OPPDATERING 29. mars 2018

iOS 11.3 tilgjengelig i dag

Stor oppdatering med nye AR-opplevelser, Animoji, Helsejournal og mer

Apper som Boulevard AR kan nå bruke ARKit 1.5 til å gjenkjenne vertikale plan og vise bilder på vegger i klasserom, hjemme eller på museer.
iOS 11.3 leverer spennende nye utvidet virkelighet-opplevelser, nye Animoji-figurer for iPhone X-brukere, tilgang til personlige helsejournaler i Helse-appen og mer. Denne gratis programvareoppdateringen gir også kunder bedre oversikt over batteritilstanden og -ytelsen på iPhone.

Nye opplevelser med utvidet virkelighet

Med introduksjonen av ARKit i iOS 11 fikk flere hundre millioner iPhone- og iPad-brukere tilgang til utvidet virkelighet («augmented reality»), og iOS ble verdens største AR-plattform. Med iOS 11.3 kan apper nå levere AR-opplevelser som bruker vertikale overflater som vegger og dører, i tillegg til horisontale flater som bord og stoler, og også gjenkjenne mer uregelmessige flater som runde bord. 
Ved hjelp av avansert datasynteknologi som finner og kjenner igjen plasseringen av 2D-bilder som skilt, plakater og kunstverk, kan ARKit nå integrere bilder fra den virkelige verden i opplevelser for utvidet virkelighet, slik at man kan fylle museer med interaktive utstillinger eller gi liv til en filmplakat. Kameraets gjengivelse av den virkelige verden har nå 50 prosent bedre oppløsning og støtter autofokus, slik at du får et enda skarpere perspektiv.

Animoji

iPhone X-brukere kan nå glede seg over enda flere Animoji-figurer – løve, bjørn, drage og hodeskalle.
Fire helt nye Animoji-figurer bringer uttrykkene til iPhone X-brukere til live som løve, bjørn, drage eller hodeskalle. A11 Bionic-chipen og TrueDepth-kameraet gir brukere muligheten til å ta opp og sende Animoji-meldinger (og til og med lage Animoji-karaokevideoer) med stemmen og flere enn 50 forskjellige ansiktsmuskelbevegelser.

Spør bedriften

Spør bedriften lanseres i dag i betaversjon i USA og Canada. Denne nye meldingsfunksjonen gir brukere en ny måte å kommunisere direkte med bedrifter på, kommunisere med en virkelig person for å stille spørsmål eller kjøpe noe med Apple Pay, på farten eller hjemmefra. Når de søker etter en forhandler, et hotell, en bank eller andre bedrifter i Spotlight-søk, Safari eller Kart, får brukeren muligheten til å sende en melding direkte til dem fra Meldinger-appen på iPhone og iPad, og fortsette samtaler med Apple Watch eller Mac. Brukere har alltid kontroll over kontaktinformasjonen – standardinnstillingen er at bedrifter ikke mottar persondata.

Helsejournaler

Den nye Helsejournal-funksjonen gjør det mulig for pasienter i flere enn 40 helsesystemer, deriblant Duke, NYU Langone, Stanford og Yale, å se sine helsejournaler direkte fra iPhone. Med disse nye institusjonene har pasienter bedre tilgang til sin medisinske informasjon, blant annet prøveresultater, medisiner, tilstander og annet. Data i Helsejournal krypteres og beskyttes med en kode.

Data og personvern

iOS 11.3 gjør det enda enklere å forstå hvordan persondata kan brukes.
iOS 11.3 og macOS 10.13.4 introduserer oppdatert data- og personverninformasjon som gjør det enklere enn noensinne for brukere å forstå hvordan personopplysningene deres kan bli brukt. Et nytt personvernsymbol og detaljert personverninformasjon vises hver gang Apple ber om tilgang til personinformasjon for å aktivere funksjoner, sikre Apple-tjenester eller tilpasse en iOS-opplevelse. 

Batterier og ytelse

iOS 11.3 introduserer nye funksjoner som viser iPhone-batteriets tilstand og eventuelle anbefalinger om service på batteriet. Disse funksjonene er tilgjengelige under Innstillinger > Batteri på iPhone 6 og nyere.
Strømstyringsfunksjonen som dynamisk håndterer maksimal ytelse for å forhindre uventet avslåing, ble først introdusert i iOS 10.2.1, og nå blir det mulig for brukere å se om den er på, og å velge å slå den av. Denne funksjonen blir tilgjengelig under Innstillinger > Batteri på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Flere funksjoner i iOS 11.3:

  • Apple Music strømmer nå musikkvideoer uten reklameavbrudd. Brukere kan se de beste nye videoene, gode, gamle klassikere eller alle musikkvideoene til favorittartistene sine i nye spillelister for musikkvideoer.
  • Apple News gjør det enda enklere å holde seg oppdatert på dagsaktuelle videoer med en ny Video-gruppe i For You og forbedrede Top Stories.
  • Pendlere i Beijing og Shanghai kan begynne å bruke Apple Pay på iPhone og Apple Watch for enkel, rask og sikker transport på T-banen og bussruter.
  • Apple TV-appen, som er et felles sted hvor iPhone-, iPad- og Apple TV-brukere kan oppdage og se de beste TV-programmene og filmene, lanseres i Brasil og Mexico. Brukere i USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige og Storbritannia har allerede tilgang til Apple TV-appen.
  • Brasil får støtte for Siri på Apple TV 4K og Apple TV (fjerde generasjon), som gjør det mulig å søke etter og få tilgang til filmer, TV-programmer, sanger, apper og annet, kun ved hjelp av stemmen.
  • Programvareautentisering i HomeKit gjør det mulig for utviklere å legge til HomeKit-støtte for eksisterende utstyr og samtidig beskytte brukernes personvern og sikkerhet.
  • Støtte for Advanced Mobile Location (AML) gjør det mulig å sende en brukers plassering automatisk når de ringer nødnummeret i land der AML støttes.
I Tips-appen på iPhone og iPad kan du lese om hvordan du kan få mest mulig glede av iOS 11.3. På Apple Support finner du mer informasjon om hvordan du oppdaterer iOS-enheter.

Media

Bilder av iOS 11.3

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80