PRESSEMELDING 19. januar 2018

Ledende yrkesskoler i Europa tar i bruk Apples Alle kan kode-program

Studenter ved Harlow College i Storbritannia lærer om apputvikling i Alle kan kode-programmet.
London i Storbritannia – Apple kunngjorde i dag at 70 høyskoler og universiteter i Europa har tatt i bruk Alle kan kode, et omfattende program fra Apple som viser hvor enkelt det er å lage mobilapper. Disse skolene og universitetene har også tatt i bruk Apples App Development with Swift-pensum, som skaper flere muligheter for alle studenter og gir dem ferdighetene de trenger for å få jobb i den hurtigvoksende apputviklingsbransjen.
Utdanningsinstitusjoner i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Nederland, Sverige, Danmark, Norge, Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Irland, Luxembourg, Polen og Portugal kommer til å tilby App Development with Swift for å forberede studentene sine på fremtidige karrierer innen apputvikling. Det ettårige kurset i programmering og appdesign er satt sammen av Apple-ingeniører og pedagoger og kan brukes i undervisningen av alle slags studenter, uansett nivå og bakgrunn. 
App Development with Swift-pensumet er utviklet av Apple-ingeniører og pedagoger og kan brukes til å lære studenter på alle nivåer programmering.
  • Harlow College i Storbritannia tilbyr App Development with Swift til sine 3000 studenter, inkludert voksne som omskolerer seg, slik at de kan lære seg programmering og forberede seg på karrierer innen apputvikling.
  • Avdelingsleder for anvendt informatikk ved Technische Universität München i Tyskland har fokusert på bruk av Swift og ARKit i undervisningen av informatikk og entreprenørskap. Universitetet samarbeider tett med lokale bedrifter, inkludert BMW og Siemens, for å sørge for at pensumet er relevant for dagens arbeidsmarked.
  • Mercantec i Danmark er en yrkesskole som får offentlig støtte, og skolens 3000 studenter får muligheten til å lære seg programmering før de går videre til en jobb i en lokal bedrift.
  • Mange studenter søker seg til Hogeschool van Arnhem i Nijmegen i Nederland, som tilbyr både bachelorgrader og korte yrkesfaglige kurs. Høyskolens 34 000 studenter får nå tilbud om å lære programmering gjennom App Development with Swift.
Utdanningsinstitusjoner over hele Europa bruker Apples Alle kan kode-pensum når de underviser studentene sine i programmering.
«Programmering er en viktig ferdighet i dagens arbeidsmarked, og gjennom Alle kan kode-programmet gir vi mennesker over hele verden muligheten til å forstå og skrive kode og undervise i det», sier Apple-sjef Tim Cook. «Siden lanseringen av Alle kan kode for to år siden har vi sett et økende engasjement for programmet fra skoler over hele verden, som i økende grad innlemmer pensumet i undervisningen.»
«Ved Harlow College ser vi at programmeringsferdigheter forbereder studentene på en fremtid i teknologisektoren. De blir gode på problemløsning, logikk og resonnering, og matteferdighetene blir også bedre», sier Karen Spencer, rektor ved Harlow College. «Alle kan kode viser at alle studenter kan lære seg programmering i et unikt og nyskapende læringsmiljø.»
Gjennom Alle kan kode lærer studentene hvordan de kan lage egne apper ved hjelp av Swift, Apples populære og brukervennlige programmeringsspråk.
Swift er Apples kraftige og intuitive programmeringsspråk som gir utviklere friheten og funksjonaliteten de trenger for å skape en ny generasjon banebrytende programvare. Populære apper som Airbnb, KAYAK, TripAdvisor, Venmo og Yelp er alle lagd med Swift.  
Teknologisektoren er en av de raskest voksende industriene i Europa, og fagpersoner innen data og informatikk er høyst etterspurte. Apputviklingsbransjen har skapt 1,36 millioner arbeidsplasser i Europa. Siden lanseringen av App Store har Apple betalt ut i underkant av 18 milliarder dollar til utviklere over hele Europa.

Bilder fra Apples Alle kan kode-program

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80