PRESSEMELDING 5. juni 2017

iMac får stor oppdatering med kraftigere grafikk, raskere prosessorer, Thunderbolt 3 og mer lyssterke skjermer

MacBook og MacBook Pro oppdateres med raskere prosessorer

iMac med Retina 4K- og 5K-skjermer støtter nå én milliard farger.
San Jose, California — Apple kunngjorde i dag at iMac vil komme med opptil tre ganger kraftigere grafikkløsning, raskere prosessorer, Thunderbolt 3, raskere lagringsalternativer og mer lyssterke Retina-skjermer – samt Retina 4K-skjerm og separat grafikk for iMac-modellen på 21,5 tommer til 14 990 kroner. Med et utrolig tynt og sømløst kabinett, raske prosessorer og lagringsalternativer og en praktfull Retina-skjerm setter iMac gullstandarden for stasjonære maskiner. iMac har kraftig ytelse for 3D-grafikk, videoredigering og spill, og når macOS High Sierra kommer til høsten, blir iMac en fantastisk plattform for utvikling av innhold for virtuell virkelighet. Apple har også oppdatert MacBook og MacBook Pro med raskere prosessorer, lagt til raskere SSD-er i MacBook og introdusert en ny 13-tommers MacBook Pro til 14 990 kroner.
15-tommers MacBook Pro har nå enda kraftigere separat grafikk som standard.
«Grundige oppdateringer av iMac og en oppfriskning av MacBook- og MacBook Pro-serien gjør at Macen står sterkere enn noensinne», sier John Ternus, sjef for maskinvareutvikling hos Apple. «iMac får en kraftig forbedret grafikkytelse, raskere prosessorytelse, Thunderbolt 3 og en mer lyssterk Retina-skjerm som støtter én milliard farger. Vi øker også prosessor- og SSD-hastigheten for MacBook, legger til raskere prosessorer og raskere grafikkstandard på 15-tommers MacBook Pro, og vi lanserer en ny 13-tommers MacBook Pro til 14 990 kroner.»

iMac

Den oppdaterte iMacen med Retina 5K-skjerm har enda kraftigere grafikk, raskere prosessorer, Thunderbolt 3 og mer lyssterke skjermer.
Den oppdaterte iMacen har raskere Kaby Lake-prosessorer på opptil 4,2 GHz med Turbo Boost opptil 4,5 GHz, og den har støtte for dobbelt så mye minne som forrige generasjon. Fusion Drive er nå standard på alle 27-tommersmaskiner samt på toppmodellen på 21,5 tommer. SSD-lagringsalternativene er opptil 50 prosent raskere, og iMac leveres med Thunderbolt 3, tidenes kraftigste og mest anvendelige port.
Med et utrolig tynt og sømløst kabinett, lekker skjerm og raske prosessorer og lagringsalternativer setter iMac gullstandarden for stasjonære datamaskiner.
Grafikkløsningen på iMac er nå langt kraftigere over hele linjen med Radeon Pro 500-serien med opptil 8 GB vRAM. Modellen på 21,5 tommer har opptil tre ganger så rask ytelse, og modellen på 27 tommer er opptil 50 prosent raskere.
iMac leveres også med den beste Mac-skjermen noensinne, nå 43 prosent mer lyssterk med 500 nit og med støtte for 1 milliard farger. Det gir en enda mer levende og virkelighetstro opplevelse.

MacBook og MacBook Pro

Bærbare Mac gir verdens beste opplevelse for portable datamaskiner
Med tynn og lett design, kraftig ytelse, fantastiske skjermer og heldagsbatteri gir Mac deg verdens beste bærbare opplevelse.1 MacBook har nå raskere Kaby Lake-prosessorer på opptil 1,3 GHz Core i7 med Turbo Boost opptil 3,6 GHz og opptil 50 prosent raskere SSD, og den støtter opptil dobbelt så mye minne. MacBook veier en knapp kilo og måler kun 13,1 mm. Dette er vår tynneste og letteste bærbare maskin for deg som er på farten hele dagen.
MacBook Pro med den banebrytende Touch Bar leverer fantastisk ytelse i en bærbar design.
Oppdaterte 13-tommers MacBook Pro har Kaby Lake-prosessorer på opptil 3,5 GHz Core i7 med Turbo Boost opptil 4,0 GHz, og 15-tommers MacBook Pro fås med opptil 3,1 GHz Core i7 med Turbo Boost opptil 4,1 GHz. 15-tommers MacBook Pro leveres nå som standard med kraftigere, separat grafikk med mer videominne, og 13-tommers MacBook Pro kommer i en ny konfigurasjon til 14 990 kroner. Banebrytende Touch Bar med Touch ID, en 500-nit Retina-skjerm, Thunderbolt 3 og fantastisk ytelse i en bærbar design gjør MacBook Pro til den beste bærbare maskinen Apple noensinne har laget.
Apple har også oppdatert MacBook Air på 13 tommer med en 1,8 GHz prosessor.
Tilgjengelighet
  • Oppdaterte iMac-, MacBook-, MacBook Pro- og MacBook Air-maskiner kan bestilles i dag på apple.com/no/, de kommer i salg i Apple Store-butikker fra og med onsdag 7. juni. Ytterligere spesifikasjoner, spesialkonfigurasjoner og tilbehør er tilgjengelig på nettet på apple.com/no/mac.
  • Alle som kjøper en Mac fra Apple, vil få tilbud om personlig oppsett i butikken eller på nettet2, slik at de får hjelp til å sette opp e-posten, lærer å installere apper og lignende.

Media

Bilder av oppdaterte iMac-, MacBook- og MacBook Pro-maskiner

    1 Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
    2 I de fleste land.

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80