PRESSEMELDING 12. september 2018

iPhone Xs og iPhone Xs Max har de beste og største skjermene noensinne på iPhone

Den mest avanserte iPhonen noensinne har en 5,8-tommers og 6,5-tommers heldekkende skjerm, en kraftig A12 Bionic-chip og et banebrytende dobbelt kamerasystem

En iPhone Xs foran en iPhone Xs Max.
Vi presenterer iPhone Xs og iPhone Xs Max, de mest avanserte iPhonene noensinne.
Cupertino, California – Apple kunngjorde i dag at iPhone Xs og iPhone Xs Max, de mest avanserte iPhonene noensinne, fører visjonen for fremtidens smarttelefon et skritt videre. 5,8-tommers iPhone Xs og 6,5-tommers iPhone Xs Max har imponerende Super Retina-skjermer, et raskere og forbedret dobbelt kamerasystem med banebrytende bilde- og videofunksjoner, den første 7-nanometers chipen i en smarttelefon – A12 Bionic-chipen med neste generasjons Neural Engine – raskere Face ID, fyldigere stereolyd, en lekker ny gull-finish og, for første gang i iPhone, Dual SIM. iPhone Xs og iPhone Xs Max kan bestilles fra og med fredag 14. september og fås i butikk fra og med fredag 21. september.
Finishene i gull, stellargrå og sølv på iPhone Xs.
iPhone Xs og iPhone Xs Max fås med lekker finish i gull, stellargrå eller sølv.
«iPhone Xs er fullpakket med neste generasjons teknologi og er et enormt skritt fremover for fremtidens smarttelefoner. Alt er spissteknologisk, deriblant bransjens første 7-nanometers A12 Bionic-chip med åttekjerners Neural Engine, raskere Face ID og et avansert dobbelt kamerasystem som tar bilder i Portrettmodus med Smart HDR og dynamisk dybdeskarphetseffekt,» sier Philip Schiller, global markedsføringssjef hos Apple. «iPhone Xs er ikke én, men to nye iPhone-modeller, og iPhone Xs Max har den største skjermen og det største batteriet noensinne på en iPhone, med opptil halvannen time mer batteritid i løpet av en dag.»
Kvinne som holder iPhone Xs med AR.
De beste og største skjermene noensinne på en iPhone.

To heldekkende skjermdesign

iPhone Xs og iPhone Xs Max bygger videre på den heldekkende skjermen på iPhone X. De har de skarpeste skjermene med den høyeste pikseltettheten på en Apple-enhet noensinne. Disse Super Retina-skjermene med tilpasset OLED-design fås nå som 5,8-tommers og 6,5-tommers modeller1, med støtte for Dolby Vision og HDR10 og iOS-systemomfattende fargestyring med en fargegjengivelse uten sidestykke. iPhone Xs og iPhone Xs Max har et kontrastforhold på en million til én med imponerende lysstyrke og dyp svart, samtidig som det dynamiske området er 60 prosent større i HDR-bilder. iPhone Xs Max leverer en mer oppslukende opplevelse med over 3 millioner piksler for videoer, filmer og spill og har den største skjermen noensinne på en iPhone i en størrelse som tilsvarer iPhone 8 Plus.
En iPhone Xs foran en iPhone Xs Max med Super Retina-skjerm.
5,8-tommers og 6,5-tommers Super Retina-skjermer er de skarpeste og har den høyeste pikseltettheten på en Apple-enhet noensinne.
Et bånd i spesialstål fås nå i finishene gull, sølv og stellargrå. Fyldigere stereo skaper et mer oppslukende lydbilde. Glassdesignet på forsiden og baksiden har det sterkeste glasset noensinne på en smarttelefon med forbedret ripebestandighet, mens baksiden i glass muliggjør raskere trådløs lading. iPhone Xs og iPhone Xs Max har en ny sprut- og vannbestandighetsrangering på IP68 ned til to meter i 30 minutter og beskytter mot brus-, te- og kaffesøl i hverdagen.2
Kvinne som holder en paraply og iPhone Xs i regnet.
iPhone Xs og iPhone Xs Max har en sprut- og vannbestandighetsrangering på IP68 og beskytter mot brus-, te- og kaffesøl i hverdagen.

A12 Bionic og neste generasjons Neural Engine

Den Apple-designede A12 Bionic, den smarteste og kraftigste chipen i en smarttelefon noensinne, har den aller første 7-nanometers chipen i en smarttelefon som leverer markedsledende ytelse i et mer energieffektivt design. A12 Bionic har en sekskjerners fusjonsarkitektur med to ytelseskjerner som er opptil 15 prosent raskere, fire effektivitetskjerner som er opptil 50 prosent mer effektive, en firekjerners grafikkprosessor som er opptil 50 prosent raskere, kraftig Apple-designet bildesignalprosessor (ISP), videokoder og mer. En rask lagringskontroller kan levere iPhone-lagring opp til 512 GB. Alle dette legger til rette for nye opplevelser for spill, fotografering, videoredigering og grafikkintensive apper. Selv med all denne kraften tilbyr iPhone Xs 30 minutter mer enn iPhone X mellom ladinger, og iPhone Xs Max tilbyr halvannen time mer enn iPhone X.
iPhone Xs som viser en AR-opplevelse.
A12 Bionic legger til rette for nye opplevelser for AR, spill, fotografering, videoredigering, grafikkintensive apper og mer.
Neste generasjons Neural Engine er bygd for avansert maskinlæring i alt fra fotografering til utvidet virkelighet. Med en ny åttekjerners arkitektur kan den utføre opptil fem billioner instruksjoner per sekund sammenlignet med 600 milliarder i A11 Bionic. Dette åpner for nye muligheter som raskere plangjenkjenning for ARKit og nye funksjoner som bruker maskinlæring i sanntid. For første gang er Neural Engine åpen for Core ML, slik at utviklere kan bygge apper som bruker denne svært effektive maskinlæringsmotoren. Core ML på A12 Bionic Neural Engine er opptil ni ganger raskere enn på A11 Bionic og bruker bare en tiendedel så mye energi.

Banebrytende dobbelt 12 MP kamerasystem

iPhone Xs fortsetter å være nyskapende med fotograferingsløsninger som ikke var mulige før iPhone. Funksjoner som avansert dybdesegmentering med Neural Engine, Smart HDR som skaper bilder med høyt dynamisk område og fantastiske bildedetaljer, avansert bokeh-effekt på bilder i Portrettmodus og dynamisk dybdeskarphetseffekt som brukeren kan justere i Bilder-appen, er alle enorme forbedringer i moderne fotograferingsteknikker som alle kan bruke.
Det dobbelte kamerasystemet i øvre hjørne på en iPhone Xs.
Et banebrytende nytt 12 MP dobbelt kamerasystem med 2 x optisk zoom og dobbel optisk bildestabilisering innleder en ny æra for fotografering med iPhone.
Det dobbelte kamerasystemet med 12 megapiksler har dobbel optisk bildestabilisering med 2x optisk zoom og en ny sensor som er dobbelt så rask. Smart HDR skaper bilder med mer detaljerte lyse og mørke partier. Større og dypere piksler forbedrer bildeskarpheten og ytelsen under dårlige lysforhold.
Avansert dybdesegmentering i Portrettmodus skaper mer avanserte portretter med proff bokeh-effekt. Med ny Dybdeskarphet-funksjon kan brukerne dynamisk justere dybdeskarphetseffekten i Bilder-appen både når bilder forhåndsvises i sanntid3 og etter at de er tatt, slik at portrettene får en vakker, uskarp bakgrunn. Portrettmodus med Dybdeskarphet-funksjon er også tilgjengelig på TrueDepth-kameraet for selfier, og omfatter Memoji og raskere ansiktssporingsstøtte for ARKit-apper fra tredjeparter.
Med Dybdeskarphet-funksjon kan brukerne gjøre bakgrunnen mer eller mindre uskarp på bilder i Portrettmodus.
iPhone Xs og iPhone Xs Max leverer den høyeste videokvaliteten noensinne på en smarttelefon. De større pikslene og den større, raskere sensoren sørger for forbedret ytelse under dårlige lysforhold samt videostabilisering, samtidig som et utvidet dynamisk område skaper mer detaljerte lyse og mørke partier i videomoduser opp til 30 bilder per sekund. Med de fire innebygde mikrofonene kan brukerne også ta opp stereolyd for å få mest mulig ut av videoopptak.
iPhone Xs som viser dynamisk videobilde.
iPhone Xs og iPhone Xs Max leverer den høyeste videokvaliteten noensinne på en smarttelefon med bedre ytelse under dårlige lysforhold og utvidet dynamisk område.

Avansert teknologi

Face ID, det sikreste ansiktsautentiseringssystemet noensinne på en smarttelefon, er nå enda raskere. TrueDepth-kamerasystemet bruker presisjondybdefølsom teknologi som går langt ut over funksjonene og sikkerheten som todimensjonale ansiktsskannere kan tilby. Systemet gjør det mulig å låse opp iPhone, bruke Apple Pay, få tilgang til sikre apper og mange flere funksjoner med et raskt blikk.
iPhone Xs og iPhone Xs Max fås med LTE i Gigabit-klasse for enda høyere nedlastingshastigheter4 og Dual SIM5 gjennom bruk av et nano-SIM og digitalt eSIM.
iPhone Xs med Face ID.
Face ID er det sikreste ansiktsautentiseringssystemet noensinne på en smarttelefon.

Vi presenterer iOS 12

iPhone Xs og iPhone Xs Max fås med iOS 12, verdens mest avanserte mobiloperativsystem. iOS 12 introduserer nye AR-opplevelser, hjelper folk å gjenoppdage og dele bilder og skaper mer uttrykksfull og morsom kommunikasjon med nye Animoji- og Memoji-figurer. Skjermtid hjelper brukerne med å få oversikt og kontroll over tiden de bruker på iOS-enhetene sine, Siri-snarveier gjør det mulig å bruke Siri med alle apper, og nye personvernfunksjoner beskytter brukerne mot sporing mens de surfer på nettet.
Priser og tilgjengelighet
 • iPhone Xs og iPhone Xs Max blir tilgjengelige i modeller på 64 GB, 256 GB og 512 GB i finishene stellargrå og sølv samt en ny gull-finish fra henholdsvis 11.490 kroner og 12.690 kroner på apple.com, i Apple Store-appen og Apple Store-butikker. De er også tilgjengelige via Apple-autoriserte forhandlere og utvalgte mobiloperatører (prisene kan variere).
 • Kunder kan bestille iPhone Xs og iPhone Xs Max fra og med fredag 14. september med tilgjengelighet fra og med fredag 21. september i mer enn 30 land og territorier, blant annet Norge, Australia, Belgia, Canada, Danmark, De amerikanske Jomfruøyer, De forente arabiske emirater, Finland, Frankrike, Guernsey, Hongkong, Irland, Isle of Man, Italia, Japan, Jersey, Kina, Luxembourg, Mexico, Nederland, New Zealand, Portugal, Puerto Rico, Saudi-Arabia, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Taiwan, Tyskland, USA og Østerrike.
 • iPhone Xs og iPhone Xs Max blir tilgjengelige i mer enn 25 land og territorier, blant annet Andorra, Armenia, Bahrain, Bulgaria, Estland, Georgia, Grønland, Hellas, India, Island, Kasakhstan, Kroatia, Kuwait, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Monaco, Oman, Polen, Qatar, Romania, Russland, Slovakia, Slovenia, Sør-Afrika, Tsjekkia og Ungarn fra og med fredag 28. september.
 • Apple-designet tilbehør, blant annet skinn- og silikondeksler i en rekke farger, blir tilgjengelig fra 429 kroner, mens iPhone Xs og iPhone Xs Max Leather Folio blir tilgjengelige fra 999 kroner.
 • Med Apple GiveBack kan kunder bytte inn en kvalifisert enhet og få et Apple Store-gavekort.6 Hvis enheten ikke er kvalifisert, vil Apple resirkulere den gratis.
 • Alle kunder som kjøper iPhone Xs eller iPhone Xs Max fra Apple, får tilbud om gratis klargjøringshjelp – i butikk eller på nett – til å tilpasse iPhonen ved å konfigurere e-post, finne nye apper i App Store og mer.
 • Uansett om du vil starte med det grunnleggende på iPhone Xs, iPhone Xs Max eller iOS 12 eller du vil ta det hele ett skritt videre, kan du melde deg på gratis i dag på Apple-økter på apple.com/today.

Medier

Bilder av iPhone Xs og iPhone Xs Max

  1 Skjermen har avrundede hjørner som følger en vakker buet design, og disse hjørnene er innenfor et standardrektangel. Ved måling som en standard rektangulær form er skjermen 5,85 tommer (iPhone Xs) og 6,46 tommer (iPhone Xs Max) diagonalt. Faktisk visningsområde er mindre.
  2 iPhone Xs og iPhone Xs Max ble testet under kontrollerte laboratorieforhold og har en sprut-, vann- og støvbestandighetsrangering på IP68 i henhold til IEC-standard 60529 (største dybde på to meter i opptil 30 minutter). Sprut-, vann- og støvbestandighet er ikke en permanent tilstand og kan bli svekket, også ved normal bruk. Ikke lad en våt iPhone – finn ut hvordan du rengjør og tørker den i brukerveiledningen. Garantien dekker ikke skade forårsaket av væske eller fukt.
  3 Forhåndsvisning i Dybdeskarphet-funksjon i sanntid blir tilgjengelig via en gratis programvareoppdatering senere i høst.
  4 Hastigheten varierer etter forhold på stedet og operatør. Du får mer informasjon om LTE-støtte fra operatøren din og på apple.com/iphone/LTE.
  5 Dual SIM-støtte blir tilgjengelig via en gratis programvareoppdatering senere i høst. Bruk av Dual SIM krever to mobilabonnementer (som kan omfatte begrensninger på roaming). Enkelte bruksbegrensninger kan gjelde.
  6 I de fleste land.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Rebecca Goodchild

rgoodchild@apple.com

22 82 34 80