PRESSEMELDING 29. august 2019

Apple gir kundene flere muligheter til trygge og pålitelige reparasjoner

Det nye programmet for uavhengige reparatører utvider tilgangen på originaldeler for flere reparatører

En uavhengig reparatør som reparerer en iPhone.
Flere uavhengige reparatører vil få tilgang til de samme originaldelene, verktøyene og andre ressurser som Apples autoriserte serviceleverandører. Originaldeler fra Apple gjennomgår omfattende testing med fokus på kvalitet, slitestyrke og driftssikkerhet.
Cupertino, California – Apple presenterte i dag et nytt reparasjonsprogram som gir kundene flere alternativer for de vanligste iPhone-reparasjonene som ikke dekkes av garantien. Apple kommer til å forsyne flere uavhengige reparatører – både små og store – med de samme originale delene, verktøyene, reparasjonsveiledningene og diagnostikken som for Apples autoriserte serviceleverandører (AASP). Programmet lanseres i USA med planlagt utvidelse til andre land.
«For å kunne møte kundenes behov gjør vi det nå enklere for uavhengige leverandører i USA å bruke de samme ressursene som nettverket av Apples autoriserte serviceleverandører», sier Jeff Williams, driftssjef i Apple. «Når det er behov for en reparasjon, skal kundene følge seg trygge på at den blir gjort skikkelig. Vi mener at de tryggeste og mest pålitelige reparasjonene er de som utføres av en faglært tekniker som bruker originaldeler som har blitt korrekt produsert og grundig testet.»
Det nye programmet for uavhengige reparatører bygger videre på Apples investering i det stadig voksende globale nettverket av mer enn 5000 autoriserte serviceleverandører, som er nummer én i bransjen når det gjelder kundeservice og hjelper millioner av kunder med alle slags reparasjoner av Apple-produkter både med og uten garanti.
Det koster ingenting å bli med i Apples program for uavhengige reparatører. For å kvalifisere til dette programmet må bedriftene ha en Apple-sertifisert tekniker som kan utføre reparasjonene. Sertifiseringsprosessen er enkel og gratis. Hvis du vil lese mer om, og søke på dette, kan du gå til support.apple.com/irp-program Kvalifiserte reparasjonsbedrifter mottar originaldeler, verktøy, reparasjonsveiledninger, diagnostikk og opplæring fra Apple til samme pris som de autoriserte serviceleverandørene.
I løpet av det siste året har Apple lansert et vellykket prøveprosjekt med 20 uavhengige reparatører i Nord-Amerika, Europa og Asia som nå tilbyr originaldeler i reparasjonene. Dagens kunngjøring følger Apples store utvidelse av nettverket av autoriserte reparatører i alle Best Buy-butikker i USA, noe som har tredoblet antallet autoriserte serviceleverandører i USA på tre år.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Rebecca Goodchild

rgoodchild@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80