åpnes i nytt vindu
PRESSEMELDING 14. juni 2022

Apple og Major League Soccer skal vise alle MLS-kampene fra hele verden i ti år fremover, fra 2023

For første gang i sportens historie kan fansen strømme alle MLS-kampene i Apple TV-appen, uten lokale avbrudd eller begrensninger
Grafikk som kunngjør samarbeidet mellom Apple og Major League Soccer.
Cupertino, California Apple og Major League Soccer (MLS) kunngjorde i dag at Apple TV-appen blir den utvalgte plattformen hvor fansen kan se hver eneste MLS-kamp direkte fra og med 2023. Samarbeidet er en historisk hendelse for en av de store profesjonelle idrettsligaene og gjør at fans over hele verden kan se alt fra MLS, Leagues Cup1 og utvalgte MLS NEXT Pro- og MLS NEXT-kamper på ett sted – uten å risikere avbrudd i lokale sendinger eller å måtte betale for tradisjonelle kanalpakker.
Fra tidlig 2023 og ut 2032 får fansen tilgang til alle direktesendte MLS-kamper ved å abonnere på en ny MLS-strømmetjeneste som er eksklusivt tilgjengelig gjennom Apple TV-appen. I tillegg til alle kampene får fansen tilgang til en ny, ukentlig kampsending med oppladning og oppsummering, slik at de aldri går glipp av spennende mål eller redninger, repriser, høydepunkter, analyser og andre originalprogrammer. Alt MLS-innholdet gir en omfattende bakomvisning av spillerne og klubbene som fansen elsker. Et stort utvalg av MLS- og Leagues Cup-kamper, inkludert noen av de største møtene, blir også tilgjengelige uten ekstra kostnad for Apple TV+-abonnenter. Et begrenset antall kamper blir tilgjengelig gratis. Som en ekstra gulrot for fansen vil også tilgang til den nye MLS-strømmetjenesten være inkludert som en del av sesongkortpakkene til MLS.
Alt MLS-innholdet i Apple TV-appen blir tilgjengelig for alle med internettilgang på alle enheter hvor appen finnes: iPhone, iPad, Mac, Apple TV 4K, Apple TV HD, Samsung, LG, Panasonic, Sony, TCL, VIZIO og andre smart-TV-er, Amazon Fire TV- og Roku-enheter, PlayStation- og Xbox-konsoller, Chromecast med Google TV og Comcast Xfinity. Fansen kan også se kamper på tv.apple.com.
«For første gang i sportshistorien får fansen tilgang til alt fra en av de store profesjonelle ligaene på ett og samme sted», sier Eddy Cue, ansvarlig for tjenester hos Apple. «Det er en drøm som blir til virkelighet for MLS-fans, fotballfans og alle sportselskere. Ingen fragmentering, ingen frustrasjon – bare fleksibiliteten til å registrere seg for en av de mest praktiske tjenestene som gir deg alt fra MLS – uansett hvor og når du vil se på. Vi gleder oss til å gjøre det enkelt for enda flere å bli hekta på MLS og heie frem favorittlaget sitt.»
«Apple er den perfekte samarbeidspartneren for å øke supporterbasen til MLS og styrke båndet mellom klubbene og fansen», sier MLS-ambassadør Don Garber. «Med Apples erfaring med å skape førsteklasses brukeropplevelser og nå ut til fans overalt blir det helt problemfritt å kose seg med MLS-kamper uansett hvor du er, enten du er en ihuga fan eller du kun ser en kamp i ny og ne.»
Ved lansering vil alle MLS- og Leagues Cup-kamper ha kommentatorspor på engelsk og spansk, og alle kamper med kanadiske lag blir tilgjengelige på fransk. Apple og MLS leverer også forbedret dekning av liga og klubber, slik at fansen enkelt kan følge flere ligaer og favorittklubbene sine i Apple News og se høydepunkter direkte i News-appen.
Utfyllende informasjon om den nye tjenesten, inkludert når fansen kan registrere seg, abonnementspriser, detaljer om kampprogrammet til MLS, en forbedret terminliste, hvilke lag som vises, produksjonsforbedringer og dekning før og etter kamp – i tillegg til alle måtene fansen kan oppleve MLS-innhold på i hele Apple-økosystemet – blir kunngjort i løpet av de neste månedene.
Major League Soccer er den raskest voksende fotballigaen i verden, og den har mer enn doblet seg i størrelse til over 29 klubber de siste 15 årene. Veksten vil fortsette når fotballen når flere i Nord-Amerika på veien til VM i 2026, som skal arrangeres i USA, Canada og Mexico. Med spillere fra 82 ulike land har MLS den bredeste spillerstallen i idrettshistorien, og fanbasen er en av de yngste og mest mangfoldige innen nordamerikansk sport.
Del artikkel
  • Teksten i denne artikkelen

  1. Dette gjelder ikke Leagues Cup og Campeones Cup for seere i Mexico.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80