OPPDATERING 24. september 2019

Apple-lansert fond for ren energi i Kina investerer i tre vindfarmer

Totalt 134 megawatt har blitt levert til Kinas nasjonale kraftnettverk

En vindturbin på Concord Jing Tang-vindfarmen i Dao-fylket i Hunan i Kina.
Vindfarmen Concord Jing Tang i Dao-fylket i Hunan i Kina ble utviklet av Concord New Energy Group og produserer 48 megawatt med ren energi.
Bak åskammene i Dao-fylket i Hunan-provinsen i Kina, bortenfor byen Yongzhou, dukker et dramatisk syn frem på horisonten. Her roterer de gigantiske vingene på vindturbinene ved vindfarmene Concord Jing Tang og Concord Shen Zhang Tang rytmisk høyt over bakken. Hver av farmene er utviklet av Concord New Energy Group Limited og produserer 48 megawatt (MW) med ren energi. Sammen med en 38 megawatts vindfarm i naboprovinsen Hebei, utviklet av Fenghua Energy Investment Group Co., Ltd., er disse tre prosjektene for ren energi de første investeringene i fondet for ren energi i Kina.
China Clean Energy Fund ble lansert i 2018 og er et nytt og banebrytende investeringsfond i Kina som jobber med å få leverandører til å bruke fornybare energikilder. Apple og ti av leverandørene i Kina skal investere nesten 300 millioner dollar innen 2022 for å utvikle prosjekter som kan levere tilsammen 1 gigawatt med ren energi. De tre vindfarmene i Hunan og Hebei vil generere omtrent en tiendedel av den forventede totalmengden for prosjektet. 
«Det er skikkelig spennende å se disse prosjektene ferdigstilte og at de allerede leverer ren energi til nettverket», sier Lisa Jackson, Apples konserndirektør for miljøtiltak. «Vi er veldig stolte over at leverandørene som deltar i fondet, deler vårt engasjement for å støtte nyskapende energiløsninger og kutte utslippene i kampen mot klimaendring.»
Et oversiktsbilde av en vindturbin ved vindfarmen Concord Jing Tang.
Hver av vindturbinene ved Concord Jing Tang har et vingespenn på 121 meter og genererer 2 MW ren energi.
Vindfarmene i Hunan og Hebei har også påvirkning på den lokale økonomien og styresmaktene, og hjelper hver av provinsene med å oppnå lovfestede mål om fornybar energi. I Dao-fylket, som regnes å være under fattigdomsgrensen, er avkastningene fra byggingen og driften av Concord Jing Tang og Concord Shen Zhang Tang viktige inntektskilder.
«Vi gleder oss over å kunne støtte utbyggere som Concord og Fenghua», sier Yuyu Peng, direktør for DWS Group, som administrerer China Clean Energy Fund. «Prosjektene i Hunan og Hebei har så mye positiv innvirkning. Ikke bare støtter de Kinas mål og fornybar energi, men de introduserer også fondspartnerne våre for ulike prosjekter for ren energi.»
Overgangen til ren energi kan være en utfordring, særlig for mindre selskaper. På grunn av sin størrelse og skala kan China Clean Energy Fund gi medlemmene sine fordelen av bedre kjøpskraft og mer attraktive og varierte løsninger.
En vedlikeholdsarbeider ved vindfarmen Concord Jing Tang.
En vedlikeholdsarbeider forbereder seg på å klatre opp en vindturbin.
En ansatt ved Concord Jing Tang på markene ved vindfarmen Concord Jing Tang.
Vindfarmen Concord Jing Tang har 24 vindturbiner.
«China Clean Energy Fund har gjort det mulig for oss å investere i svært mange fornybare prosjekter med mye større kapasitet. Dette ville ikke vært mulig alene», sier Hao Peng, styreleder og sjef for Sunway Communication, en Apple-leverandør og investor i fondet. «Vi setter pris på Apples innsats og ser frem til å investere i ren energi i prosjekter over hele Kina.»
Med lanseringen av det verdensomspennende programmet for ren energi hos leverandører i 2015, og initiativer som China Clean Energy Fund, har et økende antall produksjonspartnere – 44 leverandører i 16 land – forpliktet seg til å bruke 100 prosent ren energi i produksjonen for Apple. Apple og leverandørene deres vil generere mer enn 4 gigawatt med ren energi på verdensbasis innen 2020. Dette vil dekke en tredjedel av elektrisiteten som trengs hos Apples globale produsenter og leverandører. 
«Vi er trygge på at disse programmene kan brukes som en modell på verdensbasis til å hjelpe oss med å nå målet vårt om 100 prosent ren energi», sier Lisa Jackson. «Prosjektene i Kina viser hva som er mulig når selskaper, myndigheter og gründere går sammen i kampen mot klimaendring.»
Du kan lese mer om Apples miljøtiltak på apple.com/environment.

Media

Bilder av vindfarmen Concord Jing Tang.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Rebecca Goodchild

rgoodchild@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80