PRESSEMELDING 25. april 2017

«Today at Apple» byr på nye opplevelser i alle Apple Store-butikker

Nye programmer lanseres globalt i mai

CUPERTINO, California – 25. april 2017 – Apple kunngjorde i dag planene om å lansere flere titalls nye kurs neste måned i alle sine 495 Apple Store-butikker. Kursene omhandler alt fra foto og video til musikk, programmering, kunst og design og mye mer. Kursene, som alle går under navnet «Today at Apple», holdes av svært erfarne Apple-ansatte, og i utvalgte byer kommer verdenskjente kunstnere, fotografer og musikere til å holde alt fra nybegynnerkurs til workshoper for profesjonelle.
«Ønsket om å spre kunnskap og inspirere nærmiljøet står sterkt i alle Apple Store-butikker», sier Angela Ahrendts, Apples butikk- og nettbutikkdirektør. «Vi forsøker å tilpasse Apple-opplevelsen til lokale kunder og gründere, og ‘Today at Apple’ er en av måtene vi gjør det på. Vi ønsker å skape et moderne torg der alle er velkomne – et område der Apples beste kunder kan treffes, få nye impulser eller ta ferdighetene sine til et nytt nivå. Vi tror det kan bli en morsom og informativ opplevelse for alle som deltar.»
Gratisprogrammene fokuserer på funksjonene til de mest populære Apple-produktene, og det arrangeres kurs for alle ferdighetsnivåer og aldre. En iPhone-bruker som er interessert i foto, kan for eksempel begynne med nybegynnerkurs som tar for seg fotografering, organisering av bilder, redigering og annet. Mer viderekomne fotografer kan delta på fotoutflukter, såkalte Photo Walks, for å lære mer om lys og skygge, portrettbilder og historiefortelling. Erfarne fotografer kan delta på Photo Lab-workshoper, der kjente fotografer tar for seg emner som øyeblikksbilder og varemerkebygging på sosiale medier – eller simpelthen ser ting fra et nytt perspektiv.*
Apple skal også arrangere spesialprogrammer for familier og lærere. Lærere samles på Teacher Tuesday for å lære om hvordan de kan innlemme teknologi i skolen, og gryende programmerere i alle aldre kan lære å kode i Swift, Apples programmeringsspråk for iOS- og Mac-apper.** I helgene kan familier delta på Kids Hour-kurs som omhandler alt fra musikkproduksjon til koding med roboter. Eiere av små bedrifter får mulighet til å treffe gründere fra lokalmiljøet og hele verden i det nye Business Circuits-programmet.*
Mange av kursene vil bli holdt av nye Creative Pros, kunstverdenens motstykke til Apples Genius-medarbeidere. Hver Creative Pro er ekspert på ett eller flere kunstfagområder og er kvalifisert til å videreføre kunnskapen sin til Apple-brukere på alle ferdighetsnivåer.
«Today at Apple»-programmer
«Today at Apple» har programmer med mer enn 60 ulike kurs for utvikling av kreative ferdigheter, inkludert:
  • Studio Hours er Apples motstykke til en professors kontortid. Creative Pros holder 90-minutterskurs om alt fra kunst og design til dokumenter og presentasjoner. Alle kan ta med personlige prosjekter for å få råd fra ekspertene, eller for å jobbe på det sammen med andre deltakere.
  • Photo Walks eller Sketch Walks hjelper deltakerne med å ta bildene og skissene sine til et nytt nivå ved å prøve ut nye teknikker ute i nærmiljøet. Photo Walks har workshoper for blant annet komposisjon av arkitekturbilder og actionfylte videoopptak, mens Sketch Walks utforsker emner som observasjonstegning, vannmaling, penselteknikker og mye mer.
  • Kids Hour er utviklet for å hjelpe barn med å sette fantasien og kreativiteten i sving gjennom morsomme, praktisk rettede prosjekter. Det arrangeres kurs om koding med Sphero-roboter, musikkproduksjon med GarageBand og videoredigering med iMovie.
  • Programmeringskursene er en introduksjon til koding med Swift Playgrounds, en iPad-app utviklet for å gjøre koding interaktivt og morsomt for nybegynnere. Deltakerne får utforske koding på det samme programmeringsspråket som profesjonelle utviklere bruker hver eneste dag.**
  • Photo Labs arrangeres av talentfulle fotografer, som eksperimenterer med nye teknikker og stiler eller ser ting fra et nytt perspektiv. Likeledes utforsker Music Labs ulike sjangre og rytmer for å introdusere musikere på alle ferdighetsnivåer for nye verktøy.*
  • I Pro Series tar avanserte brukere et dypdykk i Final Cut Pro X og Logic Pro X med kurs om alt fra fargekorrigering og etterarbeid til lydmiksing for å skape den riktige stemningen – og mye mer.*
  • Perspectives og Performances arrangeres i utvalgte butikker og holdes av innflytelsesrike kunstnere og musikere som snakker om eller demonstrerer sin kreative prosess.


For å legge til rette for disse nye programmene får alle butikker nye Forum Displays, som er flyttbare skillevegger spesielt utviklet av Apples designteam for «Today at Apple»-kursene, samt forbedret setefordeling og lydanlegg.
«Today at Apple» lanseres i mai, med kurs i alle butikker.
*I utvalgte butikker
**I de fleste land
Pressekontakt:
Andreas Rødland
media.no@apple.com
22 82 34 80

    © 2017 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Today at Apple, iPhone, Swift, Mac, GarageBand, iMovie, Swift Playgrounds, iPad, Final Cut Pro og Logic Pro er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.