PRESSEMELDING 4. juni 2018

watchOS 5 inneholder kraftige nye aktivitets- og kommunikasjonsfunksjoner for Apple Watch

To Apple Watch-klokker som viser de nye programvarefunksjonene
watchOS 5 hjelper Apple Watch-brukere å holde seg aktive og holde kontakten med andre.
San Jose, California – Apple presenterte i dag watchOS 5, en stor oppdatering for verdens mest populære klokke, som hjelper brukerne å holde seg aktive og holde kontakten med andre. Apple Watch blir med dette en enda bedre følgesvenn for trening, kommunikasjon og rask tilgang til informasjon, med en rekke nye funksjoner som Aktivitetsdeling-konkurranser, automatisk registrering av treningsøkter, avanserte funksjoner for løping, Walkietalkie, Podkaster og tredjepartsapper på Siri-urskiven.
«Vi er svært begeistret over den positive innvirkningen Apple Watch har på folks liv», sier Jeff Williams, driftssjef i Apple. «Apple Watch hjelper kundene våre å holde kontakten, få mer ut av treningen og til og med oppdage livstruende helsetilstander. Med lanseringen av watchOS 5 er det en glede å kunne introdusere nye funksjoner for trening og kommunikasjon. Disse løfter Apple Watch opp på et nytt nivå.»  

Aktivitetskonkurranser  

Den spennende Aktivitetsdeling-funksjonen har fått et løft med watchOS 5. Nå kan brukerne konkurrere mot andre Apple Watch-brukere i en syvdagers aktivitetskonkurranse, der de får poeng for å fullføre aktivitetsringene sine, og oppmuntrende varslinger som motiverer dem til å vinne ukens utfordring.

Automatisk registrering av treningsøkter  

For de mest populære treningsformene på Apple Watch gir funksjonen for automatisk registrering av treningsøkter brukeren et varsel om å starte øvelsen, med tilbakevirkende registrering. Funksjonen minner også brukeren på å avslutte økten på klokken etter en viss periode med inaktivitet.  

Nye treningsøkter  

Yoga og Fjelltur kommer i tillegg til de tolv eksisterende treningsformene som gir presis registrering av antall forbrente kalorier og antall treningsminutter.  

Nye løpefunksjoner  

watchOS 5 leveres med svært effektive funksjoner for løpeentusiaster, inkludert en ny taktmåling (skritt per minutt) for løpe- og gåturer innendørs og utendørs samt en ny tempovarsling for utendørs løpeturer. Denne varsler brukerne når de har et høyere eller lavere tempo enn måltempoet de har angitt på forhånd. En splitter ny måling – Rolling Mile Pace – er en funksjon som til enhver tid viser løperne tempoet de har holdt i den siste kilometeren, i tillegg til gjennomsnittstempoet og nåværende tempo.  

Walkietalkie  

En Apple Watch som viser den nye Walkietalkie-funksjonen
Den nye Walkietalkie-funksjonen tilrettelegger for rask talekommunikasjon med andre Apple Watch-brukere verden over.
watchOS 5 introduserer Walkietalkie, en helt ny funksjon for å kommunisere enten i form av en samtale eller et prikk på håndleddet. Denne nye klokke-til-klokke-forbindelsen er en morsom og enkel måte å kontakte venner og familie på. Funksjonen er rask og personlig, og den kan aktiveres mellom kompatible Apple Watch-brukere over hele verden, via Wi-Fi eller mobilnett.1  

Podkaster-appen  

En hvit Apple Watch som viser den nye Podkaster-appen
Den populære Podkaster-appen kommer til Apple Watch.
Med Podkaster på Apple Watch kan brukerne nå lytte til favorittpodkastene sine mens de er på farten. De kan også få Siri til å strømme podkaster i katalogen. Episodene synkroniseres automatisk til Apple Watch, og hvis brukeren hører på dem på andre enheter, oppdateres appen automatisk til den nyeste episoden. En ny funksjon for utviklere gjør det mulig å synkronisere apper som Pandora, Audible og 10% Happier til Apple Watch for avspilling uten nettforbindelse når brukerens iPhone ikke er i nærheten.  

Siri-oppdateringer  

Den oppdaterte Siri-urskiven på Apple Watch bruker maskinlæring for å bli en enda bedre personlig assistent. Den viser nå mer intelligente og prediktive snarveier gjennom dagen, basert på rutiner, posisjoner og informasjon som puls etter trening, reisetid til og fra jobb (basert på informasjon fra Kart for de aktuelle tidspunktene), eller sportsresultater for favorittlagene. Siri-urskiven viser også interaktivt innhold fra tredjepartsapper som Glow Baby, Mobike og Nike+ Run Club.  

Forbedrede varslinger  

Varslinger fra tredjepartsapper kan nå inkludere interaktive kontroller som kan brukes uten at du må åpne appen. Når du for eksempel får en varsling om en reservasjon i Yelp, kan du endre tidspunktet eller antall gjester direkte i varslingen.

Studentkort  

En hvit Apple Watch som viser den nye Studentkort-funksjonen
Apple Watch kan nå brukes i stedet for studentkort.
Med watchOS 5 kan du nå legge inn studentkort på Apple Watch. Ved å løfte håndleddet kan studenter få tilgang til steder som biblioteket, studenthyblene og arrangementer, og betale for snacks, tøyvask og middager rundt omkring på universitetsområdet. Alt de må gjøre, er å legge inn studentkortene i Wallet på Apple Watch. Dette programmet lanseres på Duke, University of Alabama og University of Oklahoma denne høsten. Johns Hopkins University, Santa Clara University og Temple University vil ta det i bruk i slutten av året.  

Pride- og sommerremmer  

Apple lanserte også en ny urskive for å markere Pride. Apple Watch-brukere kan laste ned urskiven fra urskivegalleriet i Apple Watch-appen. Pride Edition-remmen i vevet nylon har fått et nytt stripemønster i regnbuefarger, og for hver solgte rem gis det en donasjon til følgende LHBT-organisasjoner: Gender Spectrum, GLSEN, ILGA, PFLAG, The National Centre for Transgender Equality og The Trevor Project. Apple lanserte også remmer i nye sommerfarger: sjøgrønn, fersken og himmelblå.  
Priser og tilgjengelighet
  • watchOS 5 blir tilgjengelig denne høsten som en gratis oppdatering for Apple Watch Series 1 og nyere, og krever iPhone 5s eller nyere med iOS 12. watchOS 5 blir ikke tilgjengelig for originale Apple Watch. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig i alle regioner.
  • Pride-urskiven er tilgjengelig fra urskivegalleriet i Apple Watch-appen på iPhone, og krever iOS 11.4 og watchOS 4.3.1 eller nyere.
  • Den nye Pride Edition-remmen i vevet nylon er tilgjengelig fra i dag på apple.com, og vil bli tilgjengelig senere denne uken i Apple Store-butikker i USA og mer enn 35 andre land og regioner, inkludert Australia, Brasil, Canada, De forente arabiske emirater, Frankrike, Hongkong, Italia, Japan, Kina, Nederland, Russland, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Korea og Tyskland. Pride Edition-remmen i vevet nylon koster 499 kroner. 
  • De nye Sport Band-remmene for Apple Watch kan bestilles fra apple.com senere denne måneden i Norge, Australia, Belgia, Brasil, Canada, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Finland, Frankrike, Hongkong, Irland, Italia, Japan, Kina, Luxembourg, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Polen, Portugal, Puerto Rico, Russland, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn, USA og Østerrike. Sport Band koster 499 kroner. 

Bilder av watchOS 5

    1 Walkietalkie er ikke tilgjengelig i De forente arabiske emirater, Kina eller Pakistan.

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80