åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 6. desember 2022

Apple lanserer egenreparasjon i Europa

Kunder i Belgia, Frankrike, Italia, Polen, Spania, Sverige, Storbritannia og Tyskland kan kjøpe originale Apple-deler og -verktøy
Egenreperasjoner kan gjøres på iPhone.
Apple annonserte i dag at egenreparasjoner nå er tilgjengelig i åtte europeiske land, og reparasjonshåndbøker og originale Apple-deler og -verktøy tilbys gjennom Apples butikk for egenreparasjon. Kunder som ønsker å reparere iPhonen sin selv, kan gjøre mange av de vanligste reparasjonene for iPhone 12- og iPhone 13-seriene samt bærbare Macer med Apple-chip. 
Butikken for egenreparasjoner har mer enn 200 individuelle deler og verktøy samt håndbøker om reparasjonene. Programmet gir kundene som har erfaring med den tekniske siden ved reparasjon av forbrukerelektronikk, muligheten til å gjennomføre egenreparasjoner ved å bruke de samme reparasjonshåndbøkene, delene og verktøyene som i Apple Store-butikkene og hos Apple-autoriserte serviceleverandører.
«Vi mener at den beste teknologien for både kundene våre og for planeten er den teknologien som varer lenge – og derfor designer vi produktene våre til å være så robuste som mulig uten å trenge hyppig vedlikehold eller reparasjoner», sier Apples driftssjef, Jeff Williams. «Men når reparasjon først er nødvendig, så vil vi at kundene våre kan velge en trygg, pålitelig og sikker reparasjonsmetode. Derfor gleder vi oss over å lansere egenreparasjon i Europa, slik at kundene får direkte tilgang til originale Apple-deler, -verktøy og håndbøker.»
Egenreparasjoner kan gjøres på MacBook.
Alle originale Apple-deler er designet og laget spesielt for de ulike produktene, og de gjennomgår omfattende testing for å sørge for best mulig kvalitet, sikkerhet og pålitelighet. Delene er de samme – til samme pris – som de som er tilgjengelige hos Apples nettverk av autoriserte serviceleverandører. Kundene kan sende brukte deler tilbake til Apple for renovering og resirkulering, og i mange tilfeller også få kredit på kjøpet sitt ved å gjøre det. 
Apple-verktøyene som er tilgjengelige for kunder i butikken for egenreparasjon, er spesialdesignet for å gi best mulig reparasjon av Apple-produkter og er utviklet for å tåle profesjonell bruk, med sikkerhet og slitestyrke satt som øverste prioritet. Høykvalitetsverktøyene som tilbys gjennom butikken for egenreparasjon inkluderer momentskrutrekkere, reparasjonsbrett, skjermer, batteripresser og mer.
Apple leier ut verktøysett til 59,95 €, slik at kunder som ikke vil kjøpe verktøy til en engangsreparasjon, likevel får tilgang til profesjonelt verktøy. Verktøysettene leies ut i én uke og sendes gratis til kundene. 
Egenreparasjon er en del av Apples innsats for å utvide tilgangen til reparasjoner og øke reparerbarheten til produktene over tid. For de fleste kunder som ikke har erfaring med reparasjon av forbrukerelektronikk, vil et besøk til en profesjonell leverandør med sertifiserte teknikere som bruker originale Apple-deler, være den tryggeste og enkleste måten å reparere enheten sin på.
I løpet av de siste tre årene har Apple nesten doblet antall servicesteder med tilgang til originale Apple-deler og -verktøy og opplæring, inkludert 3500 uavhengige reparatører. Et verdensomspennende nettverk av flere enn 5000 Apple-autoriserte serviceleverandører støtter mer enn 100 000 aktive teknikere. Som et resultat av dette befinner åtte av ti Apple-kunder i Europa seg bare 30 minutter unna en autorisert serviceleverandør.
Del artikkel

Media

  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80