Bakre rad, fra venstre til høyre: Portretter av grunnleggerne av Culture Genesis, Shaun Newsum og Cedric J. Rogers; grunnleggerne av Peek, Ashley McKoy, Ositanachi Otugo og Harold Lomotey; utvikleren bak TuneBend, Matt Garrison; utvikleren bak B3am, David Bosun-Arebuwa; og grunnlegger av Kickstroid, David Alston. Midtre rad: Grunnleggeren av FormKey, Brent Brinkley. Fremre rad, fra venstre til høyre: Utvikleren av Black, Adam Taylor; Quintin Rodriguez-Harrison fra Justice Royale; Hologarden-utvikler Casey Pollock; grunnleggeren av Hubli, Ailton Vieira; Aurelia Edwards fra Nailstry; Abdou Sarr fra Film3D; og Lybron Sobers fra Health Auto Export.
Apples første gründercamp for svarte grunnleggere og utviklere ønsker ledere og team fra 13 appselskaper velkommen.
Som en del av Apples pågående engasjement for å styrke det svarte miljøet og fjerne hindringer som står i veien for fremgang, ønsker Apple i dag ledere fra 13 appselskaper og teamene deres velkommen til den første kohorten av gründercamper for svarte grunnleggere og utviklere.
I 2019 holdt Apple sin første gründercamp noen gang, et praktisk teknologisk laboratorium for appdrevne selskaper grunnlagt og ledet av utviklere fra underrepresenterte bakgrunner, inkludert en klasse for kvinnelige grunnleggere og utviklere. Deltakerne har i etterkant sikret mye finansiering, fått utmerkelser og vunnet flere priser, og har i stor grad utvidet teamene sine og økt antallet appbrukere verden over.
Campen er utviklet for å gi utviklerne muligheten til å bli mye bedre på å bygge apper ved å mestre nye tekniske ferdigheter, se kritisk på brukeropplevelsen ved hjelp av praktiske teknologiske øvelser, 1:1-trening i koding og veiledning med Apple-eksperter og Apple-ingeniører. I tillegg til rådgivning, inspirasjon og innsikt fra ledere i Apple.
I tillegg har Apple inngått et samarbeid med Harlem Capital, et New York-basert selskap som går inn med risikokapital i på et tidlig stadium og investerer i gründere med mangfoldig bakgrunn. Harlem Capital tilbyr rådgivning til deltakerne. Samarbeidet er en del av Apples løfte om 100 millioner dollar brukt på raselikeverd og rettferdighetstiltak (Racial Equity and Justice Initiative – REJI), som bygger på Apples arbeid for likestilling innen utdanning, økonomi og i rettssystemet. Apple ønsker å utvide mulighetene for mangfoldige miljøer over hele landet og være med på å utdanne den neste generasjonen av mangfoldige ledere.
«Disse utrolige apputviklerne og bedriftslederne er gode eksempler på gründerånden som finnes i så stor grad i den svarte miljøet», sier Lisa Jackson,  Apples konserndirektør for miljøtiltak, som leder REJI. «Arbeidet deres viser allerede hvordan koding kan endre verden til det bedre, og vi er beæret over å støtte dem mens de går opp nye veier som mange vil følge senere.»

Møt utviklerne

David Bosun-Arebuwa, utvikler av B3am-appen.
David Bosun-Arebuwa utviklet B3am-appen for å gjøre treningsutstyr mer tilgjengelig.

B3am

David Bosun-Arebuwa utviklet B3am-appen for å gjøre treningsutstyr mer tilgjengelig for nybegynnere som ikke har råd til personlige trenere. De kan bruke iPhone-kameraet til å identifisere treningsutstyr og korrekt bruk av det. Bosun-Arebuwa er fra Nigeria og er nå bosatt i Birmingham i England, og han har funnet likesinnede i andre kodere gjennom å dele kunnskapen sin om Swift.
Adam Taylor, utvikler av appen Black.
Adam Taylor er soloutvikler av Black-appen, som legger til rette for kulturelt relevante og flersidige nyheter for svarte.

Black

Adam Taylor, grunnleggeren av apputviklingsselskapet Langston, LLC, og soloutvikler av Black, bygget appen for å legge til rette for kulturelt relevante og flersidige nyheter for svarte, med historier som tar opp kjent problematikk for det svarte miljøet. Taylor lærte seg selv å kode, og han har allerede integrert sofistikert teknologi i appen for å kunne skape relevant og personlig innhold. Han ser frem til å lære mer om iOS-rammeverket og å gå i dybden på koding sammen med Apple-ingeniører.
Grunnleggerne av Culture Genesis, Cedric J. Rogers og Shaun Newsum.
Grunnleggerne av Culture Genesis, Cedric J. Rogers (til venstre) og Shaun Newsum, jobber med sin nyeste app kalt Bar Exam mens de deltar på Apples gründercamp for svarte grunnleggere og utviklere.

Bar Exam

Culture Genesis er en teknologi for digital studioremiksing med risikokapital i ryggen, som er rettet mot et urbant og multikulturelt publikum. Det er medstiftet av erfarne ingeniører og mediasjefene Cedric J. Rogers and Shaun Newsum. Teamet som er Los Angeles-basert, står bak den hip-hop-sentrerte spørrespillappen TriviaMob og vil bruke tiden på campen til å jobbe med den nyeste appen sin, Bar Exam, som fokuserer på musikk.
Abdou Sarr, grunnlegger av MODU RESEARCH Corporation og Film3D-appen.
Abdou Sarr deltar på Apples gründercamp for svarte grunnleggere og utviklere for å jobbe på mediaappen sin Film3D.

Film3D 

Grunnleggeren av MODU RESEARCH Corporation, Abdou Sarr, ønsker å gjøre det lettere å ta, skape og dele 3D-media. 22 år gamle senegalesisk-kanadiske Sarr prater ofte på ungdomskonferanser for å motivere unge til å utdanne seg innen data og gründervirksomhet. Film3D-appen bruker CoreML, ARKit og Metal, slik at brukerne kan ta 3D-bilder uten spesialutstyr.
Grunnlegger av FormKey-appen, Brent Brinkley.
FormKey, grunnlagt av Brent Brinkley, er utviklet for å hjelpe folk med å komponere musikk uten kompleks teori eller komposisjon.

FormKey

FormKey er en MIDI Controller-app fra Polyhedra LLC og er laget for å hjelpe folk med å lage musikk uten å bli overveldet av teori og komposisjon. Grunnlegger Brent Brinkley, som er basert i Raleigh i North Carolina i USA, bruker former for å skape noter og farger som definerer oktaver og på den måten skaper et nytt språk som gjør det lett å lese musikk.
Lybron Sobers, skaperen av Health Auto Export.
Lybron Sobers, skaperen av Health Auto Export, ønsker å hjelpe pasienter med å hente ut og dele data fra helsepersonell på en sikker måte når det kommer til personvern.

Health Auto Export

Lyon Sobers fra Barbados, som nå er bosatt i Malmø i Sverige, skapte Health Auto Export slik at pasienter enkelt kan hente ut og dele data mellom helsepersonell på en sikker måte, særlig når det kommer til personvern. Sobers brenner for å lære bort grunnleggende koding til barn på kodingscamper, og han er mentor for unge programmerere som er i starten av karrieren sin.
Hologarden-utvikler Casey Pollock.
Utvikleren bak Hologarden, Casey Pollock, er glad i hagearbeid og er en selvlært Swift-utvikler. Han deltar på gründercampen med en app som bruker utvidet virkelighet og kunstig intelligens.

Hologarden

Casey Pollock er en ivrig hageentusiast, selvlært Swift-bruker og grunnleggeren av Near Future Marketing. Han jobber med Hologarden-appen fordi han vil hjelpe nye hageentusiaster gjennom utvidet virkelighet og kunstig intelligens. Appen fokuserer på ting som å registrere plantevekst og hvordan pleie plantene. Pollock er også vert for en gratis møteplass som heter Augmented Reality Today, som fokuserer på å skape ARKit-apper for nybegynnere. Han har også holdt foredrag ved UC Berkely og San Jose State.
Hubli-skaperne Mariana Lech, Ailton Vieira og Rodolfo Diniz.
Skaperne av Hubli, (fra venstre til høyre) Mariana Lech, Ailton Vieira og Rodolfo Diniz, deltar på Apples gründercamp for svarte grunnleggere og utviklere for å utvide sin AI-baserte læringsapp for elever og lærere som samarbeider på nettet.

Hubli

Hubli-appen er en løsning for fjernundervisning og er et resultat av redusert læring på skolen som følge av covid-19-pandemien. Den er utviklet av fem Apple Developer Academy-studenter fra Brasil: Ailton Vieira, Gabriel Taques, Maykon Meneghel, Mariana Lech og Rodolfo Diniz. Hubli er foreløpig i betatestingfasen og bruker kunstig intelligens til å gjøre læringssituasjonen bedre for både elever og lærere, og ønsker å gjøre fjernundervisning mer produktivt.
Justice Royale-utvikler Quintin Rodriguez-Harrison.
Quintin Rodriguez-Harrison, representerer Zapling Studioteamet og deltar på gründercampen. Teamet bak appen er i ferd med å endre hele spillet til å inkludere multispiller nettspilling og oppslukende ARKit-funksjoner.

Justice Royale

Zapling Studios ønsker å skape spill som er gøy å spille både for nybegynnere og erfarne spillere. Det første spillet deres, Justice Royale, har patenterte bevegelser som lar spillerne fokusere på spillingen og gir dem presis kontroll i et raskt slåssespill. Teamet fokuserer nå på å endre hele spillet til å inkludere mulighetene for flere spillere lokalt eller på nettet, i tillegg til å bruke kreftene i ARKit til å skape en oppslukende opplevelse.
Grunnlegger av Kickstroid David Alston.
Grunnlegger av Kickstroid, David Alston, utviklet appen for joggeskoentusiaster, så de kunne finne favorittskoene sine og komme i kontakt med andre entusiaster fra hele verden.

Kickstroid

Grunnleggeren David Alston og teamet hans utviklet appen Kickstroid for å hjelpe joggeskoentusiaster, så de kunne finne favorittskoene sine med funksjoner de ikke finner i andre apper, og tilby en plattform for å bygge et miljø for joggeskoentusiaster fra hele verden. I tillegg til arbeidet med appen har Alston også ledet samfunnskontakt for gruppen Blacks and African Americans in Computing (BAAC) ved universitetet i Illinois, hvor han var vert for kodegarrangementer for unge svarte og latinske studenter.
Aurelia Edwards, én av grunnleggerne av Nailstry.
Grunnlegger og CEO Aurelia Edwards deltar på Apples gründercamp for svarte grunnleggere og utviklere med appen Nailstry, den første markedsplassen eksklusivt for løsnegler og neglkunst.

Nailstry

Nailstry er den første markedsplassen eksklusivt for løsnegler og neglekunst, og er en møteplass for uavhengige artister og de som liker løsnegler. Nailstry ble skapt av Aurelia Edwards og bruker utvidet virkelighet til å digitalt måle og lage tilpassede løsnegler, og forbedre unøyaktigheter i den kreative prosessen. Teamet bak Nailstry utstyrer skapere med markedsutdanning og verktøyene de trenger for å utvide bedriften sin. De støtter grunnleggere med minoritetsbakgrunn og de gir tilbake gjennom kodeprogrammer som Black Girls Code.
Ashley McKoy, Ositanachi Otugo og Harold Lomotey.
Grunnleggerne av appen Peek: Movies & TV Shows, Ashley McKoy (fra venstre), Ositanachi Otugo og Harold Lomotey deltar på Apples gründercamp for svarte grunnleggere og utviklere.

The Peek: TV Shows and Movies

Peek: Movies & TV Shows startet som et klasseprosjekt for grunnleggerne Ashley McKoy, Harold Lomotey og Ositanachi Otugo på siste året som studenter ved Howard University i 2018. Med mangel på pålitelige anbefalinger og som en løsning på endeløs scrolling og leting etter serier og filmer av svarte skapere og med svarte skuespillere, utviklet de den mobile sosiale medieplattformen for å dele anbefalinger for TV-serier og filmer med familie og venner.
TuneBend-skaper Matt Garrison.
TuneBend-skaperen Matt Garrison er musiker, og appen hans hjelper utdanningsinstitusjoner og utøvende artister med å skape, undervise i, distribuere og selge ny og eksisterende musikk.

TuneBend

TuneBend-skaperen Matt Garrison er en musiker som la grunnlaget for appen da han åpnet konsertstedet ShapeShifter Lab i Brooklyn i New York. Appen hjelper utdanningsorganisasjoner og utøvende artister med å skape, undervise i, distribuere og selge ny og eksisterende musikk ved hjelp av lyd- og videoklipp. Den har vært spesielt nyttig under pandemien hvor det ikke har vært mulig å møte opp noe sted for å opptre eller undervise.
Del artikkel

Bilder fra den første gründercampen for svarte grunnleggere og utviklere

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Caroline Vamnes

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80