PRESSEMELDING 1. juni 2017

Swift Playgrounds utvider opplæring i koding til roboter, droner og musikkinstrumenter

Elever kontrollerer virkelige enheter ved hjelp av Swift, Apples populære programmeringsspråk

Swift Playgrounds tilbyr en spennende ny måte å lære å kode på ved hjelp av roboter, droner og musikkinstrumenter.
Cupertino, California — Apple kunngjorde i dag at Swift Playgrounds, programmeringsappen til undervisningsbruk med iPad, vil tilby en spennende ny måte å lære å kode på ved hjelp av roboter, droner og musikkinstrumenter. Swift Playgrounds passer perfekt for elever og nybegynnere som skal lære å kode med Swift, Apples kraftige og intuitive programmeringsspråk, for å lage apper i verdensklasse. Apple samarbeider med bransjeledende enhetsprodusenter for å gjøre det enklere å koble til Bluetooth-kompatible roboter med Swift Playgrounds-appen, slik at barn kan programmere og kontrollere populære enheter som LEGO MINDSTORMS EV3, Sphero SPRK+, Parrot-droner med flere. Oppdateringen Swift Playgrounds 1.5 blir tilgjengelig som gratis nedlasting fra App Store fra mandag 5. juni.
Flere enn én million barn og voksne bruker allerede Swift Playgrounds til å lære det grunnleggende innen koding.
«Flere enn én million barn og voksne over hele verden bruker allerede Swift Playgrounds til å lære det grunnleggende innen koding med Swift på en morsom og interaktiv måte», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Nå kan de umiddelbart se koden de skaper, og kontrollere robotene, dronene og instrumentene sine gjennom Swift Playgrounds. Det er en utrolig spennende og nyttig måte å lære på.»
Med Swift Playgrounds er det lett å koble seg til populære tredjepartsprodukter, slik som LEGO MINDSTORMS Education EV3.
«I dag går vi sammen med Apple for å gi elever over hele verden muligheten til å lære å kode», sier Esben Stærk Jørgensen, sjef for LEGO Education. «Vi kobler sammen de kjente LEGO-klossene og LEGO MINDSTORMS Education EV3 – vår praktiske tilnærming til læring gjennom lek – med den kraftige læringsplattformen Swift Playgrounds. Nå kan hvem som helst programmere det de lager med LEGO MINDSTORMS, ved hjelp av Swift-kode.»
Med Swift Playgrounds kan hvem som helst programmere og kontrollere disse populære enhetene fra appen:
  • LEGO MINDSTORMS Education EV3 er blitt utrolig populær i skoler over hele verden. Den gir elever muligheten til å utforske koding gjennom å løse reelle utfordringer etter hvert som de bygger og styrer sin egne robotiserte LEGO-skapninger, -kjøretøy, -maskiner og -oppfinnelser. Med Swift Playgrounds kan barna kode og samhandle med motorer og sensorer i det de har bygd. 
Sphero SPRK+ robot
  • Sphero SPRK+ er en populær robotisert ball som ruller, svinger, akselererer og endrer farge. Sensorene gir tilbakemeldinger når Sphero treffer på en hindring, og alt kan kontrolleres fra Swift-appen.
Parrot Mambo MiniDrone
  • Dronene Mambo, Airborne og Rolling Spider fra Parrot kan ta av, lande, svinge og utføre luftakrobatikk som saltoer, alt med kode som brukerne skaper.
UBTECH Jimu Robot MeeBot Kit
  • UBTECHs Jimu Robot MeeBot Kit gir barna muligheten til å programmere en robot som de bygger selv, slik at den kan gå, vinke og danse.
Wonder Workshop Dash robot
  • Dash by Wonder Workshop er en spennende pedagogisk robot for elever i småskolen. Den er utviklet for å lære bort det grunnleggende innen koding, kreativ problemløsning og dataforståelse.
Skoogmusic Skoog 2.0
  • Skoog er en taktil kube som gjør det morsomt for barn på alle ferdighetsnivåer å utforske, skape og spille musikk med Swift-kode. 
Priser og tilgjengelighet 
Swift Playgrounds 1.5 med støtte for tredjepartsenheter blir tilgjengelig som gratis nedlasting fra App Store fra mandag 5. juni. Swift Playgrounds er kompatibel med alle iPad Air- og iPad Pro-modeller og iPad mini 2 og nyere som kjører iOS 10 eller nyere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til: apple.com/no/swift/playgrounds

Media

Bilder av Swift Playgrounds-kompatible enheter

Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.

Pressekontakt

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80