åpnes i nytt vindu
PRESSEMELDING 14. april 2022

Apple hjelper leverandører verden over med å fremskynde bruken av fornybar energi

Mer enn 200 leverandører vil forplikte seg til å bruke bare ren energi, som hjelper med å produsere nær 16 gigawatt
Et stort jorde med solcellepanel i Brown County i Texas i USA.
Mens Apples produksjonspartnere bruker mer fornybar energi verden over investerer Apple også direkte i fornybar energi, inkludert IP Radian Solar-prosjektet – et nytt, stort solcelleprosjekt under arbeid i Brown County i Texas i USA.
CUPERTINO, CALIFORNIA Apple annonserte i dag at leverandørene deres har fordoblet bruken av ren energi det siste året, med over 10 gigawatt i drift i dag av nesten 16 gigawatt totalt som er forpliktelsen for de kommende årene. I 2021 førte disse fornybare prosjektene til 13,9 millioner tonn mindre karbonutslipp. Prosjekter på nettet i dag støtter reduksjonen av CO2-utslipp tilsvarende 3 millioner færre biler på veien i ett år.
Apple jobber konstant med den globale leverandørkjeden deres for å fremskynde og støtte overgangen til ren energi. Per i dag har 213 av selskapets store produksjonspartnere i 25 land forpliktet seg til å drive all Apple-produksjon med fornybar energi. Dusinvis av nye forpliktelser ble annonsert i dag, som vil fremskynde fremgangen mot Apples mål for 2030 om å bli karbonnøytrale i hele leverandørkjeden. Apple har vært karbonnøytrale i sin globale drift siden 2020.
«Vi er stolte av at så mange av produksjonspartnerne våre jobber med oss for å ta tak i klimakrisen ved å generere mer fornybar energi i hele verden», sier Lisa Jackson, ansvarlig for miljø- og samfunnstiltak i Apple. «Ren energi er bra for businessen og bra for planeten. Ved å dele hva vi har lært i overgangen til fornybar energi, hjelper vi til med å vise veien til en grønnere fremtid.»

Forpliktelse fra leverandørene og globale energiprosjekter

I tillegg til de 213 produksjonspartnerne som har forpliktet seg til ren energi, investerer Apple direkte i fornybare prosjekter, inkludert nærmere 500 megawatt med solcelleenergi og andre fornybare prosjekter i Kina og Japan for å dekke en del av oppstrømsutslipp. For å støtte bedrifter i overgangen til ren energi, deler Apple data og tilbyr treningsmaterialer med markedsspesifikk informasjon. Disse ressursene har hjulpet med å drive frem nye energiløsninger verden over.
I Europa har 11 nye leverandører forpliktet seg til å bruke ren energi i løpet av det siste året, inkludert Infineon, Viscom AG og Lumileds, og totalen er på 25 europeiske selskaper. De bruker en rekke løsninger for ren energi, inkludert Infineon som bruker lokal solcelleenergi i Tyskland og Østerrike, og DSM Engineering Materials som støtter et vindprosjekt i Nederland. Apple har allerede støttet to danske prosjekter om fornybare energi, inkludert et stort solcelleprosjekt nær Thisted og vindfarmer nær Esbjerg, som begge driver Apples datasentral i landet. Selskapet ser også på nye måter å ta tak i kunders produktbruk over hele regionen.
I USA investerer Apple direkte i IP Radian Solar-prosjektet på 9,3 kvadratkilometer i Brown County i Texas. Prosjektet vil generere 300 megawatt med energi når det er ferdigstilt senere i år. Apple gjorde denne investeringen for å ta tak i strømkundenes forbruk ved lading av Apple-enheter, som representerer 22 prosent av selskapets brutto karbonavtrykk.
Apple annonserte i dag at Apple-leverandører med drift i USA fortsetter å jobbe for ren energi, med nye forpliktelser fra DuPont som har hovedkontor i Wilmington i Delaware, og Micron Technology, Inc., med hovedkontor i Boise i Idaho. Apple-leverandørene Solvay og Corning hjelper allerede med å støtte noen av de største solcellefarmene i Nord- og Sør-Carolina som en del av forpliktelsen de har inngått med Apple.
I Kina har 23 nye leverandører blitt med i programmet det siste året. Nesten alle av Apples viktigste leverandører med hovedkvarter i Kina har forpliktet seg til å bruke ren energi i Apple-produksjonen, og mange av dem bygger lokale solcellefarmer som støtter landets overgang til fornybar energi. Dette inkluderer nye forpliktelser fra leverandører som Ruicycle, som vil bruke ren energi i sin resirkuleringsprosess med lukket sløyfe for Apple. I 2018 tok Apple en nyskapende tilnærming til fremskyndet fornybar fremgang i Kina, med lanseringen av China Clean Energy Fund. Gjennom dette første investeringsfondet har Apple og leverandørene deres sammen investert i 465 megawatt med ren energi.
To arbeidere på en solcellefarm i Sichuan-provinsen.
Leverandører i Kina følger Apples sin forpliktelse til prosjekter om fornybar energi, som denne solcellefarmen i Sichuan-provinsen.
I Japan begynner bedrifter å se på nye løsninger for ren energi, slik som avtaler om kjøp av strøm, som har blitt mer vanlige. Tidligere var energikjøp for bedrifter begrenset til solcellepanel på tak og sertifikater som ikke var knyttet til kjøp av strøm, men samarbeid har åpnet opp markedet. Det siste året har 20 nye leverandører i Japan forpliktet seg til å bruke ren energi, inkludert Kioxia Corporation og Sharp Corporation. Nitto Denko og mange av Apples andre leverandører har investert i lokal solcelleproduksjon, og Keiwa dekker Apple-forbruket sitt med kraft fra et vindprosjekt utenfor Tokyo.
I Sør-Korea har LG Display Co. Ltd. og Samsung SDI forpliktet seg til å bruke ren energi til all Apple-produksjon. Dette tillegget bygger på en stor fremgang over det siste året, med totalt 13 leverandører som har forpliktet seg til å få ren energi på nettet.
I markeder hvor leverandørene står overfor spesielt vanskelige utfordringer med å få tak i lønnsom, ren energi, har Apple jobbet med partnere for å bryte barrierer gjennom innovasjon og engasjement rundt strategier.

Hvordan ren energi påvirker lokalsamfunnet

Apple fortsetter å fremskynde arbeidet for karbonnøytralitet i hele produksjonskjeden, og selskapet fokuserer også på å støtte lokalsamfunnene som er mest påvirket av klimaendringer. Gjennom Apple-programmet Power for Impact gir Apple lokalsamfunn med få ressurser verden over tilgang til fornybar energi samtidig som Apple støtter økonomisk utvikling og sosial påvirkning.
For tiden gir solcelleprosjekt i Colombia, Filippinene og Sør-Afrika billig og fornybar energi til samfunn som står ovenfor store utfordringer når det kommer til strøm. Apple fortsetter å utvide programmet til andre deler av verden, inkludert Israel, Nigeria, Thailand og Vietnam. Disse prosjektene skaper arbeidsplasser og fører til energisparing, som kan reinvesteres i lokalsamfunnet. Apple bevarer de miljømessige faktorene for hvert prosjekt, og lokalsamfunn bruker energisparing til å støtte økonomisk vekst, utdanning, helse og andre sosiale initiativ.
Gå til Apple’s Supplier Clean Energy Program Update for mer informasjon. Du finner mer informasjon om Apples miljøtiltak på apple.com/no/environment.
Del artikkel

Media

  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80