PRESSEMELDING 24. august 2017

Apples neste datasenter i USA skal bygges i Iowa

Anlegget utenfor Des Moines skal drives med 100 prosent fornybar energi

Apples nye datasenter vil betjene millioner av mennesker i hele Nord-Amerika som bruker Siri, iMessage, Apple Music og andre Apple-tjenester.
Des Moines, Iowa – Apple kunngjorde i dag planer om å bygge et industriledende datasenter på mer enn 37 000 kvadratmeter i Waukee, Iowa, for å betjene nord-amerikanske brukere av iMessage, Siri, App Store og andre Apple-tjenester. Det nye anlegget vil drives utelukkende med fornybar energi fra første dag, slik som alle andre av Apples datasentre. 
Apples investering på mer enn 1,3 milliarder amerikanske dollar vil skape flere enn 550 arbeidsplasser innen bygg og anlegg og drift i Des Moines-regionen, og selskapet bidrar med opptil 100 millioner dollar til et nyopprettet fond for offentlig forbedring av samfunnsutvikling og infrastruktur i og rundt Waukee.
Apples investering på 1,3 milliarder amerikanske dollar vil skape flere enn 550 arbeidsplasser innen bygg og anlegg og drift i Des Moines-regionen.
«Hos Apple ser vi alltid etter muligheter til å gi kundene våre enda bedre opplevelser. Det nye datasenteret i Iowa vil bidra til å betjene millioner av mennesker i hele Nord-Amerika som bruker Siri, iMessage, Apple Music og andre Apple-tjenester – alt med fornybar energi», sier Apple-sjef Tim Cook. «Apple er ansvarlig for 2 millioner arbeidsplasser i alle USAs 50 delstater Dagens investering kommer i tillegg til de mer enn 10 000 arbeidsplassene vi allerede støtter i Iowa, og vil bidra til å gi samfunnet enda større økonomiske muligheter».
Det nye fondet for offentlig forbedring, som skal etableres og administreres av City of Waukee, vil støtte utviklingen av samfunnsprosjekter som parker, bibliotek og fritidsområder, i tillegg til infrastrukturbehov. Det første prosjektet fondet skal støtte, er bygging av Waukee Youth Sports Campus som skal ha et drivhus, en lekeplass, en fiskebrygge og baner for sportsarrangementer for videregående skole og offentligheten.
Apple vil også samarbeide med lokale partnere om investeringer i prosjekter innen fornybar energi som utnytter vindkraft og andre energikilder til å drive datasenteret. Apple har forpliktet seg til å drive alle sine globale virksomheter med 100 prosent fornybar energi, og har allerede nådd det målet i USA og 23 andre land. 
«Vi er stolte over at Apple velger Iowa som stedet for sitt mest teknologisk avanserte datasenter hittil», sier Iowas guvernør Kim Reynolds. «Apples forpliktelse til lederskap innen innovasjon og fornybar energi gjenspeiler vår egen. Denne investeringen i delstaten vår er svært viktig for vår fortsatte utvikling som teknologisentrum og for å utvide arbeidsstyrken».
«Waukee ønsker Apple hjertelig velkommen», sier Bill Peard, ordfører i Waukee. «Dette anlegget vil føre til gode arbeidsplasser og viktig infrastrukturutvikling for byen. Vi ser frem til å videreføre samarbeidet med Apple om dette tiltaket i tiårene som kommer».
Byggingen av datasenteret forventes å starte tidlig i 2018, og Apple planlegger å ha det klart for bruk i 2020. 
Apple er en av USAs største jobbskapere, og er ansvarlig for 2 millioner jobber. I fjor bestilte Apple for over 50 milliarder dollar fra over 9 000 amerikanske leverandører og produsenter. Siden lanseringen av App Store i 2008 har amerikanske utviklere tjent mer enn 16 milliarder dollar på App Store-salg over hele verden.

Media

Bilder av Apples datasenter i Iowa

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80