PRESSEMELDING 25. august 2017

Amerikanske yrkesrettede høyskoler tar i bruk App Development with Swift-pensumet

Austin er et av over 30 systemer for yrkesrettede høyskoler som tar i bruk pensumet

Studentene lærer å lage apper med Swift, Apples populære og brukervennlige programmeringsspråk.
Austin, Texas – Apple kunngjorde i dag at App Development with Swift-pensumet nå blir tilgjengelig i mer enn 30 ulike systemer for yrkesrettede høyskoler i USA for skoleåret 2017/2018. Millioner av studenter får nå muligheten til å lage apper og forberede seg på karrierer innen programvareutvikling og informasjonsteknologi. Austin Community College District (ACC) er et av landets største institusjoner for høyere utdanning og kommer til å tilby dette kurset til sine 74 000 studenter i høst.
App Development with Swift ble utviklet av ingeniører og pedagoger hos Apple. Pensumet viser studentene hvordan de kan lage apper ved hjelp av Swift, et programmeringsspråk med åpen kildekode og fokus på sikkerhet, ytelse og moderne mønstre for programvaredesign. Kurset hjelper studenter uten programmeringserfaring med å lage selvutviklede og fullfunksjonelle apper.  
Pensumet forbereder studentene på karrieremuligheter i den hurtigvoksende appøkonomien.
«Vi har med egne øyne sett hvordan Apples økosystem for apper har forvandlet den globale økonomien, skapt nye bransjer og bidratt til millioner av jobber», sier Apple-sjef Tim Cook. «Vi mener at alle skal ha de samme mulighetene, og yrkesrettede høyskoler har en sterk tilstedeværelse i områder hvor utdanning virkelig kan bidra til å utjevne forskjeller.»
ACC holder til i et av de raskest voksende storbyområdene i landet og omfatter elleve skoler i åtte kommuner. Her er det allerede mer enn 7000 ledige stillinger innen teknologibransjen. Drivende krefter i Austin har gått sammen om en plan for utvikling av arbeidsstyrken, slik at innbyggerne kan dra nytte av disse nye mulighetene.
«Vi synes det er fantastisk at Apple blir med i prosjektet for å gjøre det billigere å bo i Austin for de som allerede bor her», sier Austins ordfører Steve Adler. «Apple kommer til å være en viktig del av arbeidet med å hjelpe minst 10 000 av våre innbyggere ut av fattigdom og inn i gode jobber i løpet av de neste fem årene.»
Andre høyskoler som også tar i bruk App Development with Swift-pensumet til høsten, er Northeast Mississippi Community College, Northwest Kansas Technical College og flere skoleområder i Alabama Community College System.
«Gjennom vårt initiativ «Strong Start, Strong Finish» har vi gjort det til en prioritet å skape utdanningsmuligheter innenfor informatikk for studenter i Alabama», sier Kay Ivey, guvernør i Alabama. «Jeg er svært positiv til dette samarbeidet med Apple, ikke minst på grunn av de avanserte utdanningsmulighetene og erfaringene som skapes.»
Apples forpliktelse overfor økonomisk utvikling og satsing på arbeidsstyrken strekker seg lengre enn bare pensumet – Apples appøkonomi støtter 1,5 millioner jobber i USA. I fjor tjente amerikanske programvareutviklere 5 milliarder amerikanske dollar gjennom App Store, en økning på 40 % fra 2015. Apple har betalt ut 16 milliarder dollar til amerikanske utviklere siden App Store ble lansert. Det er mer enn én fjerdedel av den totale inntjeningen fra App Store.

Media

Bilder av Swift-pensum

Pressekontakter:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

TIL REDAKSJONEN: Ytterligere informasjon er tilgjengelig på Apples PR-nettsted www.apple.com/no/newsroom. Du kan også ringe Apples Media Helpline på 22 82 34 80.