PRESSEMELDING 4. juni 2018

iOS 12 introduserer nye funksjoner for å redusere avbrytelser og administrere skjermtid

iPhone X-skjerm som viser skjermtidsstatistikk for Elizabeths iPhone med tid brukt på sosiale nettverk, underholdning og produktivitet samt lengste økt, bruk etter leggetid og grenser.
Se hvilke apper og nettsider som brukes eller besøkes oftest, hvor mange varslinger som kommer inn, og hvor ofte en iOS-enhet plukkes opp og brukes med aktivitetsrapporter.
Apple presenterte i dag nye innebygde verktøy i iOS 12 som hjelper brukerne med å få oversikt og ta kontroll over tiden de bruker på iOS-enhetene sine. Blant de nye funksjonene, som blir tilgjengelige senere denne måneden som en del av den offentlige betaversjonen av iOS 12, finner vi aktivitetsrapporter, appgrenser og nye kontroller for Ikke forstyrr og Varslinger som hjelper kunder med å redusere avbrytelser og styre hvor mye tid de selv og familien bruker på skjermene sine.  
«I iOS 12 gir vi brukerne våre detaljert informasjon og verktøy som hjelper dem med å få en bedre forståelse av og kontrollere tiden de bruker på apper og nettsider, hvor ofte de plukker opp iPhonen eller iPaden i løpet av dagen, og hvordan de mottar varslinger», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Vi introduserte foreldrekontroller for iPhone i 2008, og siden da har teamet vårt arbeidet med å legge til funksjoner som hjelper foreldre med å administrere barnas innhold. Med de nye verktøyene i Skjermtid-funksjonen får brukerne muligheten til å administrere tiden de bruker på enhetene sine og balansere det som er viktig for dem.»

Ikke forstyrr 

En iPhone ligger på en trådløs lader i et mørkt rom og viser Ikke forstyrr.
Modusen Ikke forstyrr mens jeg sover demper lysstyrken på skjermen og skjuler varslinger på låst skjerm til enheten tas i bruk.
iOS 12 forbedrer Ikke forstyrr og gjør det til et enda bedre tidsstyringsverktøy. Det gjør det enklere å holde fokus når man gjør lekser eller studerer eller sitter i en forelesning, et møte eller et middagsselskap. I tillegg gjør den nye modusen Ikke forstyrr mens jeg sover det enklere å få en god natts søvn. Den demper lysstyrken på skjermen og skjuler alle varslinger på låst skjerm til enheten tas i bruk neste morgen. Ikke forstyrr har nye valg i Kontrollsenter hvor den kan stilles inn til å deaktiveres automatisk basert på tid eller plassering.  

Varslinger

iOS 12 gir brukerne flere valg for å kontrollere hvordan varslinger leveres, slik at det blir færre avbrytelser. Angi raskt at varslinger skal slås helt av eller leveres direkte til Varslingssenter. Siri kan også gi intelligente forslag for varslingsinnstillinger, som lydløs levering eller slå av varslinger, avhengig av hvilke varslinger det gjelder. iOS 12 introduserer også Grupperte varslinger som gjør det enklere å se og få oversikt over flere varslinger samtidig.  

Skjermtid

iPhone X viser Skjermtid-statistikk for Jasons iPad med tid brukt på spill, underholdning og sosiale nettverk samt menylenker til skjermfri tid, appgrenser, alltid tillat og innholds- og personvernsrestriksjoner.
Skjermtid har administreringsverktøy for kunder som ønsker å kontrollere hvordan de bruker tiden sin.
Gi kundene innsikt i hvor mye tid de bruker på apper og nettsider. Skjermtid lager detaljerte daglige og ukentlige oversikter over hvor mye tid en person bruker i hver app de bruker, bruk på tvers av appkategorier, antall varslinger de mottar, og hvor ofte de plukker opp iPhonen eller iPaden.  
Ved å forstå hvordan de bruker iOS-enhetene sine, blir det enklere for brukerne å ta kontroll over hvor mye tid de bruker i bestemte apper, på bestemte nettsider eller i bestemte appkategorier. Funksjonen Appgrenser gjør det mulig for brukerne å angi en gitt tid de kan bruke i en app. De vil da få en varsling når tidsgrensen er i ferd med å utløpe.  
iPhone X-skjerm med Skjermtid som viser tid brukt i de mest brukte appene.
Vis tid brukt i apper og angi personlige mål eller grenser.
Skjermtid er en god løsning for alle som ønsker å forstå hvor mye tid de bruker på enhetene sine, men den er også nyttig for barn og familier. Foreldre får tilgang til barnas aktivitetsrapporter fra sin egen iOS-enhet og får en bedre forståelse av hvordan barna bruker enhetene sine. De kan også angi appgrenser for dem.  
iPhone X-skjerm som viser menyen for skjermfri tid på enheten.
Planlegg skjermfri tid for å begrense tilgang til apper i bestemte tidsperioder. Det vil også forhindre varslinger fra å vises.
Skjermtid gir også foreldre muligheten til å planlegge tidsperioder hvor barnets iOS-enhet ikke kan brukes, som for eksempel etter leggetid. I løpet av skjermfri tid vil ikke varslinger fra apper vises, og et merke vises på appene som det ikke er tillatt å bruke. Foreldre kan velge at bestemte apper som Telefon eller Bøker alltid er tilgjengelige, selv under skjermfri tid eller etter at en grense er nådd.   
iPad showing mid-game screen shot with a 5 minute time check Screen Time notification banner.
Foreldre kan angi hvor lenge barnet kan bruke iOS-enheten sin hver dag. Barna får muligheten til å be om mer tid hvis tiden deres har utløpt.
Skjermtid er kontobasert og fungerer på alle iOS-enhetene til barnet, så innstillinger, rapporter og tillatt tid er basert på totalbruk. Skjermtid fungerer med Familiedeling og er raskt og enkelt å konfigurere. Foreldre kan konfigurere Skjermtid-innstillingene for barnet fra en annen enhet i samme familiedelingsgruppe eller lokalt på barnets enhet.  
Tilgjengelighet
Skjermtid og de nye funksjonene for Varslinger og Ikke forstyrr blir tilgjengelige med iOS 12 til høsten. Førlanseringsversjonen av iOS 12 for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av iOS Developer Program på developer.apple.com fra og med i dag, og et offentlig betaprogram blir tilgjengelig for iOS-brukere senere denne måneden på beta.apple.com. iOS 12 blir tilgjengelig i høst som en gratis programvareoppdatering for iPhone 5s og nyere, alle iPad Air- og iPad Pro-modeller, femte generasjons iPad, sjette generasjons iPad, iPad mini 2 og nyere og sjette generasjons iPod touch. Du finner mer informasjon på apple.com/ios/ios-12-preview.  

Bilder av Skjermtid-funksjonene i iOS 12

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80