PRESSEMELDING 25. mars 2019

Apple introduserer Apple Arcade – verdens første spillabonnementstjeneste for mobilen, datamaskinen og stuen

Apple Arcade vil ha helt nye, originale spill fra kjente, uavhengige utviklere, større studioer og de legendariske spillskaperne Hironobu Sakaguchi, Ken Wong og Will Wright

Cupertino, California – Apple annonserte i dag Apple Arcade, en spillabonnementstjeneste med mer enn 100 nye og eksklusive spill, inkludert originalutgivelser fra de anerkjente spillskaperne Hironobu Sakaguchi, Ken Wong, Will Wright og mange andre. Apple Arcade-spill vil redefinere kategorien og spill velges ut basert på originalitet, kvalitet, kreativitet, moro og appell til spillere i alle aldre. Med Apple Arcade får kunder friheten til å prøve et hvilket som helst spill fra den håndplukkede samlingen av titler som har ubegrenset spilletid og er fri for reklame, annonsesporing eller ytterligere kjøp, og som respekterer brukernes personvern. 
App Store er verdens mest vellykkede og pulserende spillplattform med nesten 300 000 gratis og betalte spill. Gratisspill, som støttes av annonser eller kjøp-i-app, spilles av hundrevis av millioner spillere over hele verden. Betalte spill er ofte kritikerroste og elsket av de som spiller dem, men det er vanskelig å konkurrere med gratisspill, slik at selv de beste av disse spillene kun har nådd et mindre publikum. Med enkelheten til kun ett abonnement, vil Apple Arcade bringe slike spill til App Stores mer enn 1 milliard spillkunder. Apple Arcade er det perfekte følget for den enormt populære katalogen med gratisspill på App Store, og gjør iOS til den ledende spillplattformen for spillere i alle aldre.
Apple håndplukker ikke bare spillene i Apple Arcade, men bidrar også til utviklingskostnadene og samarbeider tett med utviklerne for å gi spillene liv. Apple Arcade-spill skapes av noen av verdens mest kritikerroste spillutviklere, og vil underholde kunder med utrolig morsomme spillopplevelser og oppslukende historier, samtidig som fantasien settes i sving med original grafikk og musikk. Tjenesten vil by på spill fra Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo games og mange flere. 
«App Store er verdens største og mest vellykkede spillplattform. Nå skal vi ta spill enda lenger med Apple Arcade, den første spillabonnementstjenesten for mobilen, datamaskinen og stuen», sier Phil Schiller, Apples globale markedsføringssjef. «Vi jobber sammen med noen av verdens mest nyskapende spillutviklere for å skape mer enn 100 nye og eksklusive spill som kan spilles på iPhone, iPad, Mac og Apple TV. Apple Arcade-spill vil være glimrende for familier, respektere brukernes personvern og ikke inneholde reklame eller kreve ytterligere kjøp. Vi tror at spillere i alle aldre vil elske Apple Arcade.»
Apple Arcade vil introdusere en nyskapende måte å få tilgang til en samling med helt nye spill på, som ikke vil være tilgjengelig på andre mobile plattformer eller i andre abonnementstjenester. I stedet for å forhåndsbetale for hvert spill, vil et abonnement på Apple Arcade gi spillere muligheten til å prøve et hvilket som helst spill i tjenesten uten risiko. Alle spill inkluderer tilgang til hele opplevelsen, inkludert alle spillfunksjoner, innhold og fremtidige oppdateringer, og det kreves ingen ytterligere kjøp. Alle spillene vil kunne spilles uten internettilkobling, og mange spill vil støtte spillkontroller. Fordi abonnenter kan spille Apple Arcade-spill på tvers av iPhone, iPad, Mac og Apple TV, kan de fortsette der de slapp i et spill, selv om de bytter enhet. Nye spill vil bli lagt til tjenesten med jevne mellomrom.
Apple Arcade lanseres høsten 2019 i flere enn 150 land fra en ny fane i App Store på iOS, macOS og tvOS. Utviklere som er interessert i å bli vurdert for Apple Arcade kan besøke developer.apple.com/apple-arcade.
Apple Arcade-spillet Pathless på iPhone, iPad, Mac og Apple TV.
Apple Arcade lanseres høsten 2019 i flere enn 150 land fra en ny fane i App Store på iOS, macOS og tvOS.
Med App Store skapte Apple et verdensomspennende appfenomen som har revolusjonert hvordan folk jobber, holder kontakten, lærer og spiller. App Store driver appøkonomien og har tjent 120 milliarder dollar for utviklere over hele verden. I dag er App Store verdens tryggeste og mest levende appmarkedsplass, med mer enn en halv milliard besøk i uken. Personvern, sikkerhet, kvalitet og utvelgelse er grunnleggende for App Store. Alle apper må tilfredsstille og opprettholde Apples strenge retningslinjer for å bli lansert og forbli på App Store. For å sørge for at apper er mer tilgjengelige, lager eksperter omfattende redaksjonelt innhold og utvalgte samlinger med de beste appene hver dag. App Store er det beste stedet å utforske appenes verden, og er tilgjengelig på iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV og iMessage.

Media

Bilder av Apple Arcade

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Rebecca Goodchild

rgoodchild@apple.com

22 82 34 80