PRESSEMELDING 5. juni 2017

watchOS 4 gir Apple Watch flere intelligens- og treningsfunksjoner

Siri-urskiven, smart aktivitetscoaching og nye musikkopplevelser kommer i høstl

San Jose, California — Apple ga i dag en forhåndstitt på watchOS 4. Blant nyhetene er en proaktiv Siri-urskive som viser informasjonen brukere trenger mest i løpet av dagen, personalisert aktivitetscoaching og en helt ny musikkopplevelse. Oppdateringen inkluderer en forbedret Treningsøkt-app og introduserer GymKit, en banebrytende teknologiplattform som tilbyr brukere tilkoblede treningsøkter med kardioutstyr.
Apple Watch-brukere kan snart koble enheten sin til kardioutstyr.
«Apple Watch er den ultimate enheten for et sunt liv og er nå mer intelligent enn noensinne med watchOS 4», sier Jeff Williams, Apples driftssjef. «Vi har skapt en fullstendig individuell opplevelse med de smarte Aktivitet- og Treningsøkt-appene, en Siri-urskive som viser deg informasjonen du trenger når du trenger den, og vi gir brukerne favorittmusikken sin direkte på håndleddet helt sømløst».

Intelligens

Apple Watch hjelper brukere med å lukke Aktivitetsringene sine hver dag.
Siri-intelligens er dypere integrert i Apple Watch med den nye Siri-urskiven. Hver gang håndleddet heves, oppdateres informasjonen på skjermen dynamisk basert på klokkeslettet, daglige rutiner og relevant data fra apper som Aktivitet, Alarmer, Pust, Kalender, Kart, Påminnelser og Wallet, i tillegg til overskrifter fra den nye Apple News-appen for Apple Watch.
watchOS 4 kommer med nye visuelle feiringer for oppnåelse av daglige aktivitetsmål.
Med watchOS 4 leverer Aktivitet-appen intelligent coaching og tilpassede oppmuntringer som bidrar til å lukke Aktivitetsringer oftere og oppnå lengre sammenhengende perioder med måloppnåelse. Hver morgen mottar brukere et personlig varsel hvis de er i nærheten av å klare en Prestasjon, eller et forslag om hva de kan gjøre for å klare gårsdagens aktivitetsnivåer. Hvis det er nødvendig, mot slutten av dagen, vil de få beskjed om nøyaktig hvor lenge de bør gå for å lukke Aktivitetsringene før dagen er over. Brukere vil også motta unike Månedens utfordringer som er laget kun for dem.
Den nydesignede Musikk-appen som automatisk synkroniserer Ny musikk-miksen, Favoritter-miksen og musikken det lyttes mest til.
Å lytte til musikk er mer personlig enn noen gang før med en nydesignet Musikk-app som automatisk synkroniserer New Music Mix, Favorites Mix og musikken det lyttes mest til. Med enda flere sanger på håndleddet gjør den problemfrie kombinasjonen av Apple Watch og AirPods musikklytting perfekt for treningsøkter eller når du er på farten.

Trening

Apple Watch-brukere får en sømløs opplevelse med GymKit-kompatible maskiner.
Den oppdaterte Treningsøkt-appen inkluderer nå autosett for svømmetreningsøkter i basseng og nye bevegelses- og hjertefrekvensalgoritmer for høyintensitets intervalltreningsøkter (HIIT). Med watchOS 4 kan kunder som gjennomfører sammenhengende treningsøkter eller trening for en triathlon kombinere flere treningsøkter for å registrere totale kalori- og tidsmålinger.
Den nye Trening-appen har Høyintensitets intervalltrening (HIIT).
Med GymKit vil kunder som bruker kardioutstyr snart kunne koble Apple Watch direkte til tredemøller, ellipsemaskiner, ergometersykler og stepmaskiner fra globale produsenter som Life Fitness og Technogym med ett trykk. For første gang kan data som ikke tidligere er overført mellom smartklokken og treningsmaskinen, synkroniseres sømløst – inkludert kalorier, avstand, hastighet, etasjer gått, stigning og tempo. Dette resulterer i mer nøyaktige målinger – med mindre enhetsadministrasjon.

Urskiver og remmer

I tillegg til Siri-urskiven, puster nye Toy Story-urskiver liv i Pixar-karakterer som Woody, Jessie og Buzz Lightyear, mens kaleidoskop-urskiven gjør statiske bilder til fascinerende mønstre. Nye komplikasjoner inkluderer Spilles nå og Apple News.
I dag introduserte Apple også nye remfarger for sommeren, som gir kunder enda flere muligheter til å uttrykke sin personlige stil. Denne sesongens utvalg inkluderer fargesterke Sports Band-remmer, en knallgul Classic Buckle og Nike Sport Band-modeller som matcher Nike Air VaporMax Flyknit Day to Night-kolleksjonen. For å feire mangfold og inkludering tilbyr Apple også en Pride Edition-rem i vevet nylon i regnbuefarger.

Person-til-person-betalinger med Apple Pay

Utfør og motta person-til-person-betalinger med Apple Pay på Apple Watch.
Med watchOS 4 kan Apple Watch-brukere gjennomføre og motta personlige betalinger raskt, enkelt og sikkert med venner og familie ved hjelp av Apple Pay, fra Meldinger eller ved hjelp av Siri. Når brukere får betalt, mottar de pengene på den nye Apple Pay Cash-kontoen sin og kan umiddelbart bruke dem til å betale andre, gjennomføre kjøp ved hjelp av Apple Pay i butikker og apper, eller overføre dem til bankkontoen.
Priser og tilgjengelighet
  • watchOS 4 vil bli tilgjengelig i høst som en gratis oppdatering for Apple Watch-klokker sammenkoblet med iPhone 5s og nyere på iOS 11. WatchKit for watchOS 4 er tilgjengelig umiddelbart for medlemmer av iOS-utviklerprogrammet på developer.apple.com. Du finner mer informasjon på apple.com/no/watchos-preview. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig i alle regioner. My Favorites Mix og My New Music Mix krever et Apple Music-abonnement. Person-til-person-betalinger og Apple Pay Cash vil være tilgjengelig i USA på iPhone SE, iPhone 6 og nyere, iPad Pro, iPad femte generasjon, iPad Air 2, iPad mini 3 og nyere og Apple Watch.
  • Apple Watch er tilgjengelig i to forskjellige størrelser, 38 mm og 42 mm. Apple Watch Series 1 fås med urkasse av aluminium i gull-, rosegull-, sølv- eller stellargrå finish kombinert med en Sport Band. Priser fra kun kr 2990. Apple Watch Series 2 fås med urkasse av aluminium i gull-, rosegull-, sølv- eller stellargrå finish og med urkasser av rustfritt stål i sølv- og stellarsvart-finish kombinert med mange forskjellige remmer. Priser fra kr 3990. Den keramiske Apple Watch Edition koster fra kr 14 190 og er tilgjengelig fra apple.com, Apple Store-butikker og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og operatører. For å finne ut om den er tilgjengelig i ditt område, kan du gå til locate.apple.com. Apple Watch Nike+ koster fra kr 3990.
  • Nye Apple Watch Sport- og Classic Buckle-remmer er tilgjengelige fra i dag på apple.com og vil bli tilgjengelige senere denne uken i Apple Store-butikker, utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og operatører i USA og mer enn 35 land og regioner, inkludert Australia, Brasil, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Italia, Japan, Nederland, Russland, Singapore, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, De forente arabiske emirater og Storbritannia. Sport Band koster kr 499 og Classic Buckle koster kr 1699.
  • Den nye Pride Edition-remmen i vevet nylon er tilgjengelig fra i dag på apple.com og vil bli tilgjengelige senere i denne uken i Apple Store-butikker i USA og mer enn 35 land og regioner, inkludert Australia, Brasil, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Italia, Japan, Nederland, Russland, Singapore, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, De forente arabiske emirater og Storbritannia. Remmene i vevet nylon koster kr 499.
  • Nye farger for Nike Sport Band er tilgjengelige fra i dag på apple.com, nike.com og fra utvalgte Nike-butikker og vil bli tilgjengelige senere i denne uken i Apple Store-butikker, utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og utvalgte spesialforhandlere og varehus i USA og mer enn 35 land og regioner, inkludert Australia, Brasil, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Italia, Japan, Nederland, Russland, Singapore, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, De forente arabiske emirater og Storbritannia. Nike Sport Band koster kr 499.
  • Kunder som kjøper Apple Watch fra Apple, får tilbud om gratis personlig oppsett på nettet1. Da får de hjelp til å konfigurere og tilpasse Apple Watch med kalendere, varsler, apper og mer til. 

Media

Bilder av watchOS 4

    1 I de fleste land.

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80