PRESSEMELDING 5. juni 2017

iMac Pro, den kraftigste Mac noensinne, kommer i desember

Utstyrt med prosessorer med opptil 18 kjerner, grafikkytelse på opptil 22 teraflops, rask lagring og avansert I/O

iMac Pro er den kraftigste Mac noensinne
San Jose, California – Apple avslørte i dag informasjon om iMac Pro, en helt ny produktserie i arbeidsstasjonsklassen utviklet for proffbrukere med krevende arbeidsflyter. Splitter nye iMac Pro, med en fantastisk 27-tommers Retina 5K-skjerm, Xeon-prosessorer med opptil 18 kjerner og grafikkbehandlingsytelse på opptil 22 teraflops er den kraftigste Macen som noensinne er laget. iMac Pro, med et elegant kabinett i stellargrå, har den ytelsen som kreves for avansert grafikkbehandling, utvikling av VR-innhold og 3D-rendring i sanntid. iMac Pro skal etter planen leveres i desember til priser fra $4999 (US).
iMac Pro – med en fantastisk 27-tommers Retina 5K-skjerm og ytelse i arbeidsstasjonklassen – kommer i en ny stellargrå design.
I tillegg til nye iMac Pro utvikler Apple en ny framtidsrettet Mac Pro for proffbrukere som er ute etter det aller ypperste med ytelse i toppsjiktet og høy gjennomstrømningskapasitet i en modulær design. Apple er også i gang med å utvikle en ny, avansert skjerm for profesjonell bruk.
«Det er fantastisk spennende å kunne gi utviklere og kunder en forhåndsvisning av iMac Pro. Dette blir den raskeste og kraftigste Macen som noensinne er utviklet, og vi kan for første gang tilby ytelse i arbeidsstasjonsklassen for iMac», sier John Ternus, som er sjef for maskinvareutvikling hos Apple. «Vi har designet hele systemet på nytt fra bunnen av og utformet en helt ny kjølearkitektur som gjør det mulig å levere banebrytende ytelse i det elegante og stillegående Mac-kabinettet våre kunder elsker. iMac Pro er et enormt skritt fremover, og dere har aldri sett maken.»

Ytelse i arbeidsstasjonsklassen – i en iMac-design

En innovativ kjølearkitektur i iMac Pro øker kjølekapasiteten med 80 prosent og gjør det mulig med ekstrem ytelse i samme, slanke iMac-kabinettet.
iMac Pro er utstyrt med neste generasjons Intel Xeon-prosessorer med opptil 18 kjerner og kan dermed innfri behovene til proffbrukere med de aller mest krevende arbeidsflytene. iMac Pro er fullstendig flash-basert og har en helt nyutviklet kjølearkitektur som gir 80 prosent større kjølekapasitet i den kjente, slanke og sømløse iMac-designen. Med det nye kabinettet i stellargrå og en fantastisk 27-tommers Retina 5K-skjerm med støtte for over 1 milliarder farger er iMac Pro både særdeles lekker og ekstremt kraftig.

Den mest avanserte grafikkløsningen i en Mac noensinne

iMac Pro leveres med den nye Vega-GPU-en, som er den mest avanserte grafikkløsningen noensinne i en Mac.
iMac Pro er utstyrt med den nye Radeon Pro Vega-grafikkprosessoren – den mest avanserte grafikkløsningen i en Mac noensinne. iMac Pro bruker grafikkprosessoren Vega, som har en nyutviklet, neste generasjons databehandlingskjerne og et on-package-minne på opptil 16 GB med stor båndbredde (HBM2). Samlet gir dette en utrolig databehandlingsytelse med enkel presisjon på opptil 11 teraflops for 3D-rendring i sanntid og innholdsrikt og engasjerende VR-innhold med høy bildefrekvens. For databehandling med halv presisjon, som er ideelt for maskinlæring, har iMac Pro en utrolig ytelse på opptil 22 teraflops.

Rask lagring og avansert I/O

Med fire Thunderbolt 3-porter kan iMac Pro ha tilkoblet opptil to RAID-oppsett og to 5K-skjermer samtidig.
iMac Pro har også støtte for SSD-er på opptil 4 TB og opptil 128 GB med ECC-minne. iMac Pro har også fire Thunderbolt 3-porter for tilkobling til opptil to RAID-oppsett med høy ytelse og to 5K-skjermer – samtidig. Som den første Macen noensinne er iMac Pro utstyrt med 10 Gb Ethernet, noe som gir opptil 10 ganger raskere nettverksytelse.
Priser og tilgjengelighet
iMac Pro skal etter planen sendes ut i desember til priser fra $4999 (US). Mer informasjon finnes på apple.com/no/imac-pro.

Media

Bilder av iMac Pro

    Denne enheten er ikke autorisert i henhold til reglene til Federal Communications Commission. Enheten er ikke tilgjengelig for salg eller leasing, og den skal heller ikke gjøres tilgjengelig for salg eller leasing før slik autorisasjon er på plass.

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80