PRESSEMELDING 12. september 2017

Apple Watch Series 3 har innebygd mobilnettverkstilkobling og forbedrede funksjoner for helse og trening

Med musikkstrømming, raskere tokjerners prosessor og watchOS 4

Friheten til kun å ta med deg klokken.
Cupertino, California – Apple lanserte i dag Apple Watch Series 3 med innebygd mobilnettverkstilkobling. Uansett om du er ute og jogger, svømmer i bassenget eller bare prøver å være mer aktiv i løpet av dagen, kan du takket være Apple Watch Series 3 med tilkobling via mobilnettverk holde kontakten med omverdenen, foreta anrop, motta tekstmeldinger og mye mer, selv uten iPhone i nærheten. Tredje generasjons Apple Watch er en uslåelig følgesvenn til helse og trening, med intelligente treningsfunksjoner og en ny barometrisk høydemåler som måler relativ høyde, og som tåler vann ned til 50 meter1. Apple Watch Series 3 er tilgjengelig i to modeller, én med GPS og tilkobling via mobilnettverk, og én med GPS. Begge modellene har en 70 prosent raskere tokjerners prosessor og en ny trådløs chip.  
Apple Watch Series 3 har en raskere tokjerners prosessor og trådløs chip.
«Vi tror at tilkobling via mobilnettverk kommer til å forvandle måten folk bruker Apple Watch på – de får en helt ny frihet siden de kan holde kontakten med omverdenen med eller uten iPhone», sier Jeff Williams, driftssjef i Apple. «Apple Watch Series 3 kombinert med watchOS 4 er den optimale enheten for et sunt liv.»  
Strøm 40 millioner sanger rett fra håndleddet.
Snart kan Apple Music-brukere strømme 40 millioner sanger rett fra håndleddet, takket være kombinasjonen av tilkobling via mobilnettverk og watchOS 4. Fra fredag 15. september kan Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) bestilles i 10 land og områder, og Apple Watch Series 3 (GPS) kan bestilles i 28 land og områder. Begge modellene kommer til butikkene fra fredag 22. september.  

Avansert teknologi

Splitter ny antennedesign som bruker selve skjermen til å sende og motta signaler.
Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) har en fullverdig 4G LTE- og UMTS-mobildataradio som bytter sømløst til mobilnettverk når den er borte fra iPhone. Klokken har samme nummer som iPhone, så du trenger ikke å gi flere numre til familie, venner eller kollegaer. Som et oppstartstilbud tilbyr utvalgte operatører også spesielle abonnementer. Kundene kan gjøre mobilanrop direkte fra Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular), og kombinert med AirPods får de en sømløs og helt trådløs bruk. Apple er også først ute med en helt ny antennedesign som bruker selve skjermen til å sende og motta 4G LTE- og UMTS-signaler. En annen nyhet er et innebygd eSIM på bare en hundredel av størrelsen til et vanlig SIM-kort, slik at du får trådløs aktivering uten at det går ut over plassen.2  
watchOS 4 har et nytt alternativ for høyintensitets intervalltrening.
Apple Watch Series 3 drives av S3, Apples tredjegenerasjons arkitektur med en raskere tokjerners prosessor som gir raskere oppstart av apper og jevnere grafikk, og som for første gang lar Siri prate gjennom den innebygde høyttaleren4. Apple har utviklet en helt ny trådløs chip som heter W2. Den gjør Wi-Fi 85 prosent raskere og Bluetooth og Wi-Fi 50 prosent mer strømeffektiv samtidig som den lar batteriet vare hele dagen, uten at størrelsen økes nevneverdig. Apple Watch Series 3 har også en barometrisk høydemåler som bidrar til sporing av aktivitet, antall etasjer som er besteget, og utendørs trening, inkludert høydemeter.  

watchOS 4

Puls-appen viser mer detaljerte pulsmålinger.
watchOS 4 har en oppdatert Puls-app som gir enda mer kunnskap om puls, inkludert målinger under hvile, trening, restitusjon, gange og Pust-økter. Kundene kan også velge å bli varslet når pulsen deres er høyere enn et bestemt nivå under inaktivitet. Andre nyttige funksjoner i watchOS 4 er den proaktive Siri-urskiven som viser informasjonen som brukerne trenger mest i løpet av dagen, en forbedret Trening-app med nytt grensesnitt, høyintensitets intervalltrening og autosett for svømming i basseng. Med GymKit kan brukerne snart koble seg til kardioutstyr av eget valg og få toveis synkronisering av data med ett trykk, og dermed mest mulig presis informasjon.3  
watchOS 4 har en Musikk-app med ny design og en ny Radio-app.
Musikk-appen synkroniserer nå automatisk spillelister som New Music Mix og Favourites Mix, i tillegg til musikken som brukeren lytter mest til. Senere i år kommer Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) til å strømme musikk, slik at brukerne får tilgang til alle sanger fra Apple Music rett fra håndleddet. Den nye Radio-appen gir også lytterne tilgang til direktesendte Beats 1 eller hvilken som helst Apple Music-radiostasjon selv om de ikke er i nærheten av iPhone eller Wi-Fi.  

Apple Watch-utvalget

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) koster fra $399 i USA, og Apple Watch Series 3 (GPS) koster fra kr 3590, begge med nye oppgraderinger som en raskere tokjerners prosessor og trådløs chip, i tillegg til en barometrisk høydemåler. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) har også en spesiell rød Digital Crown og en eksklusiv «Explorer»-urskive som viser tilkobling via mobilnettverk med en unik design. Series 1 blir tilgjengelig til en ny startpris på kr 2690, som er rimeligere enn noen gang.  
I tillegg til aluminium i sølv-finish eller stellargrå er Apple Watch Series 3 nå tilgjengelig med urkasse av aluminium i gull-finish samt urkasse av rustfritt stål i sølv-finish eller stellarsvart, som alle passer perfekt med det imponerende utvalget av nye farger og stiler på remmen. Remmen i vevet nylon er oppdatert med et nytt mønster, og den ekstremt lette Sport Loop kan enkelt justeres for å passe komfortabelt til håndleddet. Apple Watch Edition utvider utvalget til en nydelig mørkegrå keramisk urkasse sammen med en ny Sport Band i to fargetoner.   
Apple Watch Nike+ har vært utrolig populær, og i høst fortsetter samarbeidet med begge modellene av Series 3 med en ny Nike Sport Band i platina/svart eller Sport Loop i eksklusive farger. Nike Run Club-appen er oppdatert med nye og spennende funksjoner: Med veiledning på øret kan du få coaching og motivasjon i verdensklasse fra Nikes beste coacher, idrettsutøvere og underholdningsartister, mens Cheers-funksjonen gjør det morsommere å løpe, siden vennene dine kan sende deg lydbaserte heiarop for å motivere deg mens du løper. Just Do It Sundays gir deg fremdeles inspirasjon gjennom deltakelse i verdens største løpefellesskap. Apple Watch Hermès-modellene kommer med innebygd mobilnettverkstilkobling og en vakker kolleksjon av nye remmer, blant annet Single Tour Rallye i perforert Gala-kalveskinn som er inspirert av den klassiske kjørehansken fra Hermès, og Single Tour Eperon d’Or i trykt Gala-kalveskinn som er inspirert av det kjente skjerfmønsteret designet av Henri d’Origny i 1974. En ny urskive inspirert av klokken Hermès Carrick, som også ble designet av Henri d’Origny i 1993, kompletterer det eksisterende utvalget av Hermès-urskiver.
Priser og tilgjengelighet 
 • Apple Watch er tilgjengelig i to forskjellige størrelser, 38 mm og 42 mm. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) vil være tilgjengelig med urkasse av aluminium i gull-finish, sølv-finish eller stellargrå, eller med urkasse av rustfritt stål i sølv-finish eller stellarsvart kombinert med et utvalg av remmer. Apple Watch Series 3 (GPS) vil være tilgjengelig med urkasse av aluminium i gull-finish, sølv-finish eller stellargrå kombinert med Sport Band, med en utsalgspris fra kr 3590. Apple Watch Series 1 er tilgjengelig med urkasse av aluminium i sølv-finish eller stellargrå kombinert med Sport Band, med en utsalgspris fra kun kr 2690. Utvalgte modeller vil være tilgjengelig fra apple.com/no/ og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og operatører (prisene kan variere). For å finne ut om den er tilgjengelig der du er, kan du gå til locate.apple.com. Apple Watch Nike+ koster fra kr 3590 (prisene kan variere). Prisene inkluderer mva.
 • Kunder kan bestille Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) fra og med fredag 15. september, med tilgjengelighet fra og med fredag 22. september i Australia, Canada, Frankrike, Japan, Kina, Puerto Rico, Storbritannia, Sveits, Tyskland og USA, og i øvrige land neste år. Se operatørtilgjengelighet på apple.com/watch/cellular.
 • Kunder kan bestille Apple Watch Series 3 (GPS) fra og med fredag 15. september, med tilgjengelighet fra og med fredag 22. september i Norge, Australia, Belgia, Canada, Danmark, De amerikanske Jomfruøyer, Finland, Frankrike, Hongkong, Irland, Italia, Japan, Kina, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Taiwan, Tyskland, USA og Østerrike. Apple Watch Series 3 (GPS) vil være tilgjengelig fra og med lørdag 23. september i De forente arabiske emirater.
 • Apple Watch Nike+ vil være tilgjengelig for bestilling på apple.com/no/ fra og med fredag 15. september, med begrenset tilgjengelighet på torsdag 5. oktober i Norge, Australia, Belgia, Canada, De forente arabiske emirater, Danmark, Finland, Frankrike, Guam, Hellas, Hongkong, India, Irland, Italia, Japan, Kina, Kuwait, Luxembourg, Macao, Monaco, Nederland, New Zealand, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn, USA og Østerrike. Du finner mer informasjon på apple.com/no/apple-watch-nike eller nike.com/applewatch.
 • Apple Watch Hermès vil være tilgjengelig for bestilling på apple.com fra og med fredag 15. september, med tilgjengelighet fra og med fredag 22. september i Australia, Canada, Frankrike, Japan, Kina, Storbritannia, Sveits, Tyskland og USA. Du finner mer informasjon på apple.com/apple-watch-hermes eller hermes.com/applewatchhermes.
 • Apple Watch Series 3 (GPS) vil være tilgjengelig fra og med fredag 29. september i Guam, Hellas, India, Island, Jersey, Kroatia, Macao, Monaco, Polen, Romania, Russland, Slovakia, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia og Ungarn..
 • Apple Watch Series 3 (GPS) vil være tilgjengelig fra og med lørdag 30. september i Kuwait, Qatar og Saudi-Arabia.
 • Nye Apple Watch-remmer er tilgjengelige fra i dag på apple.com/no/ og vil bli tilgjengelige snart hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og operatører i Storbritannia, USA og mer enn 35 land og regioner, inkludert Australia, Brasil, Canada, De forente arabiske emirater, Frankrike, Hongkong, Italia, Japan, Kina, Nederland, Russland, Singapore, Spania, Sveits, Sverige, Sør-Korea og Tyskland.
 • Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) krever iPhone 6 eller nyere som kjører iOS 11 eller nyere, og Apple Watch Series 3 (GPS) krever iPhone 5S eller nyere som kjører iOS 11 eller nyere. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle språk.
 • Kunder som kjøper Apple Watch fra Apple, får tilbud om gratis personlig oppsett i butikk eller på nettet4. Da får de hjelp til å konfigurere og tilpasse Apple Watch med kalendere, varsler, apper og mer.

Media

Bilder av Apple Watch Series 3

Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har over 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.  

  1 Apple Watch Series 3 har en vannbestandighetsrangering på 50 meter i henhold til ISO-standard 22810:2010. Det betyr at den kan brukes til aktiviteter nær vannoverflaten, for eksempel svømming i basseng eller i saltvann. Apple Watch Series 3 skal derimot ikke brukes til dykking, vannski eller andre vannaktiviteter som innebærer høy hastighet eller nedsenking i dypt vann. Remmer i rustfritt stål eller skinn er ikke vannbestandige.
  2 Tjenesteleverandøren for Apple Watch og iPhone må være den samme. Ikke tilgjengelig fra alle tjenesteleverandører. Roaming er ikke tilgjengelig utenfor dekningsområdet til din mobilnettverksoperatør. Mobilabonnement kreves for mobilnettverkstjenester. Ta kontakt med mobiloperatøren din for mer informasjon. Se hvilke mobiloperatører som deltar, på apple.com/watch/cellular.
  3 Deltakende utstyrsprodusenter og treningssentre varierer.
  4 I de fleste land.

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80