åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 13. juli 2021

Apple mottar 35 Emmy-nominasjoner – inkludert 20 for den populære serien Ted Lasso, som skriver Emmy-historie som den mest nominerte nye komiserien noensinne

Apple mottok også Emmy-nominasjoner for Mythic Quest, Central Park, Servant, Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, Boys State, Mariah Carey's Magical Christmas Special, Bruce Springsteen's Letter To You, The Year Earth Changed og Carpool Karaoke: The Series
Ted Lasso-plakat
Ted Lasso knuser Emmy-rekorder for den mest nominerte komiserien i år, og den mest nominerte nye komiserien noensinne.
Apple mottok i dag 35 Emmy-nominasjoner – inkludert 20 for den populære serien Ted Lasso, som knuser rekorder ved å være den mest nominerte komiserien i år – og den mest nominerte nye komiserien noensinne. Vinnerne av den 73. årlige Emmy-utdelingen blir kunngjort på TV 19. september 2021.
Apples globale komifenomen, Ted Lasso, dominerte i de store kategoriene med 20 nominasjoner, inkludert beste komiserie, beste. hovedrolle i en komiserie for Jason Sudeikis, to nominasjoner for beste kvinnelige birolle i en komiserie for Hannah Waddingham og Juno Temple, fire nominasjoner for beste mannlige birolle i en komiserie for Brendan Hunt, Brett Goldstein, Jeremy Swift og Nick Mohammed, tre nominasjoner for beste regi av en komiserie, to nominasjoner for beste manus for en komiserie og to nominasjoner for beste bilderedigering i en komiserie.
Apple mottok også nominasjoner for til sammen ti programmer, inkludert Mythic Quest, Central Park, Servant, Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, Boys State, Mariah Carey’s Magical Christmas Special, Bruce Springsteen’s Letter To You, The Year Earth Changed og Carpool Karaoke: The Series til årets Emmy-utdeling.
«Siden lanseringen for under to år siden, er nok det vi har satt mest pris på å se serier som Ted Lasso, Mystic Quest, Central Park, Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, Servant og andre bli så godt mottatt og omfavnet av publikum verden over», sier Apples videosjef Zack Van Amburg. «Vi blir hele tiden imponert av å høre personlige historer fra seere som har blitt sterkt berørt av disse flotte karakterene og reisene de har tatt sammen med dem. Alle i Apple sender sine varmeste gratulasjoner til alle som er med på å blåse liv i disse unike historiene, og for denne velfortjente utmerkelsen.»
«Ingenting er mer spennende for oss enn å se at de talentfulle skuespillerne og kreative teamene får anerkjennelse for den utrolige jobben de legger ned. Vi gleder oss over utviklingen og veksten til historiene som fortelles i alle Apple Originals, og vi kan nesten ikke vente på at publikum får oppleve enda mer i de kommende sesongene», sier Apples videosjef Jamie Erlicht. «Det er fantastisk at så mange av programmene våre blir anerkjent av Television Academy på tvers av så mange ulike kategorier, og vi kunne ikke vært mer stolt av de involverte».
Til sammen mottok Apple 35 Emmy-nominasjoner:
 • Beste komiserie: Ted Lasso
 • Beste hovedrolle i en komiserie: Ted Lasso, Jason Sudeikis
 • Beste mannlige birolle i en komiserie: Ted Lasso, Brett Goldstein
 • Beste mannlige birolle i en komiserie: Ted Lasso, Brendan Hunt
 • Beste mannlige birolle i en komiserie: Ted Lasso, Nick Mohammed
 • Beste mannlige birolle i en komiserie: «Ted Lasso», Jeremy Swift
 • Beste kvinnelige birolle i en komiserie: Ted Lasso, Juno Temple
 • Beste kvinnelige birolle i en komiserie: Ted Lasso, Hannah Waddingham
 • Beste kinematografi for en enkeltkameraserie (halvtime): Servant
 • Beste regi av en komiserie: Ted Lasso, Zach Braff
 • Beste regi av en komiserie: Ted Lasso, M.J. Delaney
 • Beste regi av en komiserie: Ted Lasso, Declan Lowney
 • Beste manus for en komiserie: Ted Lasso, Pilot
 • Beste manus for en komiserie: Ted Lasso, Make Rebecca Great Again
 • Beste rollebesetning for en komiserie: Ted Lasso
 • Beste originale tittelspor: Ted Lasso
 • Beste produksjonsdesign for et narrativt program (halvtime): Ted Lasso
 • Beste lydredigering for en komi- eller dramaserie (halvtime): og animasjon: Ted Lasso
 • Beste enkeltkamera-bilderedigering for en komiserie: Ted Lasso, A.J. Catoline
 • Beste enkeltkamera-bilderedigering for en komiserie: Ted Lasso, Melissa McCoy
 • Beste lydmiksing for en komi- eller dramaserie (havltime) og animasjon: Ted Lasso
 • Beste bilderedigering for et ikke-fiksjonsprogram: Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
 • Beste musikkregi: Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
 • Beste musikkredigering for et ikke-fiksjons- eller realityprogram (enkelt- eller flerkamera): Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
 • Beste lydmiksing for et non-fiction- eller realityprogram (enkelt- eller flerkamera): Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
 • Beste voiceover av en karakter: Central Park, Stanley Tucci
 • Beste voiceover av en karakter: Central Park, Tituss Burgess
 • Beste fortellerstemme: Mythic Quest, Anthony Hopkins
 • Beste lydredigering for en komi- eller dramaserie (halvtime) og animasjon: Mythic Quest
 • Beste dokumentar eller non-fiction-spesial: Boys State
 • Beste regi for et dokumentar/non-fiction-program: Boys State
 • Beste fortellerstemmer: The Year Earth Changed, David Attenborough
 • Beste sminke i et underholdnings-, ikke-fiksjons-, eller realityprogram (ikke proteser): Mariah Carey’s Magical Christmas Special
 • Beste lydmiksing for en underholdningsserie eller -spesial: Bruce Springsteen’s Letter to You
 • Beste komi-, drama- eller underholdningsserie (kortform): Carpool Karaoke: The Series
Apple var først kvalifisert til Emmy-utdelingen i fjor og gjorde en historisk debut med hele 18 nominasjoner, inkludert for programmene The Morning Show, Beastie Boys Story, Defending Jacob, Central Park, Home og The Elephant Queen. Apple Original-serier, -filmer og -dokumentarer har nå mottatt hele 117 priser og 471 nominasjoner på under to år.

Ted Lasso

Jason Sudeikis spiller Ted Lasso, en trener for amerikansk fotball som er ansatt for å trene et engelsk fotballag – selv om han ikke har noe erfaring. Men det han mangler i kunnskap, tar han igjen for med optimisme, blind innsatsvilje – og kjeks. I den anerkjente serien spiller også Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster og Nick Mohammed. Sarah Niles står på rollelisten i neste sesong som Sharon, en sportspsykolog som har blitt hentet inn for å jobbe med AFC Richmond.
I tillegg til å spille hovedrollen er Sudeikis også produsent sammen med Bill Lawrence via selskapet Doozer Productions, i samarbeid med Warner Bros. og Universal Television, en avdeling av Universal Studio Group. Doozers Jeff Ingold er også produsent, med Lisa Katzer som medprodusent. Seriene ble utviklet av Sudeikis, Lawrence, Brendan Hunt og Joe Kelly, og er basert på det eksisterende formatet og karakterene fra NBC Sports.

Mythic Quest

I sesong to av Mythic Ques er karantenen endelig ferdig, og alle er tilbake på kontoret (vel, nesten alle) i et forsøk på å bygge videre på suksessen som var Raven's Banque ved å gå i gang med en episk ny utvidelse, men Ian (Rob McElhenney) og den nylig forfremmede kreative ansvarlige Poppy (Charlotte Nicdao), sliter med spillets retning. I mellomtiden tar C.W (F. Murray Abraham) et oppgjør med uløste ting fra fortiden, testerne (Ashly Burch og Imani Hakim) tøyer grensene for en jobbromanse og David (David Hornsby) mister enda en dame når Jo (Jessie Ennis) forlater ham for å bli Brads (Danny Pudi) assistent.
Mythic Quest er skapt av Rob McElhenney, Charlie Day og Megan Ganz, produsert av McElhenney og Day under RCG-banneret, Michael Rotenberg og Nicholas Frenkel på vegne av 3 Arts, og Jason Altman, Danielle Kreinik og Gérard Guillemot for Ubisoft Film and Television. David Hornsby og Megan Ganz er også produsenter. Serien er produsert for Apple TV+ av Lionsgate, 3 Arts Entertainment og Ubisoft.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry forteller oppveksthistorien til låtskriveren og sangeren på veien til global superstjernestatus. Filmen er laget av den prisvinnende filmskaperen R.J Cutler og byr på et intimt dypdykk i den ekstraordinære 17-åringens opplevelser fra turnélivet, på scenen, hjemme med familien og mens hun skriver, spiller inn og lanserer debutalbumet WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? Billie Eilish: The World’s A Little Blurry er en produksjon fra Apple Original Films, Interscope Films, The Darkroom og This Machine, i samarbeid med Lighthouse Management & Media.

Boys State

Boys State er en politisk oppveksthistorie og en tøff reise til hjertet av det amerikanske demokratiet gjennom et årlig rituale hvor tusenvis av tenåringsgutter fra Texas samles for å bygge en representativ regjering fra bunnen av. Stolte idéer kolliderer med skitne triks når fire gutter fra ulike bakgrunner og politiske ståsteder takler utfordringene med å organisere politiske partier, skape enighet og drive valgkamp. Gjennom trusler om riksrett, dramatisk debatter og nedrige internettmemer navigerer Boys State de smale stiene i disse kryssende historiene som avdekker dyptpløyende sannheter om våre politiske valg og plikter, avslører de politiske grensene i Texas og resten av landet og minner oss på at demokratiet – til syvende og sist – ikke er en tilskuersport. Boys State er en Concordia Studios-presentasjon av en Mile End Films-produksjon. Den er produsert av Laurene Powell Jobs, Davis Guggenheim, Jonathan Silberberg og Nicole Stott.

Central Park

Central Park er en animert musikalkomedie om Tillerman-familien som bor i Central Park. Owen, som er parkansvarlig, og hans kone Paige, som er journalist, oppdrar barna Molly og Cole i en av verdens mest kjente parker mens de krangler med hotellarvingen Bitsy Brandenham og hennes stakkars assistent Helen, som kun ønsker å bygge leiligheter i hele parken. Central Park er skapt, skrevet og produsert av Emmy-vinner Loren Bouchard (Bob's Burgers), Grammy-vinner Josh Gad (Frozen) og Emmy-vinner Nora Smith (Bob's Burgers). Sanjay Shah og Halsted Sullivan er også produsenter. Serien kommer fra 20th Century Fox Television.

Bruce Springsteen’s Letter to You

Bruce Springsteen’s Letter to You er Springsteens liveinnspilling av Letter to you med hele E Street Band, og inkluderer fremføringer av ti originalsanger fra den nye plata. Filmen er skrevet av Springsteen og regissert av hans samarbeidspartner Thom Zimny (Western Stars, The Gift: The Journey of Johnny Cash, Springsteen on Broadway), og er en hyllest til E Street Band, selve rockemusikken og rollen. den har spilt i Springsteens liv.

Mariah Carey’s Magical Christmas Special

I møte med julestemningskrisen er det kun én person som Nordpolen kan stole på for å redde dagen: nissens bestevenn – Mariah Carey. Juledronningen kombinerer musikk, dans og banebrytende animasjon når hun entrer scenen for å skape magisk julestemning verden over.
Mariah Carey’s Magical Christmas Special er produsert av Mariah Carey, Ian Stewart, Raj Kapoor og Ashley Edens for Done + Dusted. BAFTA-vinner Hamish Hamilton og den Oscar-nominerte Golden Globe-vinneren Roman Coppola regisserer og produserer, mens hele julespesialen er skrevet av Caroline Fox.

Servant

Andre sesong av Servant tar en overnaturlig vending med en mørkere fremtid for alt som møter Leanne (Nell Tiger Free) når hun returnerer til sandsteinsbygget hvor hennes sanne jeg blir avslørt. Servant er skapt av den BAFTA-nominerte produsenten og skribenten Tony Basgallop. I tillegg til Shyamalan og Basgallop er Servant produsert av Ashwin Rajan, Jason Blumenthal, Todd Black og Steve Tisch. Taylor Latham og Patrick Markey er også produsenter.

The Year Earth Changed

The Year Earth Changed viser verden etter et makeløst år. Det er en betimelig dokumentarserie som ser på nedstengningen med nye øyne og de oppløftende historiene den har resultert i. Fra å kunne høre fuglesang i forlatte byer og se hvaler i Glacier-bukta til å møte flodsvin i forstedene i Sør-Amerika, har mennesker over hele verden fått sjansen til å komme i kontakt med naturen som aldri før. I denne dokumentarspesialen får seerne et glimt av hvordan selv de minste forandringer i menneskenes livsførsel – redusert cruiseskiptrafikk, stengte strender, mer harmoniske måter å samhandle med dyrene på – kan ha en enorm påvirkning på naturen.Dokumentaren som presenteres av David Attenborough, er et kjærlighetsbrev til planeten vår, og fremhever hvordan naturens robusthet og evne til å hente seg inn kan gi oss håp for fremtiden.

Om Apple TV+

Apple TV+ er tilgjengelig på Apple TV-appen i over 100 land og regioner, på mer enn 1 milliard skjermer, inkludert iPhone, iPad, Apple TV, Mac, populære smart-TV-er fra Samsung, LG, Sony, VIZIO, TCL og andre, Roku- og Amazon Fire TV-enheter, Chromecast med Google TV, PlayStation- og Xbox-konsoller og på tv.apple.com for kr 59 i måneden etter en gratis prøveperiode på syv dager. I en begrenset periode kan kunder som kjøper og aktiverer en ny iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller iPod touch få tre måneders gratis Apple TV+.1
Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til apple.com/tvpr for å se hele listen med støttede enheter.
Del artikkel
 1. Spesialtilbudet er gyldig i tre måneder etter at den kvalifiserte enheten aktiveres for første gang. Ett tilbud per Familiedeling-gruppe. Abonnementene fornyes automatisk til de kanselleres. Andre restriksjoner og vilkår gjelder. Gå til apple.com/no/promo for mer informasjon.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Caroline Vamnes

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80