PRESSEMELDING 21. mars 2017

Ny 9,7-tommers iPad med imponerende Retina-skjerm og fantastisk ytelse

Alle de morsomme og kraftige mulighetene i iPad – nå fra kr 3690,-

CUPERTINO, California – 21. mars 2017 – Apple har i dag oppdatert den mest populære iPad-størrelsen. Den har fått en mer lyssterk 9,7-tommers Retina-skjerm og markedsledende ytelse, fra kr 3690,-. iPad er laget for å ha uovertruffen mobilitet og brukervennlighet. I tillegg har den en utrolig ytelse og et batteri som varer hele dagen, og er verdens mest populære nettbrett og den viktigste dataenheten for millioner av kunder over hele verden. Ved hjelp av de flere enn 1,3 millioner appene som er laget spesielt for iPad, kan kundene gjøre enda mer – fra å lære å kode med Swift Playgrounds og lese bøker på den store skjermen til å bli mer effektive med Microsoft Office og bruke multitaskingsfunksjoner som Delt skjerm.
«iPad er verdens mest populære nettbrett. Kundene liker å bruke den store 9,7-tommers skjermen til alt fra å se på TV-programmer og filmer til å surfe på nettet, foreta FaceTime-samtaler og se på bilder, og nå er den enda rimeligere,» sier Philip Schiller, Apples globale produktsjef. «Nye kunder og alle som ønsker å oppgradere, kommer til å bli begeistret for denne nye iPaden enten de bruker den hjemme, på skolen eller på jobb, med den elegante Retina-skjermen, den kraftige A9-chipen og tilgang til flere enn 1,3 millioner apper som er laget spesielt for iPad.»
iPad har en nydelig lyssterk Retina-skjerm med over 3,1 millioner piksler som gir imponerende bilder og videoer, og den har et solid, men likevel tynt unibody-kabinett i aluminium og veier under en halv kilo, noe som gjør den svært bærbar og slitesterk. Den Apple-designede 64-bits A9-chipen med arkitektur i datamaskinklassen gir rask prosessor- og grafikkytelse for apper og spill, samtidig som den fortsatt har et batteri som varer hele dagen 1, som kundene nå forventer av iPad.
Kameraet på forsiden og baksiden gir utrolig ytelse i lite lys og fantastiske HD-videoopptak, noe som gjør det morsomt og enkelt å være på FaceTime med venner og familie og forevige uforglemmelige øyeblikk ved å bruke den store Retina-skjermen som søker. Du kan koble iPaden raskt og enkelt til Internett med lynrask trådløsfunksjonalitet, og støtte for LTE-bånd over hele verden hjelper kundene med å være tilkoblet når de er på reise. 2 Apple SIM gjør det enda enklere å bruke abonnement for datatrafikk direkte på enheten når du er på reise i flere enn 140 land og områder.
Med Touch ID er det enkelt og sikkert å låse opp iPad, beskytte personlig informasjon i apper og godkjenne kjøp fra App Store, iTunes Store og iBooks Store. Med Apple Pay 3 på iPad har det aldri vært enklere å betale for varer og tjenester i apper eller på en nettside i Safari.
iPad fås med iOS 10, som har mer uttrykksfulle og animerte måter å kommunisere på i Meldinger, nye måter å bruke Siri på i appene, oppdaterte apper som Kart, Bilder, Apple Music og News, og Hjem-appen, hvor du enkelt og sikkert kan konfigurere, administrere og styre hjemmet ditt – fra én og samme app. Multitaskingsfunksjoner som Slide Over, Split View og Bilde-i-bilde, hjelper deg med å gjøre enda mer.
Pris og tilgjengelighet
 • iPad fås i sølv, gull og stellargrå, og prisen er fra kr 3690,- for Wi-Fi-modellen på 32 GB og kr 5190,- for Wi-Fi + Cellular-modellen på 32 GB på Apple.com og i Apple Store-butikker. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/ipad.
 • iPad kan bestilles fra fredag 24. mars på Apple.com, og i neste uke starter levering til kunder og den blir tilgjengelig i Apple Store-butikker, via utvalgte operatører og hos Apple-autoriserte forhandlere (prisene kan variere) i USA og flere enn 20 land og områder, inkludert Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Italia, Japan, Kina, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige og Tyskland. Den lanseres i Danmark, India, Mexico, Norge, Russland, Tyrkia og andre land og områder i april. Den kommer til Brasil, Taiwan og andre land og områder i mai.
 • Smart Cover-deksler i polyuretan for iPad er tilgjengelige til kr 399,- i koksgrå, hvit, midnattsblå, korallrosa og (RED) på Apple.com og i Apple Store-butikker.
 • iPad mini 4, som er tilgjengelig i sølv, gull og stellargrå, har nå større kapasitet til samme pris. Prisen er fra kr 4490,-for Wi-Fi-modellen på 128 GB og kr 5990,- for Wi-Fi + Cellular-modellen på 128 GB på Apple.com og i Apple Store-butikker.
 • Alle kunder som kjøper en iPad fra Apple, får tilbud om gratis klargjøringshjelp, i butikken eller på nettet 4, der man kan tilpasse iPaden ved å konfigurere e-post, laste inn nye apper fra App Store og mye mer.
 • Alle som vil lære seg det grunnleggende eller bli bedre kjent med sin nye iPad, kan melde seg på gratis workshoper i Apple Store-butikker.

 1. Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
 2. LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for mer informasjon.
 3. Apple Pay er ikke tilgjengelig i alle markeder. Du finner en liste over land med Apple Pay ved å klikke her.
 4. I de fleste land.

Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakt:
Andreas Rødland
Apple
media.no@apple.com
22 82 34 80

  © 2017 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPad, Retina, Swift Playgrounds, FaceTime, TouchID, App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Pay, Safari, Siri, Apple Music og Apple Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.