PRESSEMELDING 22. januar 2018

Apple samarbeider med Malala-fondet for å støtte utdanning for jenter

Apple-sjef Tom Cook og Nobels fredsprisvinner Malala Yousafzai besøker libanesiske og syriske elever i Beirut i Libanon.
London – Apple og Malala-fondet kunngjorde i dag at Apple blir fondets første Laureate-partner. Dette er et betydelig fremskritt i Malalas innsats for å støtte utdanning for jenter og like muligheter for alle. Malala-fondet ledes av Nobels fredsprisvinner Malala Yousafzai og jobber med å sikre tolv års gratis, trygg og god utdanning for alle jenter.
Med Apples støtte forventer Malala-fondet å doble antall stipender gjennom Gulmakai-nettverket og utvide støtteprogrammene sine til India og Latin-Amerika, med mål om å gi mer enn 100 000 jenter tilgang til videregåendeutdanning.
Malala Yousafzai forteller hvor viktig det er å utdanne jenter.
Apple skal bistå Malala-fondet med å utvide organisasjonen ved hjelp av teknologi, pensum og forskning på retningslinjer som må endres for at jenter over hele verden skal få muligheten til å gå på skole og fullføre utdannelsen sin. Apple-sjef Tim Cook kommer også til å sitte i styret til Malala-fondet.
«Drømmen er at alle jenter skal få muligheten til å velge sin egen fremtid», sier Malala Yousafzai. «Gjennom nyvinninger og veldedighetsarbeid har Apple bidratt til å utdanne mennesker over hele verden og gi dem flere muligheter. Jeg er takknemlig for at Apple forstår verdien i å investere i jenter og at de støtter Malala-fondets arbeid med å sikre at alle jenter kan utdanne seg og lede uten frykt.»
Jenter utenfor en skole for flyktninger i Libanon som ble bygget av Malala-fondet. (Foto: Karen Kasmauski)
«Vi mener at utdanning er et viktig verktøy for likestilling, og vi deler Malala-fondets mål om å gi alle jenter muligheten til å gå på skole», sier Tim Cook. «Malala er en modig forkjemper for likestilling. Hun er en av vår tids mest inspirerende mennesker, og vi er beæret over å kunne hjelpe henne i det viktige arbeidet hun gjør for jenter over hele verden.»
Tim Cook og Malala Yousafzai utenfor hjemmet til en familie som har døtre på en skole i Beirut i Libanon som støttes av Malala-fondet.
Siden 2013 har Malala-fondet samarbeidet med andre organisasjoner, privat sektor og myndigheter over hele verden for å realisere målet om å sikre tolv års gratis, trygg og god utdanning for alle jenter. Fondets Gulmakai-nettverk støtter for øyeblikket programmer i Afghanistan, Pakistan, Libanon, Tyrkia og Nigeria.
Det viktige arbeidet fondet gjør, kan ikke undervurderes, da det estimeres at 130 millioner jenter ikke går på skole.

Media

Bilder av Malala Yousafzai og elever

Pressekontakter

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80