PRESSEMELDING 12. september 2017

Apple TV 4K skaper kinomagi hjemme med 4K og HDR

Med Apple TV 4K får du en utrolig kinoopplevelse i stua, ikke minst med et rikholdig utvalg av 4K HDR-innhold fra iTunes, Netflix og andre leverandører.
Cupertino, California – Apple lanserte i dag nye Apple TV 4K, som skaper kinomagi hjemme i stua. Apple TV 4K har støtte for både 4K og HDR (High Dynamic Range) og leverer utrolig skarpe og klare bilder, mer livaktige farger og flere detaljer i mørke og lyse scener. Med Apple TV 4K vil brukerne få tilgang til et stadig voksende utvalg av 4K HDR-filmer i iTunes. iTunes-brukere får automatisk oppgradering av eksisterende HD-innhold i iTunes-biblioteket sitt til 4K HDR-versjoner når de blir tilgjengelige. Apple TV 4K kommer også til å støtte 4K HDR-innhold fra populære tjenester som Netflix og Amazon Prime Video.1  
Siri Remote får en diskré endring i form av en hvit sirkel rundt meny-knappen i forbindelse med Apple TV 4K-lanseringen.
«Med nye Apple TV 4K får du kinomagi rett inn i stua», sier Eddy Cue, ansvarlig for internettprogramvare og -tjenester hos Apple. «Kundene kan se lekre 4K HDR-filmer fra en imponerende samling i iTunes, og de vil sette pris på den automatiske oppgraderingen til 4K HDR av filmer de allerede har i iTunes-biblioteket sitt. De kan også se 4K-innhold fra tjenester som Netflix og Amazon Prime Video.»  

4K og HDR  

Kombinasjonen 4K HDR på Apple TV 4K gir brukerne utrolig skarpe og klare bilder, rikere og mer livaktige farger og flere detaljer i mørke og lyse scener (bilde kun for simulering og dramatisk effekt).
Nye Apple TV 4K er basert på den banebrytende A10X Fusion-chipen – den samme chipen som driver iPad Pro – og gir en virkelighetstro 4K HDR-opplevelse.   
 • Støtter både Dolby Vision og HDR10, slik at brukerne kan se på TV-programmer og filmer på hvilken som helst HDR TV. 
 • Innebygd 4K-videoskalering med høy ytelse gjør at HD-innhold ser bedre ut enn noensinne på 4K TV-er.
 • Apple TV 4K sender alltid ut den høyeste tilgjengelige oppløsningen, slik at brukerne får mest ut av TV-en sin, uansett om det er en eldre HDTV eller en ny 4K Dolby Vision OLED-TV.
 • Automatisk oppdaging av funksjonene i 4K TV-en gjør at bildekvaliteten alltid er optimal.

Siri og Apple TV-appen

TV-appen vil være tilgjengelig i syv land mot slutten av året. Den gjør det enklere for brukere å finne og se på TV-programmer og filmer fra flere apper på ett og samme sted.
Siri og TV-appen gjør det enkelt å finne og spille av det du vil se på. TV-appen samler alle TV-programmene og filmene du liker, og Siri gjør det mulig å søke og få tilgang til innhold på tvers av appene på Apple TV ved hjelp av stemmen.  
 • TV-appen støtter mer enn 60 tjenester på Apple TV og iOS-enheter, og det kommer stadig flere. Uansett om du sitter hjemme eller er på farten, er det enkelt å finne og se på TV-programmer og filmer fra flere apper på ett og samme sted.
 • Siri kjenner godt til 4K HDR, så det er svært enkelt å finne filmer og TV-programmer i høy kvalitet på tvers av appene dine (for eksempel «Finn filmer i 4K»). 
 • Senere i år gjør TV-appen det enklere enn noensinne å se på og få oppdateringer om idrettsarrangementer. Bare si «Se Tottenham-kampen» eller «Hva er stillingen i Barcelona-kampen?».
 • Sportsentusiaster i USA kan følge favorittlaget sitt og få varsler på skjermen når det spilles kamper, og de kan også se alle lagene, ligaene og idrettsarrangementene som sendes, i en egen Sport-fane.2  
 • TV-appen, som allerede er tilgjengelig i USA, blir også tilgjengelig i Australia og Canada denne måneden. Og mot slutten av året blir den også tilgjengelig i Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige og Storbritannia. 

Hjemme med Apple TV

Apple TV 4K er den perfekte følgesvennen til iPhone og iPad. Samle venner og familie til en flott opplevelse foran skjermen.
Apple TV er det perfekte tilbehøret til husholdningen, med utrolige apper fra App Store for bilder, videoer, musikk og mye mer. Hvis du allerede har en iPhone eller iPad, finnes det ikke noe bedre alternativ for stua enn Apple TV.  
 • Brukere kan dele bilder og videoer fra iPhone og iPad, inkludert fra Minner, med venner og familie på storskjermen, ved hjelp av iCloud på Apple TV.
 • Det er også enkelt å sende filmer, TV-programmer, videoer og bilder fra iPhone og iPad til TV-en via AirPlay.
 • Apple TV har støtte for AirPlay 2, som kommer senere i år, og kan kontrollere flere AirPlay 2-kompatible høyttalere i tillegg til høyttalerne på hjemmekinoanlegget ditt, slik at du får en utrolig lydopplevelse.
 • Apple TV kan brukes til mer enn bare underholdning. Den er også en viktig del av Apples visjon om smartere hjem. Apple TV er alltid hjemme, så den passer perfekt som hub for alt HomeKit-tilbehøret. Dermed får du fjerntilgang i tillegg til automatisk kontroll (for eksempel automatisk påslåing av lys ved solnedgang).
Priser og tilgjengelighet
Apple TV 4K koster 1899 kr for 32 GB-modellen og 2099 kr for 64 GB-modellen. Apple TV (fjerde generasjon) på 32 GB koster 1599 kr. De blir tilgjengelige på apple.com/no/ og i Apple Store-butikker samt utvalgte autoriserte Apple-forhandlere og operatører (priser kan variere). Begge Apple TV 4K-modellene kan bestilles fra og med fredag 15. september, og de blir tilgjengelige fra og med fredag 22. september i USA og 21 andre land og områder, og over hele verden etter kort tid. Du finner mer informasjon på apple.com/no/tv.  

Media

Bilder av Apple TV 4K

Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.  

  1 Abonnement kan være nødvendig for å få tilgang til enkelte typer innhold. Ikke alt innhold er tilgjengelig i 4K HDR. 4K-oppløsning krever en 4K-kompatibel TV. Avspillingskvalitet avhenger av maskinvare og Internett-tilkobling.
  2 Direktesendt sport er underlagt begrensninger for direktesending av kamper i lagenes lokalområder (blackout).

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80

  TIL REDAKSJONEN: Ytterligere informasjon er tilgjengelig på Apples PR-nettsted www.apple.com/no/newsroom. Du kan også ringe Apples Media Helpline på 22 82 34 80.