PRESSEMELDING 7. juni 2021

Med watchOS 8 får Apple Watch nye funksjoner for adgang, tilkobling og Mindfulness

Nye watchOS gir brukerne flere muligheter for adgang med Wallet, flere funksjoner i Hjem-appen, nye treningstyper og en oppdatert Pust-app
En Refleksjonsøkt fra Mindfulness-appen, urskiven Portretter og en digital husnøkkel lagret i Wallet-appen, alle vist på hver sin Apple Watch Series 6.
Med watchOS 8 får Apple Watch nye funksjoner for adgang, tilkobling og Mindfulness i høst.
Cupertino, California Apple ga i dag en forhåndstitt på watchOS 8 med nye og unike funksjoner som gjør det enda enklere for brukere å holde seg i form, være aktive og holde kontakten ved hjelp av verdens mest avanserte operativsystem for smarttilbehør. Oppdateringer av appene Wallet og Hjem gjør Apple Watch til et enda bedre verktøy for å få adgang til bilen og stedene brukeren bor, arbeider og besøker. Pust-appen har blitt oppdatert, de nye treningstypene Tai Chi og Pilates gjør det enklere for brukerne å leve sunnere og føle seg bedre, og den nye urskiver Portretter og forbedringer av appene Meldinger og Bilder gjør det enklere enn noensinne å holde kontakten med andre.
«Apple Watch er verdens mest populære klokke, og den hjelper brukerne med å ta vare på helsen sin, være i aktivitet og holde kontakten», sier Kevin Lynch, teknologiansvarlig hos Apple. «Appene Hjem og Wallet i watchOS 8 har fått store forbedringer som gjør det enda enklere for brukerne å få adgang til hjem, arbeidsplass og steder de besøker. I tillegg blir det enda enklere å holde seg i form og ta vare på seg selv, og med den nye urskiven Portretter og oppdatert Meldinger-app blir det også enklere å holde kontakten med andre.»

Nye funksjoner for adgang med Wallet

Med Apple Watch er det utrolig praktisk å bruke Apple Pay og Wallet til å gjennomføre sikre, kontaktløse betalinger i butikker og på kollektivtransport. Med Wallet i watchOS 8 får brukerne enda flere muligheter til å få kontaktløs adgang til steder og ting på en sømløs, trygg og sikker måte.
Ultrabredbånd-støtte for digitale bilnøkler ble presentert under WWDC i 2020, og nå kommer funksjonen til Apple Watch Series 6. Nå kan brukerne låse opp bilen og starte den på en sikker måte ved hjelp av Apple Watch.1 Til høsten kan brukerne også lagre nøkler til hjemmet, kontoret og hotellet i Wallet, slik at Apple Watch kan brukes som nøkkel.2 Senere i år vil brukere i utvalgte stater i USA også kunne lagre førerkort eller ID-kort i Wallet. Utvalgte TSA-sjekkpunkter blir de første stedene brukerene kan begynne å bruke digital ID.

Hjem-appen har fått ny design

Hjem-appen i watchOS 8 har fått ny design som gjør det enklere å få tilgang til tilbehør og stemninger og å styre enheter basert på rom. Brukere som har et HomeKit-aktivert kamera, kan se hvem som står ved inngangsdøren, direkte på håndleddet. Apple Watch-brukere kan også trykke på Interkom for å sende en melding til hele huset eller til utvalgte rom ved hjelp av HomePod, HomePod mini eller andre personlige enheter.

Nye treningstyper

watchOS 8 har to nye og populære treningstyper for både fysisk trening og oppmerksomt nærvær (mindfullness): Tai Chi og Pilates. Disse nye treningstypene bruker avanserte, validerte og spesialutviklede algoritmer for puls og bevegelser til å vise nøyaktige målinger.

En ny tilnærming til oppmerksomt nærvær

Det blir stadig viktigere for mennesker å finne små øyeblikk i hverdagen til oppmerksomt nærvær. I watchOS 8 blir Pust-appen til en Mindfulness-app, med funksjoner som forbedret Pust og en ny type refleksjonsøker. Med refleksjonsøktene tar det så lite som ett minutt å fokusere på en intensjon, og brukerne kan gjøre det hvor og når som helst. Hver refleksjonsøkt ønsker brukeren velkommen med en unik, inspirerende tekst som skaper en positiv sinnsstemning. For eksempel kan brukeren se tekster som: «Tenk på en gang du følte deg avslappet. Hent tilbake den følelsen nå.». Eller: «Tenk på noe du er takknemlig for, og tenk over hvorfor det er viktig for deg.» Både Pust og Refleksjon har også tips som gir brukerene mer nytte av hver økt, og flotte nye animasjoner.
Med refleksjonsøkten i Mindfulness-appen tar det bare ett minutt å fokusere på en intensjon, og brukerne kan gjøre det hvor og når som helst.

Pustefrekvens mens du sover

Apple Watch hjelper brukere med å oppfylle søvnmålene sine ved hjelp av en rutine for leggetid og ved å måle ting som søvnlengde, puls og oksygen i blodet. Med watchOS 8 får brukerne enda bedre oversikt over helsen ved å måle pustefrekvensen mens de sover, altså antall åndedrag i minuttet. Apple Watch bruker det innebygde akselerometeret til å måle pustefrekvensen mens brukeren sover, og målingene og trendene kan vises i Helse-appen på iPhone. Målingen er også tilgjengelig for utviklere, med tillatelse, via HealthKit.
Brukerens pustefrekvens under søvn sporet på iPhone 12 Pro og Apple Watch Series 6.
Med watchOS 8 får brukerne enda bedre oversikt over helsen ved å måle pustefrekvensen mens de sover, altså antall åndedrag i minuttet.

Urskivene Portretter og Bilder

Bilder-urskiven er den mest populære urskiven på Apple Watch, og i watchOS 8 får brukerne nye måter å vise og bruke favorittbildene sine på, direkte på håndleddet. Den nye urskiven Portretter bruker en oppslukende effekt med flere lag, som gjenkjenner ansikter i bilder og beskjærer dem for å fremheve motivet, til å gi liv til portrettbilder som er tatt med iPhone. Bilder-appen har også fått ny design med nye måter å vise og navigere i samlinger på. Minner og Framhevede bilder synkroniseres nå til Apple Watch, og nå kan bilder også deles via Meldinger og Mail med det nye delingsarket.

Meldinger og Kontakter

Nye verktøy i Meldinger gjør det enda enklere å kommunisere med Apple Watch. Brukere kan bruke Skrible, diktering og emoji i samme melding, og hvis de dikterer meldingen, kan de også redigere teksten som vises. For å gjøre en melding enda mer uttrykksfull kan brukerne skrive inn et ord eller uttrykk og så velge blant hundrevis av GIF-bilder som kan brukes i meldingen.
Med watchOS 8 kommer også Kontakter-appen til Apple Watch og gir brukerene en enkel måte å bla gjennom, legge til og endre kontakter, og å dele kontakter rett fra appen.

Fokus

watchOS 8 støtter Fokus, som er avanserte verktøy som er tilgjengelige i iOS 15, og som gjør det enklere for brukerne å holde fokus og være til stede i øyeblikket. Apple Watch bruker automatisk Fokus som tidligere er angitt i iOS, slik at varslinger fra mennesker og apper filtreres basert på hva brukeren gjør for øyeblikket. Fokus bruker intelligens på enheten til å komme med forslag basert på bruksmønstre. For eksempel foreslås Fokus for trening når brukeren starter en treningsøkt på Apple Watch.
Fokus-funksjonen, vist på Apple Watch Series 6.
watchOS 8 støtter Fokus, som er avanserte verktøy som er tilgjengelige i iOS 15, og som gjør det enklere for brukerne å holde fokus og være til stede i øyeblikket.

Andre oppdateringer i watchOS 8

  • Apple Watch får flere nedtellinger, og brukerne kan bruke Siri til å gi dem forskjellig navn (for eksempel «Nedtelling for klesvask» eller «Nedtelling for matlaging»).
  • I watchOS 8 støtter flere Apple Watch-apper at skjermen alltid er på, inkludert blant annet Kart, Mindfulness, Spilles nå, Telefon, Podkaster, Stoppeklokke, Nedtellinger og Taleopptak. En ny Alltid på-API for tredjepartsapper i watchOS 8 gjør det også enklere for utviklere å sørge for at appene er relevante.
  • Apple Watch-brukere som har nedsatt førlighet i armer og hender, kan aktivere AssistiveTouch for å bruke Apple Watch ved hjelp av enkle håndbevegelser uten å måtte berøre skjermen. Ved hjelp av de innebygde bevegelsessensorene kan brukerne svare på innkommende anrop, styre en peker på skjermen, få tilgang til Varslingssenter, Kontrollsenter og mye mer.
  • Med den nye Finn objekter-appen på Apple Watch kan brukerne finne merkede objekter ved hjelp av Hvor er?-nettverket, og med den nye Finn enheter-appen blir det enklere å finne Apple-enheter som er logget på med samme Apple ID.
  • Musikk-appen har fått ny design som lar brukerne dele sanger, album og spillelister via Meldinger og Mail, og de kan også lytte til musikk og radio på samme sted.
  • Været-appen støtter ekstremværvarsel for å vise varsler om ekstremvær fra lokale myndigheter. Appen viser også forventet nedbør for den neste timen, og den har oppdaterte komplikasjoner.
  • Med Familieoppsett kan brukerne nå legge til reisekort fra Hongkong, Japan og utvalgte byer i Kina og USA, og de kan også legge til en Google-konto i Kalender og Mail.
  • Apple Fitness+, den første treningstjenesten som er spesialutviklet for Apple Watch, utvider tilbudet i watchOS 8 med støtte for Bilde i bilde og nye filtreringsmuligheter. Brukerne kan også stoppe og gjenoppta aktive treningsøkter på alle enheter. Senere denne måneden får Fitness+ en ny serie med treningsøkter med Jeanette Jenkins, en av de mest populære treningsekspertene, samt en ny Artist Spotlight Series med treningsøkter med spillelister fra Lady Gaga, Jennifer Lopez, Keith Urban og Alicia Keys.

Personvern

Apple mener at personvern er en grunnleggende menneskerettighet. Siden personvern er ekstra viktig for helseinformasjon og identifisering, krypteres data fra Helse-appen på enheten eller i iCloud med iCloud-synkronisering. ID-kort i Wallet krypteres og lagres i Secure Element-chipen, den samme maskinvareteknologien som brukes til å beskytte og sikre Apple Pay. Når brukerne bruker førerkort eller ID-kort, kan ikke Apple se når eller hvor de brukes.
Tilgjengelighet
Medlemmer av Apple Developer Program får tilgang til betaversjonen av watchOS 8 for utviklere på developer.apple.com fra og med i dag. watchOS-brukere får tilgang til en offentlig betaversjon på beta.apple.com neste måned. watchOS 8 blir tilgjengelig i høst som en gratis programvareoppdatering for Apple Watch Series 3 eller nyere sammenkoblet med iPhone 6s eller nyere med iOS 15. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner, på alle språk eller på alle enheter. Funksjoner kan bli endret. Gå til apple.com/watchos/watchos-preview for mer informasjon.
Del artikkel

Bilder av watchOS 8

  1. Digitale bilnøkler forutsetter at bilprodusenter deltar, og funksjonen lanseres senere i år.
  2. Støtte for nye nøkler i Apple Wallet krever kompatible dørlåser for hjem, kontor og hoteller. Disse blir tilgjengelige fra tredjepart.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Caroline Vamnes

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80