PRESSEMELDING 4. mai 2020

Apple oppdaterer 13-tommers MacBook Pro med Magic Keyboard, dobbelt så mye lagringsplass og raskere ytelse.

Nye 13-tommers MacBook Pro.
Apple introduserer en oppdatert 13-tommers MacBook Pro med nye Magic Keyboard, dobbelt så mye lagringsplass og raskere grafikkytelse.
Cupertino, CaliforniaApple oppdaterte i dag 13-tommers MacBook Pro med nye Magic Keyboard for den beste tasteopplevelsen noensinne på en bærbar Mac og dobbelt så mye lagringsplass på alle modellene, slik at den mest populære MacBook Pro-modellen blir enda mer brukervennlig. Den nye serien har også tiende generasjon prosessorer for opptil 80 prosent raskere grafikkytelse1, og 16 GB med raskere 3733 MHz minne blir standard på utvalgte konfigurasjoner. Nye 13-tommers MacBook Pro har kraftige firekjerners prosessorer, den praktfulle Retina-skjermen, Touch Bar og Touch ID, stereohøyttalere, batteri som varer hele dagen og kraften av macOS. Den er tilgjengelig for bestilling i dag fra 16 790 NOK.
Photoshop-redigering på MacBook Pro.
13-tommers MacBook Pro har en elegant unibody-design i stellargrå eller sølv og veier under halvannen kilo. Den er lett å ta med seg og er stappfull av krefter og avansert teknologi.
«Enten du er student, utvikler eller kreativ proff får du kraftig ytelse, en praktfull Retina-skjerm og batteri som varer hele dagen med 13-tommers MacBook Pro – vår mest allsidige bærbare proffmaskin. I dag legger vi til nye Magic Keyboard, dobler lagringsplassen i standardutgaven og øker ytelsen – som gjør 13-tommers MacBook Pro til et enda bedre kjøp for kundene våre», sier Tom Boger, Apples seniordirektør for markedsføring av Mac- og iPad-produkter. «Med disse oppdateringene har alle de bærbare maskinene våre nye Magic Keyboard, som gir den beste tasteopplevelsen noensinne på en bærbar Mac, dobbel lagringsplass og enda mer ytelse.»
13-tommers MacBook Pro med Magic Keyboard.
Nye Magic Keyboard introduseres på 13-tommers MacBook Pro og gir den beste tasteopplevelsen noensinne på en bærbar Mac.

Nytt Magic Keyboard

Den oppdaterte 13-tommers MacBook Pro har nå Magic Keyboard. Dette ble først introdusert på 16-tommers MacBook Pro, og kom på MacBook Air i mars. Magic Keyboard har en nydesignet saksemekanisme med 1 mm vandring for en mer komfortabel og stabil tastefølelse, og det nye omvendte T-oppsettet for piltastene gjør dem enklere å finne, enten brukerne navigerer i regneark eller spiller spill. Magic Keyboard har også en fysisk Esc-tast, Touch Bar og Touch ID – noe som gir et tastatur med den beste tasteopplevelsen på en bærbar Mac noensinne.
Nye Magic Keyboard på 13-tommers MacBook Pro.
Magic Keyboard på 13-tommers MacBook Pro har en fysisk Esc-tast, Touch ID for enkel pålogging og trygg netthandling og Touch Bar med dynamiske og kontekstuelle kontroller.

Dobbelt så mye lagringsplass

Kundene setter pris på den lynraske SSD-en i MacBook Pro, med sekvensielle lesehastigheter opptil 3 GBps. 13-tommers MacBook Pro fås nå med dobbelt så mye lagringsplass som den forrige generasjonen, og standard lagringsplass starter på 256 GB og går helt opp til 1 TB – slik at kundene kan lagre enda flere bilder, videoer og filer. Og for proffe brukere som trenger enda mer lagringsplass til store bildebiblioteker og videoprosjekter, kan 13-tommers MacBook Pro konfigureres med en SSD på opptil 4 TB.
Final Cut Pro X-redigeringsskjermen på en MacBook Pro.
Med standard lagringsplass fra 256 GB helt opp til 1 TB, kan de som bruker 13-tommers MacBook Pro, lagre enda flere bilder, videoer og filer. 

Bedre ytelse

13-tommers MacBook Pro-serien har nå opptil 10. generasjon firekjerners Intel Core-prosessorer med Turbo Boost-hastigheter på opptil 4,1 GHz. Kunder som oppgraderer fra 13-tommers MacBook Pro med tokjerners prosessorer, får opptil 2,8 ganger raskere ytelse. Innebygd Intel Iris Plus Graphics leverer opptil 80 prosent raskere ytelse sammenlignet med forrige generasjon 13-tommers MacBook Pro for redigering av 4K-video, raskere rendring og jevnere spilling. Den nye grafikken gjør også at brukerne kan koble til Pro Display XDR i full 6K-oppløsning.
Dota 2-spilling på MacBook Pro.
Med de nyeste 10. generasjon prosessorene har 13-tommers MacBook Pro opptil 80 prosent raskere grafikkytelse for redigering av 4K-video, raskere rendring og jevnere spilling.

Raskere og mer minne

16 GB med raskere 3733 MHz minne tilbys nå som standardkonfigurasjon på utvalgte modeller og kundene kan nå velge 32 GB minne for første gang på en 13-tommers bærbar Mac. Med 32 GB minne får kundene bedre ytelse når de kjører flere virtuelle maskiner og opptil 50 prosent raskere ytelse når de redigerer gigapikselbilder i Photoshop.

Bærbar design med en praktfull Retina-skjerm

13-tommers MacBook Pro har en elegant unibody-design i stellargrå eller sølv og veier under halvannen kilo. Den er lett å ta med seg og er stappfull av krefter og avansert teknologi. Den nydelige 13-tommers Retina-skjermen har mer enn fire millioner piksler og millioner av farger, i tillegg til lysstyrke på 500 nit og støtte for P3-fargeomfang. Og med True Tone-teknologi har skjermen en mer naturlig visningsopplevelse i design- og redigeringsarbeidsflyter, og når du utfører hverdagsoppgaver som å surfe på nettet og skrive e-poster. 13-tommers MacBook Pro har også høyttalere med fantastisk stereolyd, Touch ID for enkel pålogging og trygg netthandling, Touch Bar med dynamiske og kontekstuelle kontroller og den bransjeledende Force Touch-styreflaten gir nøyaktig kontroll over markøren, og støtter Multi-Touch-navigering.
Retina-skjermen på MacBook Pro.
13-tommers MacBook Pro har en praktfull Retina-skjerm med mer enn fire millioner piksler og millioner av farger, lysstyrke på 500 nit og støtte for P3-fargeomfang.


Sikkerhet og personvern er inkludert

13-tommers MacBook Pro har Apple T2 Security Chip, andre generasjon av Apples spesialutviklede chip, som kontrollerer at programvaren som lastes inn under oppstartssekvensen ikke har blitt tuklet med, og som har direkte datakryptering av alt som lagres på SSD-en. Det gjør at MacBook Pro og alle Macer med T2-chipen har den sikreste oppstartsprosessen og lagringen blant alle datamaskiner. T2 beskytter også Touch ID-informasjon, så enten du låser opp Macen, oppgir et passord på nett eller handler i en nettbutikk, er informasjonen din trygg.
En grafikk i bevegelse som viser Touch ID på nye MacBook Pro.
Med Touch ID på 13-tommers MacBook Pro er opplysningene trygge enten kundene låser opp Macen sin, skriver inn et passord på nettet eller netthandler.

macOS Catalina

MacBook Pro leveres med macOS Catalina, den nyeste utgaven av verdens mest avanserte operativsystem for datamaskiner. macOS har alltid vært hjertet i Mac-opplevelsen, og med apper som Safari, Mail, Bilder, Pages, Numbers og Keynote får du kraftige verktøy for å kunne utrette fantastiske ting. macOS gjør også MacBook Pro til den perfekte følgesvennen til iPhone, iPad og Apple Watch med innebygde Kontinuitet-funksjoner som lar deg ringe og motta anrop uten å bruke iPhone, låse opp Macen automatisk med Apple Watch, kopiere og lime inn bilder, video og tekst fra iPhone eller iPad til en Mac i nærheten, og i macOS Catalina kan du til og med utvide Mac-skrivebordet ved hjelp av iPad og Sidecar. Sikkerhetsfunksjoner gir brukerne bedre beskyttelse, og Talekontroll gjør det mulig for brukere å kontrollere Macen kun med stemmen.
Nye MacBook Pro, iPad Pro og Apple Pencil.
I macOS Catalina kan kundene utvide arbeidsområdet sitt og bruke iPad og Sidecar sammen med sin nye 13-tommers MacBook Pro.

Apple-tjenester

Kundene får også Apple-tjenester på MacBook Pro, inkludert Mac-versjoner av appene Musikk, Podkaster og Apple TV samt Apple News. Apple Arcade er tilgjengelig på Mac App Store, med mer enn 100 nye og eksklusive spill for Mac-kunder. Og i en begrenset periode vil de som kjøper ny MacBook Pro få ett års abonnement på Apple TV+ på Apple TV-appen inkludert.2
Pris og tilgjengelighet
Nye 13-tommers MacBook Pro koster 16 790 NOK, og enda mindre for utdanningskunder. Den kan bestilles i dag på apple.com og på Apple Store-appen. Den leveres hos kundene senere denne uken, og kan kjøpes i utvalgte Apple Store-butikker og Apple-autoriserte forhandlere. Du finner flere spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på apple.com/no/mac.

Bilder av 13-tommers MacBook Pro

    1 Ytelseskrav er som sammenlignet med forrige generasjon bærbare MacBook Pro-maskiner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til: apple.com/no/macbook-pro.
    2 Dette spesialtilbudet er gyldig ved kjøp av Mac, iPhone, iPad, Apple TV eller iPod touch, og det gjelder i tre måneder etter første aktivering av den kvalifiserte enheten.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Anna Manner

Apple

media.no@apple.com

22 82 34 80