bruke Siri på i appene, oppdaterte apper som Kart, Bilder, Apple Music og News, og Hjem-appen, hvor du enkelt og sikkert kan konfigurere, administrere og styre hjemmet ditt – fra én og samme app.
(RED)s viktige arbeid gir tilgang til livreddende programmer for hiv og aids i afrikanske land sør for Sahara, hvor to tredjedeler av hiv-positive mennesker i verden befinner seg. Hundre prosent av pengene som samles inn av (RED), går direkte til Det globale fondets hiv- og aids-prosjekter, som tilbyr testing, rådgivning, behandling og forebygging, med ekstra fokus på å hindre smitte av viruset fra mødre til barn. Siden starten i 2006 har (RED) samlet inn mer enn USD 465 millioner til Det globale fondet – og mer enn USD 130 millioner av dette har kommet fra Apple.
Pris og tilgjengelighet
  • iPhone 7 og iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition fås med 128 GB og 256 GB lagringsplass og koster fra kr 8490,- på Apple.com, i Apple Store-butikker, hos Apple-autoriserte forhandlere og hos utvalgte operatører. Spesialutgaven (PRODUCT)RED iPhone legges til det eksisterende utvalget av iPhone 7-finisher: gagatsvart, svart, sølv, gull og rosegull.
  • Begge spesialutgavemodellene er tilgjengelige over hele verden fra og med fredag 24. mars, og sendes til kundene i slutten av mars i USA og 40 andre land og områder, blant annet Australia, Belgia, Canada, De forente arabiske emirater, Frankrike, Hongkong, Italia, Japan, Kina, Mexico, Nederland, New Zealand, Russland, Singapore, Spania, Storbritannia , Sveits, Sverige, Sør-Korea, Taiwan, Thailand og Tyskland. De lanseres i Brasil, Chile, Colombia, India, Tyrkia og andre land i april.
  • Den nye spesialutgaven av iPhone legges til i det eksisterende utvalget av (PRODUCT)RED-produkter som fås kjøpt året rundt, blant annet alle iPod-produktene, Beats Solo 3 trådløse åpne hodetelefoner, Beats Pill+ bærbar høyttaler, Smart Battery Case for iPhone 7 og en rekke tilbehørsprodukter for iPhone, iPad og Apple Watch.
  • iPhone SE, verdens kraftigste telefon med firetommers skjerm, fås fra og med fredag 24. mars i modeller på 32 GB og 128 GB. Dette er en dobling av den eksisterende kapasiteten, og disse modellene erstatter modellene på 16 GB og 64 GB. De fås kjøpt til samme pris, fra kr 4790,- på Apple.com og i Apple Store-butikker.
  • Apple.com og i Apple Store-butikker får du nå kjøpt Apple-designede silikondeksler for iPhone 7 og iPhone 7 Plus i nye farger som asurblå, kamelia og fjellgrå og lærdeksler i nye farger som muldvarpsgrå, safirblå og bringebær fra kr 349,-.
  • Med innbytteprogrammet for iPhone kan kundene bytte inn sin kvalifiserte smarttelefon og få kreditt som kan brukes til delbetaling av en ny iPhone.*
  • Alle kunder som kjøper iPhone 7 eller iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition eller iPhone SE fra Apple, får tilbud om gratis klargjøringshjelp, i butikken eller på nettet*, der man kan tilpasse iPhone ved å konfigurere e-post, laste inn nye apper fra App Store og mye mer.
  • Alle som vil lære seg det grunnleggende eller bli bedre kjent med sin nye iPhone, kan melde seg på gratis workshoper i Apple Store-butikker.


*Hvis tilgjengelig
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakt:
Andreas Rødland
Apple
media.no@apple.com
22 82 34 80
 

    © 2017 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, Siri, Apple Music, iPod, iPad, Apple Watch, AppleCare, App Store og Apple Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.