åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 25. mars 2021

Oprah Winfrey intervjuer poeten Amanda Gorman i «The Oprah Conversation» fredag den 2. april på Apple TV+

Oprah intervjuer tidenes yngste poet ved en amerikansk presidentinnsettelse om hvordan motstand har styrket henne, og hvilke kvinner som har løftet henne opp, i en tankevekkende samtale om Women's History Month
Amanda Gorman og Oprah Winfrey.
Oprah Winfrey intervjuer poeten Amanda Gorman, innehaver av tittelen National Youth Poet Laureate, i «The Oprah Conversation» fredag 26. mars – eksklusivt på Apple TV+.
Fredag den 2. april intervjuer Oprah Winfrey den 23-årige inspirerende poeten, forfatteren og aktivisten Amanda Gorman i «The Oprah Conversation» – eksklusivt på Apple TV+.
«Amanda Gorman er en ung kvinne som trådte inn i historien med ynde og verdighet», sier Oprah Winfrey. «Jeg ble trollbundet av den ungdommelige kraften hennes første gangen vi møttes, og jeg har sett veldig frem til å høre henne fortelle om alt hun har opplevd de siste månedene.»
Gorman, som er historiens første innehaver av tittelen National Youth Poet Laureate, tidenes yngste poet på en amerikansk presidentinnsettelse og en av de mest innflytelsesrike stemmene i sin generasjon, snakker om «The Hill We Climb», det følelsesladde diktet hun fremførte på innsettelsen av president Joseph R. Biden og visepresident Kamala Harris. 
I dette spennende, nye intervjuet har Gorman og Oprah en åpenhjertig samtale om de litterære idolene som har inspirert Gormans arbeid, og seerne får også møte moren hennes og andre viktige kvinner i livet hennes som har oppmuntret henne til å satse på poesi. 
Gorman belyser også prosessen med å skrive diktet som fengslet en hel verden og kastet henne ut i rampelyset over natten, og hun deler personlige historier fra oppveksten som ledet opp til dette øyeblikket. Når hun reflekterer over den enorme påvirkningskraften som arbeidet hennes har, ser hun også fremover og deler sine fremtidshåp, både for seg selv og hele nasjonen.
National Youth Poet Laureate, Amanda Gorman.
Poeten Amanda Gorman snakker om det rørende innsettelsesdiktet «The Hill We Climb» med Oprah Winfrey i «The Oprah Conversation» – eksklusivt på Apple TV+.
«The Oprah Conversation» er en tidsaktuell Apple Original-serie der Oprah har inngående samtaler med nåtidens nyhetsyndlinger, tankeledere og mestere innenfor sitt virke – eksklusivt på Apple TV+. Oprahs samtaler, som alle er filmet utenfor studio, formidler gripende historier om mellommenneskelige forhold og kaster lys over en rekke emner som former verdenen vår.
Serien utforsker spennende og relevante emner med fascinerende tankeledere fra alle verdens hjørner, og den byr også på interessante samtaler mellom Oprah og endringsskapere som Emmanuel Acho, programleder for den kontroversielle nettserien «Uncomfortable Conversations with a Black Man», som deltar i en todelt episode; professor Ibram X. Kendi, suksessforfatteren bak «How to Be an Antiracist»; Bryan Stevenson, grunnleggeren av Equal Justice Initiative og suksessforfatteren bak selvbiografien som var inspirasjonen til den kritikerroste filmen «Just Mercy»; verdensstjernen Mariah Carey; Oscar-vinneren og filantropen Matthew McConaughey; den legendariske Grammy-vinneren Stevie Wonder; den ultimate låtskriveren og historiefortelleren Dolly Parton og USAs 44. president, Barack Obama. 
«The Oprah Conversation» er ute nå sammen med «Oprah Talks COVID-19» og «Oprah's Book Club» på Apple TV+. På Apple TV+ finner du prisbelønt Apple Originals-innhold fra noen av nåtidens dyktigste historiefortellere. Apple TV+ tilbyr eksklusivt innhold som spenner over kategorier som drama- og komedieserier, spillefilmer, banebrytende dokumentarer og underholdning for barn og familier, og tjenesten er tilgjengelig på alle favorittskjermene dine. Siden oppstarten 1. november 2019 har Apple TV+, som den første strømmetjenesten med utelukkende eksklusivt innhold, rukket å bli lansert over hele verden og har laget flere publikumssuksesser og mottatt flere priser og mer anerkjennelse raskere enn noen annen strømmetjeneste. Apple Originals har mottatt 86 priser og 329 prisnominasjoner på litt over et år, inkludert Golden Globe-priser, Critics Choice-priser, Critics Choice Documentary-priser, Daytime og Primetime Emmy-priser, en NAACP Image-pris, en Peabody-pris og mye mer. 
Apple TV+ er tilgjengelig i Apple TV-appen i over hundre land og regioner og på over en milliard skjermer, blant annet på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch og Mac, på utvalgte smart-TV-er fra Samsung, LG, Sony og VIZIO, på Amazon Fire TV- og Roku-enheter, på Chromecast med Google TV, på PlayStation- og Xbox-konsoller og på tv.apple.com/no for kr 59 per måned med en syvdagers gratis prøveperiode. I en begrenset periode kan kunder som kjøper ny iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller iPod touch, bruke Apple TV+ i ett år uten å betale noe ekstra. Dette spesialtilbudet gjelder i tre måneder etter første aktivering av den kvalifiserte enheten.
Del artikkel

Bilder fra «The Oprah Conversation»

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Caroline Vamnes

media.no@apple.com

22 82 34 80