åpnes i nytt vindu
Apple Via del Corso sett utenfra ved solnedgang.
Apple Via del Corso er Apples nyeste butikk, som er sentralt plassert i hjertet av Roma.
Roma Apple ga i dag en forhåndstitt på Apple Via del Corso, Apples nyeste butikk, som åpner i et av Romas mest livlige områder. Apple Via del Corso er den 17. butikken som åpnes i Italia. Den er sentralt plassert, slik at Apple-teamet kan yte bransjeledende service og support til Romas innbyggere. Butikken ivaretar det majestetiske slottet Palazzo Marignoli og hedrer Romas rike kultur- og kunsthistorie, og er derfor et av Apples viktigste restaureringsprosjekter.
Gang utført i marmor i Apple Via del Corso.
Den store trappen i Apple Via del Corso.
Fra venstre til høyre: Inne i butikken vil de besøkende finne originale detaljer utført i lokal carraramarmor, inkludert en storslått trappeoppgang som dateres til 1888.
Fra øverst til nederst: Inne i butikken vil de besøkende finne originale detaljer utført i lokal carraramarmor, inkludert en storslått trappeoppgang som dateres til 1888.
Inne i Apple Via del Corso.
Store glassvinduer åpner opp mot Via del Corso, slik at dagslyset strømmer inn.
Apple Via del Corso tilbyr også det aller første Today at Apple Made in Rome-programmet, som har som fokus å inspirere den neste generasjonen av unge innbyggere og gi dem ferdighetene og verktøyene de trenger for å drive med det de elsker. Apples håndplukkede økter ledes av over 40 lokale skapere innenfor felt som musikk, kunst, design, innholdsskapning og video. De har som mål å støtte lokalsamfunnet i månedene som kommer. Så snart det er mulig å være fysisk til stedet på øktene, kommer butikken også til å arrangere Today at Apple-økter rundt temaer som fotografering, video, musikk, koding, kunst, design og mer.
«Vi gleder oss til å starte et nytt kapittel i Roma med åpningen av Apple Via del Corso», sier Deirdre O'Brien, Apples direktør for HR og detaljhandel. «Den nye butikken representerer en feiring av kulturen Roma har når det kommer til historie og kunst, og vi håper å kunne inspirere til kreativitet i lokalsamfunnet med våre Made in Rome-programmer og fremtidige Today at Apple-økter.»
Apple og et team av lokale konservatorer samarbeidet om å skape en gjennomtenkt kombinasjon av historisk og moderne arkitektur i Via del Corso.
Palazzo Marignoli ble bygd i 1873 av den berømte arkitekten Salvatore Bianchi og senere renovert av arkitekten Giulio Podesti. Det tilhørte markien Filippo Marignoli og huset Caffè Aragno, et av datidens mest kjente samlingssteder i Roma for kunstnere, skribenter og skuespillere. Flere kunstverk som ble utstilt i Caffè Aragno, har blitt nøysomt restaurert og er inkorporert i butikkens design, inkludert store graffiti-paneler som ble malt av den italienske kunstneren Afro Basaldella i 1950. Teamene klarte også å sette i stand og integrere maleriene Dawn og Dusk av henholdvis Fabio Cipolla og Ettore Ballerini, to store malerier fra tidlig på 1900-tallet. Akkurat som ved tidligere restaureringer, som av Apple Champs-Élysées i Paris, Regent Street i London og Carnegie Library i Washington D.C., har Apple og et team av lokale konservatorer samarbeidet om å skape en god kombinasjon av historisk og moderne arkitektur i Via del Corso.
Store glassvinduer åpner opp mot Via del Corso, så dagslyset kan strømme inn. Butikken omkranser en frodig borggård full av lokale kamfertrær – det grønne hjertet i slottet og et minne fra klosteret Santa Maria Maddalena delle Convertite. I første etasje åpner fire dører ut til en terrasse full av jasminblomster og oliventrær, inspirert av de romerske takterassene som ligger rundt borggården. Innendørs blir besøkende møtt av en storslått trappeoppgang fra 1888 utført i lokal carraramarmor som er restaurert til sin opprinnelige stand. I andre etasje er Forum lagt til ballsalen i slottet, hvor det kommer til å holdes Today at Apple-økter. Ved siden av Forum er det satt av plass til Apple Support og Genius Bar, hvor team av konservatorer har jobbet i tusenvis av timer for å restaurere det utsøkte, håndmalte geometriske mønsteret i taket.
Borggården i Apple Via del Corso.
Apple Via del Corso omkranser en frodig borggård full av lokale kamfertrær – det grønne hjertet i slottet og et minne fra klosteret Santa Maria Maddalena delle Convertite.
Genius Bar og Apple Support i Apple Via del Corso.
Ved siden av Forum er det satt av plass til Apple Support og Genius Bar, hvor team av konservatorer har jobbet i tusenvis av timer for å restaurere det utsøkte, håndmalte geometriske mønsteret i taket.
Apple Via del Corso føyer seg til i rekken av Apple Store-butikker i 12 ulike europeiske land. Apples tilstedeværelse i Europa strekker seg over mer enn 40 år og har bidratt til å skape over 1,8 millioner arbeidsplasser – med 100 nye arbeidsplasser skapt av den nye butikken. Alt i alt jobber 200 teammedlemmer i Via del Corso, og de snakker til sammen over 20 forskjellige språk.
Kunder som ønsker å besøke Apple Via del Corso på åpningsdagen, oppfordres til å reservere tid på apple.com/it/viadelcorso. Kunder uten reservasjon vil slippe inn basert på butikkens kapasitet. Butikken åpner med samme omfattende helse- og sikkerhetsprosedyrer som for tiden gjelder for alle Apple Store-butikker. Kunder som ønsker å bestille nye produkter på nettet, kan få hjelp med handlingen av Apple-spesialister, velge månedlige avbetalingsløsninger, bytte inn kvalifiserte enheter, få hjelp av supportavdelingen og velge kontaktløs levering eller henting i en Apple Store-butikk.
Apple Via del Corso åpner torsdag 27. mai klokken 10 i Roma.
Forum i Apple Via del Corso.
Forum er lagt til ballsalen i markiens slott, hvor det kommer til å holdes Today at Apple-økter.
Del artikkel

Bilder av Apple Via del Corso

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Caroline Vamnes

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80