OPPDATERING 24. januar 2018

Apple med forhåndsvisning av iOS 11.3

Store oppdateringer for ARKit, Meldinger og mer til våren

iOS 11.3 kommer med spennende oppdateringer til iPhone- og iPad-brukere til våren, blant annet nye Animoji-figurer.
Til våren kommer iOS 11.3 med nye og spennende funksjoner for utvidet virkelighet på iPhone og iPad, nye Animoji-figurer på iPhone X og muligheten til å se helsejournaler i Helse-appen.  

Nye opplevelser med utvidet virkelighet  

Med introduksjonen av ARKit i iOS 11 fikk flere hundre millioner iPhone- og iPad-brukere tilgang til utvidet virkelighet («augmented reality»), og iOS ble verdens største AR-plattform. Apple fortsetter å være nyskapende med denne spennende teknologien, og med ARKit 1.5 kan utviklere lage enda mer oppslukende opplevelser med utvidet virkelighet. Integreringen med virkelige scener blir enda bedre, og utviklere får verktøyene de trenger for å lage en helt ny generasjon apper for utvidet virkelighet.  
ARKit 1.5 kan gjøre plakater, skilt og kunstverk om til interaktive opplevelser med utvidet virkelighet.
ARKit kjenner nå igjen og kan plassere virtuelle objekter på vertikale overflater som vegger og dører, i tillegg til horisontale overflater som bord og stoler, og den har blitt bedre på å kjenne igjen uvanlige overflater som runde bord. Ved hjelp av avansert datasynteknologi som finner og kjenner igjen plasseringen av 2D-bilder som skilt, plakater og kunstverk, kan ARKit nå integrere bilder fra den virkelige verden i opplevelser for utvidet virkelighet, slik at man kan fylle museer med interaktive utstillinger eller gi liv til en filmplakat. Kameraets gjengivelse av den virkelige verden har nå 50 prosent bedre oppløsning og støtter autofokus for et enda skarpere perspektiv.  

Meldinger får blant annet nye Animoji-figurer

De nye Animoji-figurene i iOS 11.3 er en drage, en bjørn, en hodeskalle og en løve, og det er nå totalt 16 figurer.
Animoji har vært populært blant iPhone X-brukere som bruker stemmen og ansiktsuttrykk til å ta opp og sende Animoji-meldinger og -karaokevideoer. Med iOS 11.3 kommer det fire nye Animoji-figurer, så nå kan iPhone X-brukere uttrykke seg som en løve, en bjørn, en drage eller en hodeskalle. A11 Bionic-chipen samarbeider med TrueDepth-kameraet på iPhone X og tar opp, analyserer og animerer mer enn 50 forskjellige muskelbevegelser i ansiktet, slik at brukere kan sende Animoji-meldinger som en av 16 forskjellige figurer.   
Gjennom Spør bedriften kan brukere kommunisere direkte med bedrifter som Lowe’s direkte i Meldinger-appen.
Den nye funksjonen Spør bedriften gjør at brukere kan kommunisere direkte med bedrifter gjennom Meldinger-appen. Denne funksjonen kommer til våren i den offentlige betaversjonen av iOS 11.3 med støtte for utvalgte bedrifter, blant annet Discover, Hilton, Lowe’s og Wells Fargo. Med Spør bedriften er det enkelt å snakke med en servicemedarbeider, sette opp en avtale eller gjennomføre kjøp ved hjelp av Apple Pay i Meldinger-appen. Spør bedriften deler ikke brukerens kontaktinformasjon med bedriftene, og brukeren kan avslutte samtalen når som helst.  

Batterier og ytelse

iOS 11.3 introduserer nye funksjoner som viser batteriets tilstand og eventuelle anbefalinger om service på batteriet. Disse funksjonene blir tilgjengelige under Innstillinger -> Batteri på iPhone 6 og nyere.   
Strømstyringsfunksjonen som dynamisk håndterer maksimal ytelse for å forhindre uventet batteristans ble først introdusert i iOS 10.2.1, og nå blir det mulig for brukere å se om den er på og velge å slå den av. Denne funksjonen blir tilgjengelig under Innstillinger -> Batteri på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.   
Disse funksjonene kommer i en senere betaversjon av iOS 11.3.   

Helsejournaler i Helse-appen

Den nye funksjonen Helsejournal bringer sykehus, legekontorer og den eksisterende Helse-appen sammen for å gjøre det enklere for brukerne å se helsedata fra flere leverandører på ett og samme sted. Pasienter ved deltakende medisinske institusjoner kan se informasjon fra flere forskjellige institusjoner samlet i én oversikt, og de kan få varslinger om prøveresultater, medisiner, helsetilstand og mye mer. Data om helsejournaler krypteres og beskyttes med en kode.

Flere funksjoner i iOS 11.3:  

  • Apple Music får snart musikkvideoer. Brukere kan strømme alle musikkvideoene de kan tenke seg, uten å bli avbrutt av reklamer. De kan se de beste nye videoene, gode, gamle klassikere eller alle musikkvideoene til favorittartistene sine i nye spillelister for musikkvideoer.
  • Apple News gjør det enda enklere å holde seg oppdatert på dagsaktuelle videoer med en ny Video-gruppe i For You og forbedrede Top Stories.
  • Programvareautentisering i HomeKit gjør det mulig for utviklere å legge til HomeKit-støtte for eksisterende utstyr og samtidig beskytte brukernes personvern og sikkerhet.
  • Støtte for Advanced Mobile Location (AML) gjør det mulig å sende en brukers plassering automatisk når de ringer nødnummeret i land der AML støttes. 
Tilgjengelighet  
Førlanseringsversjonen av iOS 11.3 for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av iOS Developer Program på developer.apple.com fra og med i dag, og en offentlig betaversjon blir tilgjengelig på beta.apple.com. iOS 11.3 blir tilgjengelig til våren som en gratis programvareoppdatering for iPhone 5s og nyere, alle iPad Air- og iPad Pro-modeller, femte generasjons iPad, iPad mini 2 og nyere og sjette generasjons iPod touch. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige på alle enheter, i alle områder eller for alle språk. Ikke alle funksjoner blir tilgjengelig i betaversjonene.   

Media

Bilder av iOS 11.3

Pressekontakt

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80