PRESSEMELDING 13. mars 2020

Apples Worldwide Developers Conference 2020 arrangeres i juni i et nytt nettbasert format

WWDC 2020 får et nettbasert format med en presentasjon og økter som kobler sammen millioner av utviklere over hele verden

En grafisk illustrasjon av Apples WWDC 2020
Apples Worldwide Developers Conference 2020 går av stabelen i juni i et helt nytt nettbasert format.
Cupertino, California – Apple kunngjorde i dag at de arrangerer sin årlige Worldwide Developers Conference i juni. I sitt 31. år kommer WWDC 2020 i et helt nytt nettbasert format, fullt av innhold for forbrukere, pressen og utviklere. Det nettbaserte arrangementet vil være en stor mulighet for millioner av kreative og nyskapende utviklere å få tidlig tilgang til fremtiden til iOS, iPadOS, macOS, watchOS og tvOS, og komme i kontakt med Apples ingeniører, slik at de kan bygge appopplevelser som beriker livene til Apple-kunder over hele verden. 
«WWDC 2020 kommer til å bli stort, for vi har så mange nye produkter og teknologier å dele», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Jeg gleder meg til at utviklerne våre får tilgang til den nye koden og kan samhandle på nye måter med Apples ingeniører som skaper teknologiene og rammeverkene som former fremtiden på tvers av alle Apples plattformer.»
“With all of the new products and technologies we’ve been working on, WWDC 2020 is going to be big,” said Craig Federighi, Apple’s senior vice president of Software Engineering. “I look forward to our developers getting their hands on the new code and interacting in entirely new ways with the Apple engineers building the technologies and frameworks that will shape the future across all Apple platforms.”
Programmet for WWDC 2020 vil gi alle i Apples globale utviklersamfunn – som for øyeblikket er på over 23 millioner registrerte utviklere i mer enn 155 land og områder – og den neste generasjon av apputviklere innsikten og verktøyene de trenger for å gjøre ideene sine om til virkelighet. Ytterligere programinformasjon blir gjort tilgjengelig mellom nå og juni via e-post, i Apple Developer-appen og på Apple Developer-nettsiden.
Apple kunngjorde også at de vil sette av 1 million amerikanske dollar til lokale organisasjoner i San Jose for å utjevne omsetningstapet som vil skje på grunn av det nettbaserte formatet for WWDC 2020.
App Store er verdens tryggeste og mest levende appmarkedsplass, med mer enn en halv milliard besøk i uken. Det fortsetter å være det tryggeste stedet hvor brukere kan finne programvare, og gir både store og små utviklere tilgang til kunder i 155 land og områder. Utviklere har tjent over USD 1 milliard siden App Store ble lansert i 2008. Nå er det hele 1,5 milliarder aktive Apple-enheter. WWDC 2020 vil gi utviklere muligheten til å lære om de nye teknologiene og rammeverkene som de må bruke for å skape nye appopplevelser i områder som utvidet virkelighet, maskinlæring., helse og trening, hjemautomatisering og mye mer.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Anna Manner

Apple

media.no@apple.com

22 82 34 80