PRESSEMELDING 16. juni 2017

Jamie Erlicht og Zack Van Amburg blir ansvarlige for videoinnhold hos Apple

Cupertino, California — Apple kunngjorde i dag at Jamie Erlicht og Zack Van Amburg, to av TV-mediets mest kreative og fremgangsrike ledere, blir en del av Apple-teamet. De går inn i nyopprettede stillinger med overordnet ansvar for alle sider ved produksjon av videoinnhold. Erlicht og Van Amburg blir ansvarlige for produksjon av videoinnhold på verdensbasis, og de rapporterer til Eddy Cue. De kommer til Apple fra Sony Pictures Television, hvor de har vært administrerende direktører siden 2005. De står bak noen av det siste tiårets mest populære og kritikerroste TV-serier, blant annet publikumsfavoritter som Breaking Bad og spin-off-serien Better Call Saul, samt The Crown, Rescue Me og mange andre.
«Jamie og Zack er blant verdens mest talentfulle ledere innen TV-bransjen og de har vært en viktig del av utviklingen av TV-mediets gullalder i vår tid», sier Eddy Cue, ansvarlig for internettprogramvare og -tjenester hos Apple. «Vi har spennende ting på gang, og vi gleder oss til å ta del i kunnskapen de har med seg – det er så mye som skal skje.»
«Vi er beæret over å være en del av Apple-teamet», sier Jamie Erlicht. «Vi ønsker at det som Apple har lykkes så bra med i de andre tjenestene og forbrukerproduktene sine, også skal gjelde for visuelt innhold – nemlig uovertruffen kvalitet.»
«Apple har fokus på å glede kundene sine med produktene de utvikler», sier Zack Van Amburg. «Det tar vi med oss inn i arbeidet vårt for Apple, og vi gleder oss til å ta fatt på jobben.»
Erlicht og Van Amburg var begge direktører for Sony Pictures Television fra 2005. Under deres ledelse mer enn tredoblet Sony antallet egenproduserte serier, og blant disse finner vi mange av TV-mediets mest kritikerroste serier. De har lang erfaring i å produsere TV for et globalt publikum, og de har utviklet TV-serier for en rekke tjenester, som Amazon, Hulu og Netflix. De står bak en utrolig mengde serier – som har vunnet 36 Emmy-priser og flere titalls Golden Globe-, AFI- og WGA-priser – som blant annet publikumsfavoritter som Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline, Breaking Bad, The Crown, Damages, The Goldbergs, Justified, Preacher, Rescue Me, The Shield, Sneaky Pete og mange flere. 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.

Pressekontakt

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80