åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 12. april 2022

Apple introduserer en ny versjon av iMovie med Bildemanus og Magic Movie

iMovie 3.0 gjør det lettere enn noengang å dele historier via video
iMovie 3.0 introduserer Bildemanus og Magic Movie, som gjør det enda lettere å lage avanserte videoer.
Apple introduserer i dag en ny versjon av iMovie med funksjoner som gjør det lettere enn noen gang å redigere flotte videoer på iPhone og iPad. Bildemanus-funksjonen hjelper de som ønsker å jobbe med innholdsproduksjon. Bildemanus gjør det lettere å redigere videoer og bli bedre på videoproduksjon ved hjelp av maler for populære typer videoer som deles på sosiale medier, med kolleger eller klassekamerater, med temaer som gjør-det-selv, matlaging, produktvurderinger, naturfaglige eksperimenter og mer. Bildemanus gjør det lett å komme igang med fleksible klipp-lister og trinnvis veiledning om hvilke type klipp som trengs for ulike typer videoer. For de som ønsker å lage en video enda raskere, vil Magic Movie umiddelbart skape en flott video fra klipp og bilder som brukeren velger, og automatisk legge til overganger, effekter og musikk. Begge de nye funksjonene inkluderer en rekke stiler som hjelper med å gi den ferdige videoen et personlig preg, inkludert ved hjelp av titler, filtre, overganger, fargepaletter og musikk – og alt er designet for å fungere sammen.
«iMovie har hjulpet millioner av personer verden over med å skape og dele gjennom videoer», sier Bob Borchers, direktør for global markedsføring hos Apple. «Denne nyeste versjonen av iMovie, med Bildemanus og Magic Movie, forenkler videoproduksjon enda mer, og vi tror den vil forsette å inspirere den neste bølgen av videoskapere til å hoppe i det og komme i gang.»

Lær om og bli bedre på videoproduksjon med Bildemanus

Bildemanus gir brukerne et stort forsprang når det kommer til videoproduksjon og hjelper nybegynnere med å lære redigering og bli bedre på å lage videoer. I stedet for å starte med en tom tidslinje, kan brukerne velge mellom 20 ulike bildemanus for en rekke populære videotyper, inkludert matlagingsvideoer, spørsmål og svar, produktvurderinger, nyhetsinnslag og mer. Hvert bildemanus har en klippliste som organiserer klipp, slik at de forteller en bestemt historie. Hver plassholder inneholder også et miniatyrbilde som illustrerer klippet, sammen med tips i form av spørsmål eller forslag til hvordan de kan filme klippet for å gjøre det mer interessant. For et mer personlig preg, kan klipp legges til, tas opp og slettes fra bildemanuset hvis nødvendig.
Innholdsskapere kan eksperimentere med ulike videostiler som inkluderer titler og overganger, samt ulike typer layout, fonter, filtre og fargepaletter. Musikkspor tilpasses dynamisk til lengden på prosjektet, og brukere kan tilpasse hvert klipp med intuitive redigeringsverktøy som trimming, splitt, klipphastighet og klippvolum.
Det er lett å dele komplette Bildemanus-videoer fra iMovie via Meldinger, Mail og på ulike sosiale medier.

Lag videoer på én-to-tre med Magic Movie

Magic Movie gir liv til bilder og videoer med bare noen få trykk.
Magic Movie hjelper brukerne med å lage lekre, personlige videoer – komplett med titler, overganger og musikk – med bare noen på trykk. For å lage en Magic Movie velger brukeren et album eller en gruppe bilder fra biblioteket, og Magic Movie identifiserer umiddelbart det som er best, og lager prosjektet. Brukerne kan lett sette et personlig preg på Magic Movie med å flytte på eller slette klipp i en enkel Magic Movie-klippliste eller ved å fortsette å redigere prosjektet. Stiler kan legges til for å endre uttrykket og følelsen til hele videoen. Magic Movie kan, i likhet med Bildemanus-videoer, deles fra iMovie via Meldinger, Mail og på sosiale medier.
En Magic Movie med tittelen Pool Day vises i iMovie 3.0 på iPhone.
Brukere kan bruke Magic Movie til automatisk å lage flotte videoer fra Bilder-albumer.
Tilgjengelighet
iMovie 3.0, inkludert nye Bildemanus og Magic Movie-funksjoner, er tilgjengelig i dag som en gratis oppdatering i App Store for enheter som kjører iOS 15.2 eller nyere eller iPadOS 15.2 eller nyere.
Del artikkel
  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80