PRESSEMELDING 10. september 2019

Apple introduserer en ny versjon av den mest populære iPaden fra kun 3990 NOK

Med 10,2-tommers Retina-skjerm, Apple Pencil- og Smart Keyboard-støtte og iPadOS for kraftigere multitasking og kreative muligheter

iPad med Apple Pencil og Smart Keyboard.
Nye syvende generasjons iPad gir deg enda mer valuta for pengene med den mest populære og rimeligste iPad-modellen.
Cupertino i California – Apple lanserte i dag nye sjuende generasjons iPad, som gir deg mer skjermflate og støtte for Smart Keyboard1 i full størrelse i den mest populære og rimeligste iPaden. Fra kun 3990 NOK får du en oppgradert iPad med en fantastisk 10,2-tommers Retina-skjerm og de siste nyvinningene inkludert støtte for Apple Pencil2, den raske A10 Fusion-chipen og avanserte kameraer og sensorer. I tillegg har den enestående tilkoblingsmuligheter, batteri som varer hele dagen, god brukervennlighet og er lett å bære med seg.3 Nye iPad er tilgjengelig for bestilling fra og med i dag og vil være i butikkene fra mandag 30. september. 
Apple Arcade-spilling på nye iPad.
Fra kun 3990 NOK får du nye iPad med en fantastisk 10,2-tommers Retina-skjerm med nesten 3,5 millioner piksler som du kan nyte med mer enn en million iPad-apper, inkludert de nyeste spillene i Apple Arcade.
«Nye iPad gir deg enda mer valuta for pengene med vår mest populære og rimeligste iPad-modell med en større 10,2-tommers Retina-skjerm, støtte for Apple Pencil og, for aller første gang, Smart Keyboard i full størrelse", sier Greg Joswiak, markedsføringsansvarlig hos Apple. «Nye iPad ble bygd for å kjøre iPadOS, som introduserer kraftige nye måter å multitaske på, håndtere og legge inn merknader i dokumenter, bruke Apple Pencil og vise mer informasjon raskt på en nydesignet Hjem-skjerm. Denne nye iPaden med iPadOS tar alt som folk elsker ved den mest populære iPaden, og gjør den enda bedre for å skape, lære, arbeide og spille.»
En gif som demonstrerer Slide Over og Split View på nye iPad.
Nå har den mest populære og rimeligste iPaden for første gang støtte for Smart Keyboard i full størrelse.

Større skjerm med en kraftig og bærbar design

Nye iPad med 10,2-tommers Retina-skjerm har nesten 3,5 millioner piksler og en bred visningsvinkel slik at det blir et livlig lerret for å uttrykke seg kreativt og perfekt for oppslukende utvidet virkelighet-opplevelser (AR) som utnytter de forbedrede kameraene og avanserte sensorene. Nye syvende generasjons iPad har den raske A10 Fusion-chipen, som gir opptil dobbelt så rask ytelse som de bestselgende Windows PC-ene4 for kraftig multitasking og jevn spilling i Apple Arcade. 
iPad er designet for å være svært bærbar og robust. Den veier rundt et halvt kilo og kabinettet er for første gang laget av 100 prosent resirkulert aluminium med samme styrke, robusthet og finish som aluminiumet i alle Apple-produkter.5 Det er enkelt å holde kontakten på iPad med ultrarask trådløs ytelse og støtte for LTE i Gigabit-klassen – noe som gir tre ganger så rask6 mobildataforbindelse.7 Touch ID gjør det enkelt og sikkert å låse opp iPad med bare en finger, slik at viktig informasjon ligger trygt.
Den nye Notater-appen med Apple Pencil-integrering på iPad.
iPadOS introduserer kraftige nye arbeidsmetoder for å jobbe med flere filer og dokumenter på iPad, og åpner for nye kreative og produktive muligheter med Apple Pencil.

En ny iPad-opplevelse med iPadOS

iPadOS har kraftige nye muligheter og intuitive funksjoner designet for den unike iPad-opplevelsen. En nydesignet Hjem-skjerm viser flere apper på hver side og man kan nå legge til I dag-visningen, som gir deg rask tilgang til widgeter for rask oversikt, inkludert nyhetsoverskrifter, værmeldinger og kalenderhendelser. Det er nå enklere å arbeide med flere filer og dokumenter fra samme app på iPad, med oppdatering av Split View, i tillegg til at det nå er mulig å bytte mellom apper med Slide Over.
Uunnværlige Apple Pencil åpner for nye kreative uttrykksmåter og en mer produktiv hverdag, og den er enda mer integrert i iPad-opplevelsen. Kunder kan nå legge inn merknader i og sende hele nettsider eller dokumenter bare ved å sveipe Apple Pencil fra nedre skjermhjørne, og en nydesignet verktøypalett gir deg enklere tilgang til nyttige verktøy, farger og figurer. 
Administrasjon av dokumenter i Filer-appen med iPadOS blir enda kraftigere med støtte for eksterne USB-stasjoner og filtjenere. Safari gir deg nettlesing i datamaskinklasse slik at brukere alltid får nettstedet som er best optimalisert for iPad, i tillegg til støtte for populære nettapper som Squarespace og Google Dokumenter. Du finner mer informasjon om iPadOS-funksjoner, inkludert Mørk modus, tilpassede fonter og å jobbe med Bilder, på apple.com/ipados.
En person demonstrerer hvordan å bruke nye QuickPath-tastaturet på iPad.
iPad har en ny 10,2-tommers Retina-skjerm og iPadOS, og har de siste nyvinningene, inkludert QuickPath, Split View og Slide Over.

Den mest komplette iPad-familien noensinne

Den nyeste, rimeligste iPad-en skaper, sammen med iPad mini, iPad Air og de mest avanserte iPad Pro-modellene, den beste, mest allsidige iPad-serien noensinne. Hele serien har støtte for Apple Pencil, bransjeledende ytelse, avanserte skjermer og heldagsbatteri. Dette gir en opplevelse du ikke får med noen andre nettbrett. Enten kundene prioriterer bærbarhet, skjermstørrelse, kraft eller pris, finnes det en iPad for alle. Mer om iPad-familien på apple.com/ipad/compare.
iPad-familien med Apple Pencil.
Alle iPader har støtte for Apple Pencil og et tastatur i full størrelse, avanserte skjermer, best ytelse i sin klasse og batteri som varer hele dagen.e.
Priser og tilgjengelighet
 • Nye syvende generasjons iPad kommer i finishene sølv, stellargrå og gull i 32 GB- og 128 GB-konfigurasjoner. iPad starter fra 3990 NOK for Wi-Fi-modellen og 5490 NOK  for Wi-Fi + Cellular-modellen fra apple.com/no, i Apple Store-appen og Apple-butikker, og er også tilgjengelig via Apple-autoriserte forhandlere og utvalgte operatører (prisene kan variere).
 • Nye iPad er tilgjengelig for bestilling i dag fra apple.com/no og i Apple Store-appen i USA og mer enn 25 andre land og regioner. iPad vil være tilgjengelig i butikker i de aktuelle landene og flere fra og med 30. september.
 • iPadOS følger gratis med nye syvende generasjons iPad og vil være tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering den 30. september for iPad Air 2 og nyere, alle iPad Pro-modeller, iPad 5. generasjon og nyere og iPad mini4 og nyere. 
 • Apple Pencil (første generasjon) er tilgjengelig som tilleggsutstyr for 999 NOK
 • Smart Keyboard er et tastatur i full størrelse som kobles til 10,2-tommers iPad med Smart Connector. Det er tilgjengelig som tilleggsutstyr for 1690 NOK, med oppsett for over 30 språk, inkludert forenklet kinesisk, fransk, tysk, japansk og spansk.
 • Smart Cover-deksler har en utsalgspris på 429 NOK for iPad og fås i koksgrå, hvit, korallrosa og nye alaskablå. 
 • Kunder i USA kan bytte inn kvalifiserte enheter mot et Apple Store-gavekort eller rabatt på kjøp av en ny enhet. Dersom enheten ikke er kvalifisert, resirkulerer Apple den kostnadsfritt.8.   
 • Når kunder kjøper på nett fra Apple, kan de gjøre iPaden sin helt unik med en gratis gravering. 
 • Kunder kan utvide den begrensede garantien med AppleCare+ og få døgnåpen tilgang til teknisk støtte.
 • Alle kunder som kjøper en iPader fra Apple, får tilbud om gratis klargjøringshjelp i butikken eller på nettet og råd om hvordan de kan tilpasse iPaden, konfigurere e-post, laste ned nye apper fra App Store og mer. 
 • Apple Arcade i App store vil være tilgjengelig med iOS 13 som et abonnement for 59 NOK per måned og lanseres med én måneds gratis prøveperiode.9 Brukere får ubegrenset tilgang til hele katalogen på over 100 nye, eksklusive spill, som alle kan spilles på tvers av iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV.
 • Apple TV+ vil være tilgjengelig på Apple TV-appen på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac og andre plattformer, inkludert på nett (tv.apple.com), for 59 NOK per måned med en 7-dagers prøveperiode. Fra i dag kan kunder som kjøper en iPad, få ett år med Apple TV+ gratis.10
 • Apple Arcade i App Store og Apple TV+ på Apple TV er en del av Apples banebrytende tjenester som inkluderer Apple Music, Apple News+, Apple Pay og iCloud. 

Bilder av 7. generasjons iPad

  1 1 Smart Keyboard selges separat.
  2 Første generasjons Apple Pencil selges separat.
  3 Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
  4 Sammenlignet med bestselgende bærbar PC med Windows i USA den første halvdelen av 2019.
  5 Informasjon om resirkulert materiale gjelder kabinettet og er basert på kontroll utført av UL LLC.
  6 Sammenlignet med forrige 9,7-tommers iPad.
  7 Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket.
  8 Innbytteverdien avhenger av tilstanden, årsmodellen og konfigurasjonen på innbytteenheten din, og det kan også variere mellom innbytte på nett og i butikk. Du må være minst 18 år. Tilbudet er ikke tilgjengelig i alle land. Innbytte i butikk gjelder kun ved fremvising av gyldig offentlig legitimasjon med bilde (lokal lovgivning kan kreve at disse opplysningene arkiveres). Ytterligere vilkår fra Apple eller Apples innbyttepartnere kan gjelde.
  9 59 NOK per måned etter prøveperioden. Ingen bindingstid. Abonnementet fornyes automatisk etter prøveperioden med mindre det avsluttes. 10 59 NOK per måned etter prøveperioden. Ett abonnement per Familiedeling-gruppe. Tilbudet gjelder i tre måneder etter aktivering av kvalifisert enhet, fra og med 1. november 2019. Abonnementet fornyes automatisk med mindre det avsluttes. Begrensninger og andre vilkår gjelder.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Rebecca Goodchild

rgoodchild@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80