OPPDATERING 24. september 2019

Ny versjon av den mest populære iPaden sendes ut i morgen

Med 10,2-tommers Retina-skjerm og støtte for Smart Keyboard og Apple Pencil

iPadOS er nå tilgjengelig med kraftig multitasking og kreative muligheter

iPad med Smart Keyboard.
Nå har den mest populære og rimeligste iPaden for første gang støtte for Smart Keyboard i full størrelse.
Den nye syvende generasjon iPad sendes ut fra og med onsdag 25. september og ankommer i butikker senere denne uken.1 Nye iPad er tilgjengelig fra USD 329 og har mer skjermareal og støtte for Smart Keyboard i full størrelse2, i tillegg til en helt ny iPad-opplevelse med iPadOS. Oppgraderingen gir deg enda mer for pengene med den mest populære og rimeligste iPaden med en fantastisk 10,2-tommers Retina-skjerm og de siste nyvinningene, som støtte for Apple Pencil3, den raske A10 Fusion-chipen, avanserte kameraer og sensorer, enestående bærbarhet og tilkoblingsmuligheter, brukervennlighet og batteri som varer hele dagen.4 iPadOS er tilgjengelig i dag som en gratis programvareoppdatering til iPad Air 2 og nyere, alle iPad Pro-modeller, iPad (5. gen.) og nyere og iPad mini 4 og nyere.

Større skjerm med en kraftig og bærbar design

Nye iPad med 10,2-tommers Retina-skjerm har nesten 3,5 millioner piksler og en bred visningsvinkel slik at det blir et livlig lerret for å uttrykke seg kreativt og perfekt for oppslukende utvidet virkelighet-opplevelser (AR) som utnytter de forbedrede kameraene og avanserte sensorene. Nye iPad (7. gen.) har den raske A10 Fusion-chipen, som gir opptil dobbelt så rask ytelse som de bestselgende Windows PC-ene5, for kraftig multitasking og jevn spilling i Apple Arcade.
iPad er designet for å være svært bærbar og robust. Den veier rundt et halvt kilo og kabinettet er for første gang laget av 100 prosent resirkulert aluminium med samme styrke, robusthet og finish som aluminiumet i alle Apple-produkter.6 Det er enkelt å holde kontakten på iPad med lynrask trådløs ytelse og støtte for LTE i Gigabit-klassen – noe som gir tre ganger så rask7 mobildataforbindelse.8 Touch ID gjør det enkelt og sikkert å låse opp iPad med bare en finger, slik at viktig informasjon ligger trygt.
iPad med Apple Pencil og Smart Keyboard
Nye iPad (7. gen.) gir deg enda mer valuta for pengene med den mest populære og rimeligste iPad-modellen.

Den mest komplette iPad-familien noensinne

Den nyeste, rimeligste iPaden skaper, sammen med iPad mini, iPad Air og de mest avanserte iPad Pro-modellene, den beste, mest allsidige iPad-serien noensinne. Hele serien har støtte for Apple Pencil, bransjeledende ytelse, avanserte skjermer og heldagsbatteri. Dette gir en opplevelse du ikke får med noen andre nettbrett. Enten kundene prioriterer bærbarhet, skjermstørrelse, kraft eller pris, finnes det en iPad for alle. Mer om iPad-familien på apple.com/no/ipad/compare.
iPad-familien med Apple Pencil.
Alle iPader har støtte for Apple Pencil, avanserte skjermer, best ytelse i sin klasse og batteri som varer hele dagen.

Nytt iPadOS tilgjengelig i dag

iPadOS er et kraftig, nytt operativsystem designet med nye muligheter og intuitive funksjoner for den store skjermen og allsidigheten til iPad. Med iPadOS får du nye måter å jobbe med apper i flere vinduer på, mer informasjon med kun et blikk på en nydesignet Hjem-skjerm og mer naturlige måter å bruke Apple Pencil på. iPadOS får også en slående, ny Mørk modus, en enkel måte å logge på nettsider som ivaretar personvernet ditt med Logg på med Apple og nye verktøy for redigering og visning av bilder.

Ny Hjem-skjerm

Hjem-skjermen har fått en ny layout for å vise flere apper på hver side. I dag-visningen kan nå legges til på Hjem-skjermen, og den gir rask tilgang til widgeter for å gi et raskt overblikk over informasjon, deriblant overskrifter, vær, kalender, hendelser, tips og annet.

Gjør mer med Split View og Slide Over

iPad-brukere kan nå jobbe med flere filer og dokumenter fra samme app samtidig med oppdateringer av Split View, eller de kan raskt vise og bytte mellom flere apper i Slide Over. Brukerne kan for eksempel skrive en e-post mens de viser en annen en e-post ved siden av, eller de kan åpne flere apper som Meldinger eller Kalender med kun ett sveip. Program-Exposé gir en rask oversikt over kun de åpne vinduene for én app med kun ett trykk.
iPad som viser Slide Over på skjermen.
Du kan raskt vise og bytte mellom apper med oppdateringer av Slide Over.

Flere måter å bruke Apple Pencil på

Med iPadOS har Apple Pencil blitt enda mer integrert i iPad-opplevelsen. Brukerne kan nå legge inn merknader og sende hele nettsider, dokumenter eller e-poster på iPad ved å sveipe Apple Pencil fra nederste hjørne av skjermen. En nydesignet verktøypalett gir rask tilgang til verktøy, fargepaletter, figurer, objektviskelær, et nytt pikselviskelær for å fjerne deler av en strek og en linjal for å tegne helt rette linjer. Apple Pencil føles enda mer naturlig og bruker avanserte prediksjonsalgoritmer og optimaliseringer for å redusere den bransjeledende forsinkelsen til så lite som 9 millisekunder.
iPad med Apple Pencil.
Med iPadOS har Apple Pencil blitt enda mer integrert i iPad-opplevelsen.

Kraftigere Filer-app

Med Filer-appen får du raskt tilgang til og kan administrere dokumenter fra ett sted, og med iPadOS blir den enda bedre med iCloud Drive-støtte for deling av mapper.9 Alle med tilgang til en delt mappe kan se den i iCloud Drive og vil alltid ha tilgang til den nyeste versjonen. iPadOS støtter også eksterne harddisker, og brukerne kan enkelt koble til USB-harddisker, SD-kort eller logge på en SMB-filtjener, alt fra Filer-appen. En ny kolonnevisning med forhåndsvisning i høy oppløsning hjelper brukerne med å navigere i mapper, mens støtte for Hurtighandlinger som å legge inn merknader i, rotere og opprette en PDF-fil, gjør det enkelt å være mer produktiv på iPad. iPadOS introduserer også lokal lagring, innpakking og oppakking av filer og nye tastatursnarveier.
iPad som viser Filer-appen.
Filer legger også til støtte for eksterne harddisker og SMB-filtjenere for enkel tilgang til og administrering av dokumenter.

Nettlesing i datamaskinklasse med Safari

Safari er kraftigere enn noensinne på iPad. iPadOS viser automatisk skrivebordsversjonen av nettstedet, skalert for iPad-skjermen og optimalisert for berøring, slik at nettapper som Google Dokumenter, Squarespace og WordPress fungerer godt i Safari på iPad. Safari støtter nye funksjoner som en nedlastingsadministrator, 30 nye tastatursnarveier og forbedringer av faneadministrasjon.

Forbedret tekstredigering

Tekstredigering på iPad får en stor oppdatering med iPadOS, slik at det blir enklere og raskere å peke med enda mer presisjon og hastighet, du kan velge tekst med kun ett sveip og bruke nye bevegelser for å klippe ut, kopiere, lime inn og angre.
Mer om iPadOS på apple.com/no/ipados.
Priser og tilgjengelighet
 • Nye syvende generasjon iPad fås i finishene sølv, stellargrå og gull i konfigurasjoner på 32 GB og 128 GB. iPad koster fra 3390 NOK for Wi-Fi-modellen og 4690 NOK for Wi-Fi + Cellular-modellen på apple.com, i Apple Store-appen og Apple-butikker, og er også tilgjengelig via Apple-autoriserte forhandlere og utvalgte operatører (prisene kan variere).
 • Nye iPad er tilgjengelig for bestilling fra apple.com og i Apple Store-appen i USA og flere enn 25 andre land og områder. iPad sendes ut fra og med onsdag 25. september og er tilgjengelig i butikker senere denne uken (varierer etter land og område).
 • iPadOS følger gratis med nye iPad (7. gen.) og er tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering for iPad Air 2 og nyere, alle iPad Pro-modeller, iPad (5. gen.) og nyere og iPad mini 4 og nyere.
 • Smart Keyboard er et tastatur i full størrelse som kobles til 10,2-tommers iPad med Smart Connector. Det er tilgjengelig som tilleggsutstyr for 1690 NOK, med oppsett for over 30 språk, inkludert forenklet kinesisk, fransk, tysk, japansk og spansk.
 • Skoler kan kjøpe iPad fra USD 299 og Apple Pencil for USD 89.
 • Smart Cover-deksler har en utsalgspris på 529 NOK for iPad og fås i koksgrå, hvit, korallrosa og nye alaskablå.
 • Kunder i USA kan bytte inn kvalifiserte enheter mot et Apple Store-gavekort eller rabatt på kjøp av en ny enhet. Dersom enheten ikke er kvalifisert, resirkulerer Apple den kostnadsfritt.10
 • Når kunder kjøper på nett fra Apple, kan de gjøre iPaden sin helt unik med en gratis gravering.
 • Kunder kan utvide den begrensede garantien med AppleCare+ og få døgnåpen tilgang til teknisk støtte.
 • Alle kunder som kjøper en iPader fra Apple, får tilbud om gratis klargjøringshjelp i butikken eller på nettet og råd om hvordan de kan tilpasse iPaden, konfigurere e-post, laste ned nye apper fra App Store og mer.
 • Apple Arcade på App Store er tilgjengelig med iOS 13 som et abonnement til 59 NOK per måned og lanseres med en gratis prøveperiode på én måned.11 Brukere får ubegrenset tilgang til hele katalogen med flere enn 100 nye eksklusive spill, som alle kan spilles på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV.
 • Apple TV+ vil være tilgjengelig på Apple TV-appen på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac og andre plattformer, inkludert på nettet (tv.apple.com), til 59 NOK per måned med en 7-dagers gratis prøveperiode. Fra i dag kan kunder som kjøper en iPad, få ett år med Apple TV+ gratis.12
 • Apple Arcade på App Store og Apple TV+ på Apple TV-appen er en del av Apples banebrytende tjenester som inkluderer Apple Music, Apple News+, Apple Pay og iCloud.
 • Alle som vil lære mer om iPad eller iPadOS, eller ta det hele ett skritt videre, kan melde seg på gratis Today at Apple-kurs på apple.com/today.

Media

Bilder av 7. gen. iPad og iPadOS

  1 Nye iPad er tilgjengelig for bestilling fra apple.com og i Apple Store-appen i USA og flere enn 25 andre land og områder. iPad sendes ut fra og med onsdag 25. september og er tilgjengelig i butikker senere denne uken (varierer etter land og område).
  2 Smart Keyboard selges separat.
  3 Første generasjons Apple Pencil selges separat.
  4 Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
  5 Sammenlignet med bestselgende bærbar PC med Windows i USA den første halvdelen av 2019.
  6 Informasjon om resirkulert materiale gjelder kabinettet og er basert på kontroll utført av UL LLC.
  7 Sammenlignet med forrige 9,7-tommers iPad.
  8 Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket.
  9 iCloud Drive-støtte for deling av mapper kommer senere i høst.
  10 Innbytteverdien avhenger av tilstanden, årsmodellen og konfigurasjonen på innbytteenheten din, og det kan også variere mellom innbytte på nett og i butikk. Du må være minst 18 år. Tilbudet er ikke tilgjengelig i alle land. Innbytte i butikk gjelder kun ved fremvising av gyldig offentlig legitimasjon med bilde (lokal lovgivning kan kreve at disse opplysningene arkiveres). Ytterligere vilkår fra Apple eller Apples innbyttepartnere kan gjelde.
  11 USD 4,99 per måned etter gratis prøveperiode. Ingen bindingstid. Abonnementet fornyes automatisk etter prøveperioden til den stoppes.
  12 USD 4,99 per måned etter gratis prøveperiode. Ett abonnement per Familideling-gruppe. Tilbudet gjelder i tre måneder etter enhetsaktivering, fra 1. november 2019. Abonnementet fornyes automatisk til den stoppes. Begrensninger og andre vilkår gjelder.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Rebecca Goodchild

rebecca@apeland.no

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80