PRESSEMELDING 18. oktober 2017

Apple og GE samarbeider om å gjøre bransjeapper fra Predix tilgjengelige for iPhone og iPad

Cupertino, California og San Ramon, California – Apple og GE kunngjorde i dag et samarbeid om å lage kraftige bransjeapper som er utviklet for å levere prediktive data og analyser fra Predix, GEs bransjeplattform for IoT (Tingenes internett), til iPhone og iPad. De to selskapene lanserte et nytt Predix-sett for programvareutvikling (SDK) for iOS, som gir utviklere verktøy de kan bruke til å lage kraftige bransjeapper for IoT.  
«GE er en ideell partner med en lang historie innen nyskapning i viktige globale bransjer som luftfart, produksjon, helse og energi», sier Apple-sjef Tim Cook. «Sammen kommer Apple og GE til å fundamentalt endre hvordan bransjene fungerer, ved å kombinere GEs Predix-plattform med kraften og brukervennligheten til iPhone og iPad.»
«Samarbeidet mellom Apple og GE gir utviklere verktøy de kan bruke til å lage kraftige IoT-apper», sier John Flannery, styreformann og administrerende direktør i GE. «Kundene våre får stadig større behov for å gjøre arbeidsstyrkene sine mer mobile. Sammen gir GE og Apple selskaper fra ulike bransjer tilgang til kraftige apper som kan bruke prediktive data og analyser fra Predix på iPhone eller iPad.»
Den nye Predix-SDK-en for iOS kan lastes ned fra og med torsdag 26. oktober. SDK-en gir utviklere muligheten til å lage kraftige apper som drar full nytte av bransjespesifikke analyser fra Predix, og til å bruke kraften og brukervennligheten til iOS, verdens mest avanserte mobilplattform.
Disse appene gir industribedrifter større innsikt i utstyrs- og arbeidsytelsen sin – direkte på iPhone eller iPad. En Predix-app kan for eksempel varsle en arbeider på iPhone om et potensielt utstyrsproblem, for eksempel med en vindturbin, slik at de kan samarbeide med serviceteknikere om å utføre inspeksjoner og reparasjoner og samle inn relevant informasjon umiddelbart. Disse bransjeappene fullfører informasjonssløyfen raskere, slik at man kan redusere kostnader og ikke-planlagt nedetid.
GE samarbeider også med Apple om å utvikle apper for både intern og ekstern bruk, slik at bedrifter får kraftige verktøy som forbedrer og effektiviserer arbeidsdagen til alle de ansatte. GEs Asset Performance Management (APM) Cases-app, som er tilgjengelig i App Store, hjelper industriselskaper med å øke påliteligheten og tilgjengeligheten til maskiner samtidig som de reduserer vedlikeholdskostnader og administrerer driftsrisiko. Kunder som Exelon Corp. har allerede tatt i bruk APM, og de ser en forbedring i utstyrets oppetid og generelle produktivitet.
«Apple er kjent for å sette standarden for maskinvare og enkle grensesnitt for programvare», sier Brian Hoff, Director of Corporate Innovation hos Exelon. «Når du kombinerer dette med kraften til Predix og alle dataene som Exelon samler inn og analyserer, er mulighetene for banebrytende løsninger uendelige.»
GE vil ta i bruk iPhone og iPad som mobile enheter og kommer også til å anbefale Mac til sine mer enn 330 000 ansatte over hele verden. Apple kommer til å anbefale GEs Predix som IoT-analyseplattform til sine kunder og utviklere.
GE er et globalt digitalt industriselskap som endrer bransjer med programvaredefinerte maskiner og løsninger som snakker sammen og er responsive og intelligente. GE er organisert rundt en global utveksling av kunnskap – «the GE Store» – der hver enkelt bedrift deler og har tilgang til samme teknologi, markeder, struktur og intellektuelle kapasitet. Hver oppfinnelse fremmer nyskapning og anvendelse på tvers av bransjer. GE forstår bransjen og besitter kunnskap, tjenester, teknologi og store ressurser som gir kundene bedre resultater. Du finner mer informasjon på www.ge.com/no/.

Pressekontakter:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80

Amy Sarosiek

GE Digital

amy.sarosiek@ge.com

+1 (925) 968-7871