PRESSEMELDING 21. mars 2017

Apple introduserer Clips – en ny og spennende måte å lage uttrykksfulle videoer på i iOS

Den nye appen for iPhone og iPad er utrolig brukervennlig og har en nyskapende måte å lage animerte titler på

CUPERTINO, California – 21. mars 2017 – Apple lanserte i dag Clips, en ny app som gjør det raskere og morsommere for alle og enhver å lage uttrykksfulle videoer på iPhone og iPad. Appen har en unik design for å slå sammen videoklipp, bilder og musikk til flotte videoer som du kan dele med venner gjennom Meldinger-appen eller på Instagram, Facebook og andre sosiale nettverk.
Clips introduserer også Autoteksting, en banebrytende funksjon som kunder kan bruke til å skape undertekster og animert tekst med stemmen sin. Blant de morsomme effektene finner vi tegneseriefiltre, snakkebobler, figurer og animerte tekstplakater som dekker skjermen. Få frem personligheten din i videoer med Clips.
«Med Clips kan iPhone- og iPad-brukere uttrykke seg på nye måter gjennom video, og den er utrolig enkel å bruke», sier Susan Prescott, markedsføringsansvarlig for apper hos Apple. «Med effektene, filtrene og den nye, spennende Autoteksting-funksjonen i Clips kan hvem som helst lage flotte videoer og dele dem med bare noen få trykk.»
Med Clips kan brukere klippe sammen videoer på iPhone eller iPad – uten tidslinjer, spor eller kompliserte redigeringsverktøy. Trykk og hold på én enkelt knapp for å ta videoer og bilder, eller legg dem til fra bildebiblioteket. Legg til kunstneriske filtre, snakkebobler, figurer eller emojier. Brukere kan også legge til tekstplakater som dekker skjermen, med animerte bakgrunner og tekst som kan tilpasses. Clips har dusinvis av lydspor å velge mellom, og de justeres automatisk til lengden av videoen.
Med Autoteksting i Clips kan brukerne legge til undertekster og animert tekst ved hjelp av stemmen. Undertekster skapes automatisk når brukeren snakker, og vises synkront med stemmen. Brukere kan velge og vrake mellom forskjellige stiler, trykke for å justere tekst og tegnsetting, og til og med legge til emojier. Autoteksting har støtte for 36 språk.
Videoer som lages med Clips, kan deles direkte på sosiale medier og videonettsteder, som Instagram, Facebook, YouTube, Vimeo og mange flere. Når du deler videoer med venner i Meldinger, gir Clips deg forslag til hvem du kan dele dem med, basert på hvem som dukker opp i filmen, og hvem du deler mest med. Når et foreslått navn velges, legger Clips inn videoen i Meldinger slik at den kan deles med ett trykk.
Pris og tilgjengelighet
Clips kan lastes ned gratis fra App Store fra begynnelsen av april, og den er kompatibel med iPhone 5s og nyere, nye 9,7-tommers iPad, alle iPad Air- og iPad Pro-modeller, iPad mini 2 og nyere og sjette generasjon iPod touch. Enheter må bruke iOS 10.3.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakt:
Andreas Rødland
Apple
media.no@apple.com
22 82 34 80

    © 2017 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, iPad, Live Titles, App Store, iPad Air, iPad Pro, iPad mini og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.