PRESSEMELDING 5. juni 2017

iPad Pro lanseres i 10,5- og 12,9-tommers modeller med verdens mest avanserte skjerm og banebrytende ytelse

iOS 11 som kommer til høsten, har nye funksjoner som gjør iPad Pro enda kraftigere

Nye iPad Pro med verdens mest avanserte skjerm og banebrytende ytelse.
San Jose, California — I dag lanserte Apple en helt ny 10,5-tommers iPad Pro og en ny 12,9-tommers iPad Pro utstyrt med verdens mest avanserte skjerm med ProMotion-teknologi og fantastisk ytelse med den nye A10X Fusion-chipen. Den nye 10,5-tommersmodellen har en nesten 40 prosent smalere ramme og en utrolig kompakt størrelse og veier under en halv kilo. Med de kraftige nye iPad-funksjonene i iOS 11 som kommer nå til høsten, som den splitter nye Filer-appen, Dock som kan tilpasses, forbedret multitasking og dypere integrering med Apple Pencil, gjør iPad Pro det mulig for brukerne å være enda mer kreative og produktive enn før
Nye 10,5-tommers iPad Pro med en nydesignet Retina-skjerm som er 20 prosent større enn 9,7-tommers iPad Pro.
«Dette er de klart kraftigste iPadene vi noensinne har laget, med verdens mest avanserte skjermer med ProMotion-teknologi, den kraftige, nye A10X Fusion-chipen, og det avanserte kamerasystemet fra iPhone 7», sier Greg Joswiak, markedsføringsansvarlig hos Apple. «I kombinasjon med iOS 11 kommer disse nye iPad Pro-modellene til å sette en helt ny standard for hva brukerne kan gjøre med iPad.»

Avansert skjerm med ProMotion

iPad Pro introduserer ProMotion, som automatisk justerer skjermen etter bevegelsen i innholdet.
Den elegante, nydesignede Retina-skjermen i iPad Pro har ProMotion – en helt ny teknologi som gir en oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz for sømløs rulling, raskere respons og jevnere bevegelsesinnhold. Med ProMotion blir Apple Pencil enda mer responsiv, med en bransjeledende forsinkelse på kun 20 millisekunder, så man kan tegne med den på en fullstendig jevn og naturlig måte. Med ProMotion forbedres skjermkvaliteten samtidig som strømforbruket reduseres, ved at oppdateringsfrekvensen for skjermen tilpasses automatisk ut fra bevegelse i innholdet.
Apple Pencil fungerer nå enda bedre med nye iPad Pro for en jevnere og mer naturlig tegneopplevelse.
Den avanserte Retina-skjermen er Apples mest lyssterke iPad-skjerm noensinne og har et antirefleksbelegg som gjør det enklere å se på innhold både utendørs og innendørs. True Tone justerer dynamisk hvitbalansen på skjermen etter lysforholdene der du er, noe som gir en mer naturlig og korrekt opplevelse. Det store fargerommet gjør at iPad Pro kan gjengi farger i digital kino-kvalitet.

A10X-chipen gir banebrytende ytelse

A10X-chipen gir banebrytende ytelse som overgår selv de fleste PC-laptopene på markedet i dag.
iPad Pro har banebrytende ytelse, fleksibilitet og tilkoblingsmuligheter som i sum gjør det enkelt å håndtere svært krevende oppgaver. Den kraftige nye 64-bit A10X Fusion-chipen gir en ytelse som overgår selv de fleste PC-laptopene på markedet i dag. Dette gjør det mulig å utføre krevende oppgaver som redigering av bilder og 4K-video, rendring av 3D-grafikk eller å spille spill sømløst og problemfritt. Den sekskjerners prosessoren og tolvkjerners grafikkprosessoren gir opptil 30 prosent raskere prosessorytelse og 40 prosent raskere grafikkytelse enn den bransjeledende A9X-chipen, med et batteri som varer hele dagen.¹
Både 10,5- og 12,9-tommersmodellen av iPad Pro er oppdatert med de samme avanserte teknologiene.
iPad Pro er perfekt for å ta, redigere og dele bilder og videoer av profesjonell kvalitet. Den er utstyrt med de samme avanserte kameraene på forsiden og baksiden som iPhone 7, inkludert et kamera med tolv megapiksler og optisk bildestabilisering samt et FaceTime HD-kamera på syv megapiksler. iPad Pro har også et lydsystem med fire høyttalere som gir kraftig, klar og fyldig stereolyd uansett hvilken vei enheten er vendt. Med en integrert Apple SIM2 og støtte for 802.11ac Wi-Fi og LTE Advanced3 er det ingen sak å være tilkoblet Internett når du er ute på reise – i mer enn 180 land og områder.
Touch ID på iPad Pro har blitt enda raskere og gjør det enkelt og sikkert å låse opp iPad, beskytte personlig informasjon i apper og godkjenne kjøp fra App Store, iTunes Store og iBooks Store. Med Apple Pay på iPad har det aldri vært enklere å betale for varer og tjenester i apper eller på nettsider i Safari.4

iOS 11 har nye og kraftige funksjoner for iPad

iOS 11 har nye og kraftige funksjoner for iPad, inkludert den nye Filer-appen og mulighet for Flytt og slipp tekst, bilder og filer fra én app til en annen
iOS 11, som kommer til høsten, har nye og kraftige funksjoner for iPad, blant annet:
 • En ny Dock som kan tilpasses, som gir rask tilgang til apper og dokumenter som brukes ofte, fra alle skjermer.
 • Forbedret funksjonalitet for multitasking, inkludert en nydesignet appveksler som introduserer funksjonen Spaces i iOS. Dette gjør det enklere å bytte mellom apper eller par med apper som er åpne og aktive samtidig, og brukes i Split View og nå også Slide Over.
 • Den nye Filer-appen som har alt på ett sted, enten filene er lagret lokalt, i iCloud Drive eller hos andre tjenester som Box, Dropbox eller andre.
 • Multi-Touch Flytt og slipp, som er tilgjengelig i hele systemet når du vil flytte tekst, bilder og filer fra én app til en annen, hvor som helst på skjermen.
 • En ny dokumentskanner i Notes, som gjør det enkelt å skanne dokumenter på én eller flere sider, fjerner skygger og bruker kraftige bildefiltre for å forbedre lesbarheten.
 • Dypere integrasjon med Apple Pencil, med støtte for tekstbunden tegning for å ta notater i teksten i Notes og Mail, «Merknader på sekundet» som gjør det mulig å signere dokumenter, legge til merknader i PDF-filer eller tegne på skjermbilder på en rask og enkel måte, samt en ny «Notater på sekundet»-funksjon som lar deg åpne Notater fra låst skjerm ved å bare trykke på skjermen med Apple Pencil. Den nye funksjonen for å søke i håndskreven tekst gjør det enkelt å søke etter tekst eller tegn som er skrevet for hånd.

Apple Pencil og Smart Keyboard

Apple Pencil og Smart Keyboard hjelper brukere med å være mer kreative og produktive enn før.
Apple Pencil og Smart Keyboard, som kan kjøpes separat, gir iPad Pro banebrytende presisjon og nytteverdi. Avanserte sensorer i Apple Pencil måler både trykk og vinkel for å gi en naturlig tegne-, merknads- og noteringsopplevelse. Nye Smart Keyboard i fullstørrelse er spesialtilpasset 10,5-tommers iPad Pro. Det er et tynt og solid tastatur som ikke trenger å lades eller sammenkobles via Bluetooth, og det kan enkelt brettes sammen til et beskyttende Smart Cover.
Pris og tilgjengelighet
 • 10,5-tommers iPad Pro kommer i sølv-, stellargrå-, gull- og rosegull-finish og koster fra kr 6990 for Wi-Fi-modellen på 64 GB og kr 8490 for Wi-Fi + Cellular-modellen på 64 GB. 12,9 tommers iPad Pro kommer i sølv-, stellargrå- og gull-finish, og koster fra kr 8990 for Wi-Fi-modellen på 64 GB og kr 10 490 for Wi-Fi-Cellular-modellen på 64 GB. Du finner mer informasjon på apple.com/no/ipad.
 • De nye iPad Pro-modellene kan bestilles fra og med i dag på Apple.com/no/, og levering til kunder starter neste uke. Begge modellene blir også tilgjengelige neste uke i Apple Store-butikker, via utvalgte operatører og hos Apple-autoriserte forhandlere (prisene kan variere) i USA og flere enn 37 land og områder, inkludert Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Italia, Japan, Kina, Nederland, Russland, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige og Tyskland. Senere denne måneden blir de også tilgjengelige i India, Tyrkia, De forente arabiske emirater og enkelte andre land og områder. De blir tilgjengelige i Brasil, Mexico, Sør-Korea og øvrige land og områder i juli.
 • Apple Pencil er tilgjengelig fra kr 1090. Smart Keyboard finnes i koksgrå for kr 1690 for 10,5 tommers iPad Pro og kr 1790 for 12,9-tommers iPad Pro, med oppsett for over 30 språk, inkludert forenklet kinesisk, fransk, tysk, japansk og spansk.
 • Et nytt skinnomslag er tilgjengelig for både 10,5-tommers og 12,9-tommers iPad Pro til en pris på henholdsvis kr 1449 og kr 1649, og kommer i en rekke farger. Den nye Apple Pencil Case kommer i en rekke farger, og koster kr 299. iPad Pro Smart Cover er tilgjengelig i polyuretan eller skinn, i en rekke ulike farger, og koster kr 549 og kr 799 for 10,5 tommers iPad Pro og kr 649 og kr 899 for 12,9-tommers iPad Pro via apple.com/no/ og Apple Store-butikker.
 • Alle kunder som kjøper iPad Pro fra Apple, får tilbud om gratis klargjøringshjelp på nettet, for å tilpasse iPad Pro ved å konfigurere e-post, laste inn nye apper fra App Store og annet.5

Media

Bilder av 10,5-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro

  ¹ Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
  ² Det integrerte Apple SIM-kortet i iPad Pro (10,5 tommer) kan bli deaktivert ved kjøp hos enkelte operatører. Ta kontakt med mobiloperatøren din for mer informasjon. Apple SIM og integrert Apple SIM er ikke tilgjengelig i Kina.
  ³ LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for mer informasjon.
  4 Apple Pay er ikke tilgjengelig i alle markeder. Du finner en liste over land der Apple Pay støttes ved å klikke her.
  5 I de fleste land.

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80