OPPDATERING 18. november 2021

SharePlay tilbyr nye måter for å holde kontakt og dele erfaringer i FaceTime

SharePlay er tilgjengelig med Apple Fitness+, Apple Music, Apple TV+, NBA, Paramount+, SHOWTIME, TikTok, Twitch og mange flere apper
Ted Lasso på TV+ på iPhone 13.
Folk kan nå dele erfaringer med SharePlay mens de prater med venner i FaceTime, inkludert handlinger som å se et TV-program eller en film, lytte til musikk eller fullføre en treningsøkt.
SharePlay er et kraftig sett med funksjoner for delte opplevelser mens du ringer på FaceTime, og har introdusert Apple-brukere for nye måter å være tilkoblet på. Med SharePlay-støtte i Apple TV+, Apple Music og Apple Fitness+ – i tillegg til mange av de mest populære appene som NBA, TikTok, Twitch, Paramount+ og SHOWTIME – kan brukere se filmer og TV-serier, lytte til musikk eller fullføre en trening med venner sammen mens de er i en FaceTime-samtale. SharePlay fungerer også for Apple TV, så brukerne kan se på en stor skjerm mens de bruker FaceTime på iPhone eller iPad. Med støtte for skjermdeling kan brukere også surfe på nettet sammen, se på bilder eller vise vennene sine noe i en favorittapp. SharePlay er tilgjengelig med utgivelsen av iOS 15.1, iPadOS 15.1 og tvOS 15.1, og kommer til Mac senere i høst.
«SharePlay isetter en helt ny standard for å koble til, dele opplevelser og ha det gøy sammen på FaceTime», sier Bob Borchers, direktør for global markedsføring i Apple. «SharePlay utnytter Apples integrasjon av maskinvare og programvare for å levere en magisk opplevelse på tvers av iPhone, iPad og Apple TV, og fungerer med mange Apple-tjenester og noen av de mest populære appene i App Store.»

Nye måter å holde kontakten på med FaceTime

SharePlay gjør det mulig for iPhone-, iPad- og Mac1-brukere å dele opplevelser med venner og familie på mens de er i en FaceTime-samtale. For eksempel kan brukere chatte med hverandre mens de har en visningsfest, lytter til et album med en venn eller fullfører en treningsutfordring sammen uansett hvor de er, og SharePlay holder alle disse aktivitetene synkronisert på tvers av alle på FaceTime.
Tavleøkt med SharePlay i Explain Everything-appen vist på en iPhone 13.
Med sin nye SharePlay-integrasjon gjør Explain Everything det mulig for alle i en FaceTime-samtale å samarbeide på en tavle sammen.
SharePlay-økter tilbyr delte avspillingskontroller, slik at alle som er i FaceTime-samtalen kan spille av, sette avspillingen på pause eller hoppe videre mens de hygger seg med synkroniserte medier. Med dynamiske volumkontroller vil lyden fra strømmeinnholdet automatisk senkes når en FaceTime-deltaker snakker, noe som gjør det enkelt å fortsette samtalen med venner selv om det er klimakset i en scene eller sang. Hvis brukere ikke ønsker å forstyrre lyden, kan de ganske enkelt trykke på Meldinger-knappen i FaceTime-kontrollene for å hoppe til en delt tråd og holde samtalen i gang. Hver enkelt deltaker i SharePlay-økten strømmer direkte fra den relevante appen på sin egen enhet og mottar høykvalitets lyd og video. Apple TV støtter SharePlay, slik at brukere kan se delte programmer eller filmer på en stor skjerm mens de bruker sin personlige enhet for å fortsette å være koblet til venner over FaceTime.
SharePlay er tilgjengelig med Apple TV+, Apple Music, Apple Fitness+ og noen av de mest populære appene i App Store.
I tillegg til å hygge seg med apper sammen, kan brukere dele skjermene sine for å surfe på nettet, se på bilder eller hjelpe hverandre mens de er i en FaceTime-samtale.
Fitness+ vist på en iPhone 13 og en sykkeltrening på Apple Watch Series 7.
SharePlay fungerer med Apple Fitness+, slik at brukere kan trene eller meditere sammen mens de er i en FaceTime-samtale.

Se sammen

Filmer og TV-serier kan strømmes synkronisert mens du er koblet til over FaceTime med venner, og tilbyr en rik sanntidstilkobling mens du ser på det samme innholdet gjennom apper som Apple TV+, MUBI, Paramount+, og SHOWTIME. Brukere kan til og med streame direkteinnhold, som det siste spillet i NBA-appen, eller snakke med venner på FaceTime mens de ser på en favoritt-e-sportstrøm på Twitch. Og snart vil brukere kunne se innhold sammen i apper som BET+, Disney+, ESPN, HBO Max, Hulu, MasterClass, Pantaya, Pluto TV og Starz.

Hør sammen

Brukere kan ta med sanger, album og spillelister rett inn i FaceTime-samtalen og dele lytteopplevelsen. Med Apple Music kan brukere lytte til et etterlengtet nytt album eller en miks av favoritt-DJ-en sammen og helt synkront. Ytterligere apper vil snart tilby støtte for SharePlay, inkludert SoundCloud og TuneIn.
SharePlay i Apple Music på iPhone 13.
SharePlay gjør det lett for brukere å høre på sanger sammen i Musikk mens de har en FaceTime-samtale.

Øv opp sunne vaner sammen

SharePlay introduserer helt nye måter å inspirere til velvære med familie og venner. For eksempel finner mange det motiverende når trening er en felles opplevelse, som å ta en treningstime sammen eller ha en vennskapelig konkurranse med en treningskamerat. Med kraften til SharePlay kan brukere nå trene eller meditere sammen i Apple Fitness+, oppmuntre hverandre gjennom intervaller med SmartGym, eller slappe av med en godnatthistorie sammen med BetterSleep.

Lær sammen

Med SharePlay kan brukere lære sammen uavhengig av fysisk avstand. Kahoot! gjør det mulig å konkurrere i sanntid i pedagogiske quizer, Explain Everything lar brukere chatte over FaceTime mens de samarbeider på en tavle, og Night Sky gir brukere muligheten til å identifisere stjerner, planeter, konstellasjoner og satellitter sammen.
SharePlay-opplevelsen i Night Sky-appen vist på iPhone 13.
Med SharePlay-støtte kan Night Sky-brukere oppdage stjerner, planeter, konstellasjoner og satellitter sammen mens de er koblet til FaceTime.

Ha det moro sammen

Mange utviklere har introdusert helt nye måter å nyte innholdet i apper på. For eksempel har TikTok lagt til mulighet for at brukere kan se en unik samling av videoer sammen. Heads Up! fans kan nå spille sammen selv når de ikke er på samme sted. Cameo gjør det mulig for brukere å glede seg over vennenes reaksjoner på en kjendismelding når de ser den for første gang. Popshop Live gjør det mulig å se show og handle sammen. Og med Apollo for Reddit kan brukere i en SharePlay-økt enkelt bla gjennom sine favoritt-subredditer synkronisert.
Enda flere SharePlay-opplevelser er tilgjengelige med apper som Bikemap, Flow by Moleskine Studio, Redfin og mer.

Skjermdeling gjennom SharePlay

Med skjermdeling gjennom SharePlay er mulighetene uendelige. Brukere kan vise frem bilder fra en nylig tur, surfe på nettet sammen mens de samarbeider om et prosjekt, eller lære en venn en ferdighet mens de svarer på spørsmålene deres akkurat der og da.
Skjermdeling med SharePlay på iPad Pro.
Brukere kan til og med dele skjermen mens de er i en FaceTime-samtale, noe som gjør det enklere enn noen gang å se bilder sammen, surfe på nettet eller til og med hjelpe en venn.
Del artikkel
  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

  1. Støtte for SharePlay på Mac-enheter kommer i en oppdatering til macOS Monterey senere i høst.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80